Cum și cine îl informează corect pe Donald Trump

Cei care își imaginează că președintele american citește „The New York Times“ sau alte oficioase liberal-democrate își fac iluzii. Trump le pune la gunoi pe toate și le trece la categoria „fake news“. Poate arunca un ochi peste „The Wall Street Journal“, singurul ziar serios din America! Șeful de la Casa Albă are un stil original de a se informa: comunică direct cu americanii pe Twitter și află de la ei ce vrea să știe. Așa a câștigat alegerile în 2016. Mai mult, transmite mesaje adresate liderilor mondiali folosind aceeași metodă și punându-i mereu în defensivă.

Mai nou, Donald Trump a găsit o nouă și originală metoda de comunicare cu americanii. A format o echipă denumită „Presidential Advisory Board State of the Nation Survey“ („Consiliul Prezidențial de Sfătuitori Privind Starea Națiunii“). Mecanismul funcționează foarte simplu și nu-l costă nimic pe contribuabil, ba face și un profit pentru plata angajaților! Primești o scrisoare semnată de președinte, la care ți se cere să răspunzi la mai multe întrebări privind modul în care șeful statului își face (sau nu) treaba. Costul procesării e 15 dolari, dar poți dona până la 1.000 de dolari sau chiar mai mult. După ce completezi chestionarul, treci la ultima rubrică, „Recomandări“, unde îți poți spune oful pe scurt. Membrii Consiliului întocmesc rapoartele (favorabile sau nu), selectează recomandările în funcție de subiect și primești prin Poștă o confirmare că punctul tău de vedere a ajuns la președinte, plus mulțumirile de rigoare. Simplu și eficient!

La începutul lunii mai, am primit scrisoarea semnată de Donald Trump (vezi documentul atașat).

Am bifat toate întrebările, iar la „recomandări“ i-am sugerat președintelui să-l recheme pe ambasadorul american la București, Hans Klemm. Publicasem în „Cotidianul“ două scrisori deschise adresate diplomatului trimis la post de Administrația Obama în timpul mandatului dezastruos de Secretar de Stat al dnei Hillary Clinton, în care semnalam derapajele și încălcarea grosolana a regulilor diplomatice de către ambasadorul Klemm, fapte care au creat un puternic curent anti-american în România. Declarațiile partizane și amestecul în problemele interne ale țării unde fusese acreditat dl Klemm și lipsa unui răspuns la articolele mele din Cotidianul (sunt cetățean american și am dreptul să-i cer socoteală funcționarului public plătit din banii mei!) m-au determinat sa-i scriu președintelui Donald Trump. Pe 21 mai am primit răspuns că recomandările mele au fost transmise președintelui și mulțumiri pentru participarea la sondaj. Am plătit doar 15 dolari procesarea. Întâmplător sau nu, luni, 11 iunie 2018, în presa românească a apărut știrea că ambasadorul american la București, Hans Klemm, a fost rechemat de la post! Nu cred nicicum că „recomandarea“ mea l-a determinat pe Donald Trump să ia aceasta decizie. Poate că au fost și alți români care i-au cerut același lucru, dar am vrut să știti cum comunică șeful de la Casa Albă cu americanii și nu numai! Iată o idee pentru președintele Klaus Iohannis, rupt total de cei care l-au votat în 2014!

New York, 12 iunie 2018

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Grigore L. Culian 184 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Un fel de RADIO Sant!
    Liderii puternici ai Lumii au echipe de consilieri bine informati si pregatiti, care ii informeaza si ii sfatuiesc, Trump se informeaza de la RADIO SANT si apoi face ce vrea el.
    NU m-as mira sa declanseze al 3-lea Razboi mondial!
    Un populist periculos, asa a fost si Hitler, Doamne fereste!

  2. Nu, nu e radio sant. E campanie pentru strangere de fonduri in vederea realegerii. Trebuie sa fii foarte limitat intelectual ca sa pui botul la asa o smecherie ieftina.
    Trebuie sa ai o inteligenta aproape de handicap ca sa nu vezi un con artist care mai are si o relatie speciala cu Rusia si sa crezi in ce spune.
    Nu ma astept ca toata lumea sa-l cunoasca pe Marc Aureliu (omul este ceea ce face, nu ceea ce spune), dar ma astept ca un jurnalist sa inteleaga niste lucruri. Din pacate domnul Culian nu prea le are. Iar mostra asta spute totul. Iata cu cine guverneaza Trump: cu domnul Culian.
    Evident, eu sunt invidios pentru ca n-am primit asa o hartie. As fi avut ce arunca in veceu.
    cris

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.