Cu cât s-au ieftinit locuinţele în 2010

Preţurile caselor şi ale apartamentelor au scăzut cu 5,58%, în al doilea trimestru al acestui an faţă de anul 2009, potrivit indicelui imobiliar calculat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Este pentru a doua oară când INS dă publicităţii indicele preţurilor proprietăţilor rezidenţiale, pentru calcularea căruia a colectat date pe parcursul anului 2009.

În trimestrul de dinaintea tăierilor salariilor bugetarilor, românii au fost mai reticenţi în a cheltui, astfel încât vânzătorii au fost nevoiţi să scadă în continuare din scoruri. Ieftinirea imobilelor s-a accentuat în trimestrul al doilea, după ce, în primele trei luni ale anului, preţurile au scăzut, în medie, cu 4,34%.

Cele mai mari ieftiniri s-au înregistrat la apartamentele din Bucureţti. Preţul acestora s-a diminuat cu 7,79%, în lunile aprilie-iunie, faţă de întreg anul trecut. În acelaţi timp, apartamentele din restul ţării s-au ieftinit cu 3,28% în perioada de referinţă. Media pe ţară este reprezentată de preţuri ale apartamentelor cu 5,43% mai mici faţă de anul trecut.

În acelaşi timp, casele s-au ieftinit, în medie, cu 6,44%, în trimestrul al doilea comparativ cu anul 2009. Cel mai puternic au scăzut preţurile caselor de la sate, cu 7,62%. Cele din oraşele ţării s-au ieftinit cu 5,79%, potrivit datelor publicate de INS

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.