Cupa României în format de Liga Campionilor

Casa Fotbalului găzduiește luni, 27 iunie, de la ora 13:00, tragerea la sorți a fazei regionale a Cupei României, ediția 2022/23, care se va disputa într-un nou format.

În noul sezon, Cupa României va avea o nouă formă, mai atractivă, cu mai multe dueluri, pe noul model al Champions League. Se dă startul în competiție odată cu desfășurarea fazei regionale, în care câștigătoarele din fiecare județ se vor lupta pentru 7 locuri în turul următor al Cupei României.

Faza regională are la bază sistemul de împărțire pe regiuni administrative:

Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui
Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj
Regiunea 3, Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu
Regiunea 4, Vest: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi
Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa
Regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova
Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea

Pentru fiecare regiune în parte, se vor împărți prin tragere la sorţi cele şase echipe în două grupe a câte trei echipe, urmând ca acestea să joace fiecare cu fiecare un meci, rezultând astfel trei meciuri în fiecare grupă.

În acest sens, se vor introduce cele şase echipe din regiune într-o singură urnă. Primele trei extrase vor face parte din grupa 1, iar următoarele trei extrase vor face din grupa 2. Pentru programarea meciurilor se va folosi tabela Berger de 4, echipele primind numărul corespunzător în funcție de ordinea extragerii din urnă.

Câștigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, iar echipa câștigătoare va primi trofeul Cupei României pentru regiunea respectivă și se va califica în faza următoare a Cupei României.

Jocurile din cadrul grupelor fazei regionale a Cupei României vor avea loc în zilele de 6, 9 şi 13 iulie cu începere de la ora 18:00, iar cele din cadrul finalelor vor avea loc în data de 16 iulie, cu începere de la ora 17:30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Principalele modificări ale formatului Cupei României din noul sezon:
Competiția debutează cu o fază regională, în care reprezentantele județelor țării vor fi împărțite în 7 zone, rezultând 7 câștigătoare regionale care merg în turul 2.

Șaisprezecimile de finală au fost înlocuite de un play-off, urmat imediat de o fază a grupelor, în care vor intra direct și cele mai bune 8 echipe din Liga 1.

În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiție vor fi împărțite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3.

Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică.

Cupa României se va încheia cusferturile, semifinala și finala, disputate toate într-o singură manșă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. De ce nu după regiuni istorice!!!…moldova, vallahia, dobrogea, oltenia, banat,ardeal,maramureș,bihor…!!tot comuniști ati rămas nenorociților!!

  2. Si uite asa, pe nesimtite, se promoveaza schimbarea organizarii teritoriale din judete in regiuni…ca sa vezi coincidenta, politica promovata de UE este nu similara, ci IDENTICA cu cea introdusa cu forta de comunisti dupa ’44…Adica transformarea judetelor in regiuni. De indata ce la conducerea PCR a venit un roman nesupus, Ceausescu, s-a revenit la judete (ceea ce e de altfel traditional romanesc). Iar dupa ’89, ca sa fie clar cine a preluat puterea, din nou la regiuni…
    Bunicul lui Jean Moscovici a fost komissar sovietic pentru Romania.
    Cum cine este Jean Moscovici? Ce sa vezi, komissar european pentru Romania. Ca asa se transmit functiile astea, EREDITAR. Asa e in democratie. Totul pe merit…
    Asa o lume mica, ce coincidente.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.