Dezastru: Și medici de la „Floreasca”, în izolare!

Șapte medici, 23 de asistenți medicali, plus personal auxiliar de la Spitalul Floreasca au intrat în izolare după ce un pacient care s-a prezentat la Spitalul Floreasca pentru altă patologie a fost depistat cu noul tip de coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, a declarat marţi pentru Agerpres că a fost făcută o anchetă epidemiologică, pacientul a fost transferat la Spitalul „Victor Babeş” şi s-a realizat şi o dezinfecţie.

„Ancheta (n.r. – epidemiologică) am făcut-o noi. A făcut-o epidemiologul nostru. A fost un caz care nu avea niciun fel de simptom, care nu avea context epidemiologic pentru epidemia cu noul tip de coronavirus şi care a venit pentru o altă patologie. S-a ridicat suspiciunea că persoana respectivă are infecţia respectivă. A fost izolat, s-a lucrat testul, a ieşit pozitiv. Motiv pentru care pacientul a fost transferat la Spitalul ‘Victor Babeş’, iar personalul care l-a îngrijit, deşi a purtat echipament de protecţie, a opinat pentru izolare la domiciliu. Toţi cei care erau în UPU au optat pentru autoizolare la domiciliu. Spaţiile au fost dezinfectate”, a afirmat medicul.

Ce spun autoritățile despre acest caz

„În ziua 23.03.2020 la Unitatea de Primiri urgente a Spitalului Clinic  de Urgență București s-a prezentat un pacient care nu prezenta context epidemiologic pentru suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2, ci pentru o altă patologie

În urma investigațiilor efectuate s-a ridicat suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2 care s-a confirmat în cursul dupa-amiezii de 23.03.2020, iar pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș.

Deși personalul care a venit în contact direct și indirect  cu acest pacient purta echipament de protecție, s-a luat măsura izolării la domiciliu a acestora și a testării ulterioare.

În acest moment, în urma acestei măsuri se află în izolare la domiciliu un număr de 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar.

Activitatea spitalului continuă să se desfășoare în aceleași condiții”, spune Grupul de Comunicare Strategică.

Și 16 cadre medicale de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi au intrat, marţi, în izolare, după ce un pacient adus de la Suceava a fost confirmat cu coronavirus.

Pacientul a fost adus săptămâna trecută de la Spitalul Judeţean Suceava la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, find internat la Institutul de Gastroenterologie.

El a fost confirmat în noaptea de luni spre marţi cu coronavirus, fiind transferat la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Medicii şi asistentele din cadrul Institutului de Gastroenterologie au fost testaţi, dar până la primirea rezultatelor au intrat în izolare.

“Pacientul fusese transferat de la secţia de profil a Spitalului de Urgenţe Suceava. S-a decis testarea lui, iar rezultatul a fost pozitiv. A fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase. În institut s-a făcut testarea colegului de salon, care a ieşit negativ. Personalul medical este testat începând din această dimineaţă (marţi dimineaţă – n.r.) urmând sa intre în autoizolare. Este vorba de 16 medici şi asistenţi medicali”, a declarat medicul Diana Cimpoesu, coordonator UPU-SMURD Iaşi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. China vrea sa ne ajute, dar noi murim de râie precum capra. Desigur, Dragnea e de vina și jos PSD.

  2. Daca dam corona virusul la o parte un alt virus va iesi la suprafață virusul ilegalităților infinite in Romania care pleaca de la prostituată de la colț din italia Spania etc sau de la cersatorul mic si se duce pana la vârf atat la nivelul politicului cat si la nivelul serviciilor si alte instituții atat din Romania cat si din multe tari europene ….daca pe timp de stare de urgență serviciile dorm cu toate investițiile facute in sistem inseamna ca eu sunt Sfantul Petru …..izolarea si declaratiile nu fac altceva decat sa scoata la suprafață toate aceste retele care ajung sa se transmita din tata in fiu …. Este timpul unui imens si mare reset ……..preacurvia drogurile in care traim distruge Europa cu tot cu valorile ei de mult apuse ….STOP si de la capăt …toti avem un telefon mobil cu camera pe fata cu amprentă si toti etnici romi folosesc Revolut un faceboock …..reteaua virusului covid19 va iesi la suprafață cu lucruri de care omenerinea se va rușina ne vom vedea in oglinda realitatii si 50% vor fi păcătoșii daca nu pești macar clienți daca nu dealeari macar consumatori ……totul este in imensa retea de socializare covid19 …..cand te duci pe terasă sau in club sunt prea multe telefoane unele langa altele 🙂 la izolare totul va iesi intr-o lumină absolut impecabilă

  3. Sigur e psd-ul vinovat de aceste orori, ei sunt cei care guverneaza, da??! Siktir manipulatilor!

  4. Păi dacă aveau echipament de protecție de ce trebuia izolare? Ce s-ar întâmpla dacă toți medicii care au de-a face cu purtători de virus s-ar izola?

  5. Sa fi personal medical, sa porti echipament de protectie atunci cind primesti un pacient care se dovedeste infectat si totusi sa te ceri in izolare (acasa), iertati-ma, dar asta seamana mult de tot a chiul ! Cum se stie ca „pestele de la cap se impute” probabil ca au vazut si ei cum procedeaza Orban si alti asa zisi ministri, care si-au tras o binemeritata vacanta platita, ca erau obositi de atita munca ! Si dupa aia, a venit primavara ! Mai e pe acasa cite ceva de reparat, ceva de vopsit, o gradina de sapat … e parca mai placut de stat pe canapea si de citit o carte sau uitat la televizor decit la lucru, intr-un spital in care virusul pindeste de peste tot !

  6. Strict teoretic da, ar trebui ca toti contactii respectivului sa se autoizoleze… practic, daca pentru un pacient pozitiv tragi pe linie moarta 10-12 cadre medicale, ramai fara personal imediat. Teoretic tot personalul medical in zilele astea ar trebui sa fie complet echipat epidemiologic, sa nu fie infectat… practic, traim in rromania si asta ne ocupa tot timpul. Solutia, practica si cinica in acelasi timp e ca personalul medical sa fie primul infectat, primii recuperati si astfel sa poata prelua valul din randul populatiei… in Wuhan au fost 3300 cadre medicale bolnave, cativa morti, dar au facut fata, si ei aveau ceva-ceva echipament.

  7. In timpurile bune si linistite, cind veneau doar pacienti carora ori le iesise un furuncul pe fese ori cu o fractura de metacarpian, toata lumea era in transee, in prima linie a frontului ! Acuma … asta e, astia-s cei pe care-i (mai) avem, cu ei defilam !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.