În plină criză a coronavirusului

Curtea de Conturi cumpără realizarea de filme-reclamă „memorabile”

Curtea de Conturi a României a lansat în licitație, miercuri, 18 martie, un contract de 143.000 de lei pentru servicii de promovarea a instituției, care includ realizarea și distribuirea de 8 filmulețe animate 2D care să prezinte, într-o lumină favorabilă, activitatea sa. 

Achiziția de servicii pentru producția unor materiale video audio și bannere electronice pentru promovarea Curții de Conturi a Romaniei și cresterea transparenței în comunicarea instituțională. Obiectul contractului constă în: – realizarea a 8 (opt) producții video-audio animate și subtitrate, 2D, cu privire la activitatea Curții de Conturi a României; – 1 leaderboard banner electronic animat și un banner electronic tip billboard animat”, se arată în anunțul publicat în SICAP. Filmele trebuie predate etapizat, ultimul nu mai târziu de 15 decembrie.

Legătura lui Busuioc cu Belina – Cotidianul

Publicul-țintă pentru cele opt filmulețe, care ar trebui să aibă între 80 de secunde și 4 minute, îl reprezintă persoane din categoria de vârstă 18 – 60 de ani, active, cu studii medii & superioare, utilizatoare ale canalelor de comunicare online, inclusiv persoane cu dizabilități ce utilizează aceste canale de comunicare. Vor fi distribuite pe platforme VIDEO ca Youtube ori Vimeo și se va folosi și subtitrare, pentru cei cu deficiențe de auz. Vocea o va pune atât o femeie, cât și un bărbat.

Poveste emoțională despre Curtea de Conturi

Informațiile livrate trebuie să fie memorabile, povestite (storytelling), astfel încât să rămână în mintea privitorului cât mai mult timp. Înșirurirea unor fraze standard, într-un limbaj mult prea tehnic, administrativ, trebuie evitată…. Se va urmări, prin imagini şi text, crearea unor reacţii emoţionale puternice şi pozitive şi asocierea lor cu CCR, pentru o fixare de durată a imaginii acesteia, astfel încât telespectatorul/ascultătorul să îşi amintească imaginile şi experienţele emoţionale asociate, prezentate în cele opt producții”, este ce vrea instituția.

Curtea de Conturi, dreasă cu Busuioc? – Cotidianul

Curtea de Conturi nu vrea neapărat cele mai ieftine produse oferite, ci caută calitate. Astfel, 50% din punctajul ofertei reprezintă prezența în echipa câștigătoare a unor specialiști atent aleși. Poate prea atent, pentru că aceasta este enumerarea și descrierea lor: “Producător (Coordonator de contact-cod_CC) 5 puncte, Director de creator (cod_DC) 10 puncte Scenarist/Copywriter (cod_SCN) 10 puncte Animator/Grafician 2D&3D (cod_ANM) 8 puncte, Specialist Storyboard (cod_STA) 7 puncte Web designer (cod_WB) 4 puncte, Editor de sunet (cod_EDS) 6 puncte. Se vor studia cu atentie cerințele din Caietul de sarcini”, cere Curtea.

Auditul suprem

Curtea de Conturi a României (CCR) este instituția supremă de audit din România și exercită controlul asupra modului de formare, de administrare şi de întrebuinţare a resurselor financiare ale statului şi ale sectorului public. Este acum condusă de Mihai Busuioc, care a venit pe post de la Secretariatul General al Guvernului.

 Curtea de Conturi prezintă anual Parlamentului un raport asupra conturilor de gestiune ale bugetului public naţional din exerciţiul bugetar încheiat, cuprinzând şi neregulile constatate. Funcția de control a Curții de Conturi se realizează prin proceduri de audit public extern prevăzute în standardele proprii de audit, elaborate în conformitate cu standardele de audit internaționale general acceptate. În unitățile administrativ-teritoriale, funcțiile Curții de Conturi se exercită prin camerele de conturi județene și cea a municipiului București, structuri fără personalitate juridică.

Conducerea Curţii de Conturi se exercită de Plenul Curţii de Conturi, compus din 18 membri, care îndeplinesc funcția de consilieri de conturi. Conducerea executivă a instituției – respectiv coordonarea activității în conformitate cu prevederile legale și cu hotărârile Plenului – se exercită de către preşedinte, secondat de doi vicepreşedinţi, care sunt consilieri de conturi.

Cele mai ineficiente instituții din România

Consilierii de Conturi sunt numiţi de Parlament pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Membrii Curţii de Conturi sunt independenţi în exercitarea mandatului lor şi inamovibili pe toată durata acestuia. Ei sunt supuşi incompatibilităţilor prevăzute de lege pentru judecători. Curtea de Conturi se înnoieşte cu o treime din Consilierii de Conturi numiţi de Parlament, din 3 în 3 ani, în condiţiile prevăzute de legea organică a Curţii. Revocarea membrilor Curţii de Conturi se face de către Parlament, în cazurile şi condiţiile prevăzute de lege

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Mihai Soare 1077 Articole
Author

8 Comentarii

  1. Tzara arde, iar Curtea de Conturi se piaptana.
    Uitati-va ce canalii inconstiente: cei 143 000 lei nu i-ar fi dat mai bine unui spital sa-si cumpere izolete si materuale de protectie? Lor le trebuie reclama, ca n-au auzit romanii de Curtea de Conturi……..[Leo]

  2. Trebuie terminata destrabalarea bugetara. Trebuie reconstruita tara. Amantele, nevestele, beizadelele, fiicele politicienilor, militienilor, bugetari de lux trebuie sa plece de la ..stat si sa inceapa sa puna umarul la reconstruirea tarii.Nu stiu ce partid politic este capabil sa inceapa reconstructia tarii.

  3. Retineti, va rog ! E vorba de Curtea de Conturi, adica tocmai institutia care ar trebui sa se ocupe si sa ancheteze asupra cazurilor in care banii se arunca pe fereastra, de multe ori cu „explicatii” penale !! Romania, stat mafiot, in care lupul e pus paznic la oi !!

  4. Pai credeti voi ca intimplator tocmai acum fac ei miscarile astea, acum cind toata lumea e cu atentia in alta parte ? … Astia sint ca şuţii din tramvai care, tocmai cind vrei sa urci sau sa cobori, iti „sperie” portofelul !

  5. Salarii de lux , pensii speciale ! Este arondata in intregime PSD – vedeti organigrama ! Spatele lor este asigurat de majoritatea din Parlament … de aici fidarea si ticalosia lor fara sfirsit !

  6. Cea mai abjecta institutie din Romania!Nu cred ca a fost pronuntata in 30 de ani in Romania vreo sentinta in baza rapoartelor CC despre furturi din banul public!Inutili pana la ceruri..

  7. Memorabil ar fi daca Curtea de Conturi ne-ar putea spune ce suprafata totala de teren (insumata) au retrocedat Prefectii si Primarii in Romania, in toate Titlurile de Proprietate emise prin Ordinul Prefectului in ultimii 30 de ani… asa cum rezulta din documentele de la Prefecturi, Primarii, ANCPI (Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si Oficiile Judetene de Cadastru si Publicitate Imobiliara)… Curtea de Conturi n-ar fi trebuit sa urmareasca ce despaguburi totale – sume totale si/sau echivalente (Titluri de Stat, Actiuni) – s-au platit pana la data curenta de catre Stat si CAT mai are Natiunea de Despagubit in urmatoarele… GENERATII ? In 2011 Ministrul cu ANCPI in subordine -dupa vizita la Samsung Corporation in Coreea de Sud – declara public faptul ca in Romania suprafata totala de teren retrocedata in „acte” depaseste suprafata tarii… LCK nu s-a autosesizat… Procuror General… DAR Curtea de Conturi…. stie DE CATE ORI ? Romanii au despagubit in total pana la data curenta echivalentul ca suprafata al… ASIEI, AFRICII, cele 2 AMERICI, Australia… ?Ce suprafata mai avem de despagubit… PLANETA?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.