Doctorul Cîrstoiu și aspirina pentru București

Sunt obligat să revin asupra unui candidat la Primăria Capitalei abia scos din pălărie. Luni seara, la Digi 24, am avut prilejul să-l urmăresc în liniște pe Cătălin Cîrstoiu. Pînă atunci, n-a depășit condiția unui nume pomenit destul de frecvent  în cercurile fostului Partid Democrat, adică Vasile Blaga, Adriean Videanu,  Raul Doicescu, Traian Băsescu  (și naș și fin cu Marinarul) și lunecînd prin diverse imagini de televiziune. Arăta ca un actor secundar din filmele americane din perioada anilor cu pelicule  alb-negru, unul dintre aceia care zîmbește la comandă, se apleacă mult de spate și salută pe toată lumea, chiar și pe cei pe care îi înjură în gînd. Reacțiile sale marcate de mimări excesive îl apropie mult de desenele animate, chiar de celebra figură din jocul Păcălici. În ciuda unei figuri distincte, este genul de portret care îți atrage atenția, dar nu-l ții minte dacă n-ai de-a face cu el.

Pentru prima dată, doctorul Cătălin Cîrstoiu a inundat ecranul cu  zîmbete și a vorbit mai pe îndelete. Vrînd-nevrînd, el  a  fost pus în situația de a arăta ce gîndește și cam ce poate. Nu medical, ci în materie de candidat la Primăria Capitalei. Din păcate, cu tot baletul și cu tot regalul de amabilități (mai ales la Ciolacu, la Ciucă, la Firea și la bietul Burduja), el n-a spus mare lucru. Adică, nimic interesant. Doar generalități, complezențe, patinaje verbale, un fel de balet de studio ca să evite răspunsurile la întrebările țintite. Omul a etalat o disponibilitate la duplicitate pe care n-am mai văzut-o de multă vreme. Am mai observat un lucru. Cătălin Cîrstoiu poate rîde la comandă. Și cînd trebuie, și cînd nu. Așa, din senin!

Abia cu acest prilej am aflat că omul chiar a fost scos din pălărie. Căcăcioasa Coaliție s-a trezit fără candidat. A fost refuzată de diverși și, amețită de atîtea ițe și jocuri, a simțit că se apropie de  termen și n-are om de scos în față. L-a ales pe Cîrstoiu  fără să-l fi supus unei cercetări de piață sau unui focus-grup. Dezvăluirea îi aparține. Pur și simplu, așa, că-i de-al nostru, de-al băieților și de-al fetelor vesele și ne scoate din  încurcătură!

Mi-am notat cîteva dintre afirmațiile cu care a încercat să iasă din încurcătură, uneori, scăldînd-o vizibil. „Uitați-vă la mine! Eu nu pot fi un candidat de sacrificiu”. „În acele momente  (tragedia de la Colectiv), ar fi trebuit să fim un pic mai coezivi”. El vrea „un oraș  atractiv, oamenii trebuie să aibă o locuință”. „Orice lucru bun vine cînd trebuie!”„Orașul are nevoie de  sănătate, de  educație, de confort”. „Trebuie modificat comportamentul referitor la trafic. Să educăm oamenii  să folosească mijloacele de transport în comun”. „Eu sunt un om dispus să ofere  soluții!”.

Doctorul prof. Cătălin Cîrstoiu pledează patetic pentru „centralizarea sistemului de încălzire” și își propune să „stimuleze centralele de cartier” (!?). „Eu cred că pot fi garantul unui program unitar”.

Încă nu-l are, dar îl va scrie. A sărit în lapte și o să înoate.

– „Și PSD-ul are idei bune. Și PNL-ul are idei bune. Eu le am pe ale mele”.

-Și cînd  vom vedea programul?

-Curînd!

-Cît de curînd?

-Curînd! Orașul are nevoie de sănătate, de educație, de confort”.

„Eu sunt un om căruia îi place să trăiască într-un oraș cochet!!!”. (Genial, genial!); „Fiecare sector să-și găsească o dezvoltare unitară”.

Să fie Bucureștiul „un oraș sănătos cu oameni frumoși!” etc.

Dacă în Spitalul Universitar de Urgență Cătălin Cîrstoiu este un profesionist, în ceea ce privește Capitala el arată mai degrabă ca un medic fără stetoscop, străin de bolnav și de fișa lui medicală, un doctor care, în ciuda zîmbetelor largi, orbecăie pe la diagnostice și la tratamente și risipește cu generozitate kilograme de aspirină verbală.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 50

90 de Comentarii

 1. Maine,poimaine actualul primar Nicusor va face 55 de ani. Este o varsta inaintata la care multi incep sa-si faca bilantul activitatii profesionale. Orice ar inventa Nicusor, omul a ars gazul in toti acesti ani fiind un stalp permanent al ongurilor in care a activat. A managerizat Nicusor ceva in viata lui pana ce a fost impins la primaria capitalei? Macar doctorul a condus un spital concomitent cu o lunga activitate profesionala concreta reparand la propriu sute de pacienti. Si atunci de ce sa nu acceptam varianta ca doctorul ar fi mai performant ca primar peste actualul care si-a dovedit limitele?

 2. România este singura tara ortodoxa care nu a transmis nici un mesaj de compasiune victimelor și familiilor atentatului terorist de la Moscova.
  2. AUR a fost dezamăgitor. Dacă nici la nivel declarativ nu pot face nimic, ce sa mai spunem despre fapte concrete suveraniste?
  3. Francezii au cantonat în Odesa 2000 de soldati aparținând ” Legiunii Straine”
  4. Polonezii, germanii și francezii au trimis trupe care sunt cantonate in apropiere de Kiev. Mai mult ca sigur ca și noi vom trimite.
  5. Ai noștri ziariști ataca tot ce se poate ataca pe flancul PSD-PNL-USR, rămânând a fi menajați cei din latura lgbtiqista a securității Usr- istii.
  6. Ca de fiecare data domnul Nistorescu este alături de oamenii sistemului și ai licuriciului. A se vedea Băsescu, jhoannys, Nicușor, Clotilda, oamenii izvorului adevărat și nu cel tulbure ca al celorlalți.
  7. Se dovedește încă o data ca in acest colt de Europa sclavia e boala generalizata aflata în culmea existentei sale și ca orice urma de suveranism e un șarpe care ne îndeamnă sa muscam din pomul slugărnicie pentru a fi izgoniți din zona adevăratei suveranitati. Ca atare, nu contează pe cine votam, fiindcă pentru ei prioritara nu e agenda tarii sau a cetățeanului, ci agenda NATO, UE și SUA.
  8. Asa ca ” hai la votul cel mare/ fraier cu fraieri ca sa votam/ și slugi cu toti sa ajungem iar pe bolnavii de Alzhaimar sa-i binecuvantam”

 3. Aspirina este bună pentru răceală și febră. Dar este și un anticoncepțional foarte bun. Dacă este ținută între genunchi.
  Marele Partid ne-a oferit pastila. Acu’ noi ar trebui să știm cum s-o folosim.
  Oricum, este o nouă provocare, după ce, de patru ani, ne chinuim să calculăm aria cercului.

 4. Corect! Citez „Fiecare sector să-și găsească o dezvoltare unitară”.”, el sau politicienii doar sa încaseze parandaratul și să manipuleze mintind cetățenii fara a contribui la modul serios cu ceva clar! Vezi exemplul sector 1 unde clotilda face ce are chef dar salariile grase le primește cu brațele deschise fara a tine cont de chef.

 5. Daca Romania ar fi o tara normala ar fi republica parlamentara, Bucurestiul ar avea un singur primar iar procurorii n-ar fi magistrati.

 6. L-am urmarit si eu pe dr.’Bipartizanu’,alesul Alaiului PSD+PNL scos din țilindrul/jobenl Alaiului cu candidati
  observattii:
  1.actioneaza dupa principiul’ daca nu te umilesti,nu capeti puterea ‘
  2.scoate pe gura numai platitudini si lozinci de agatat pe pereti, nimic legat de activitatea concreta a unui primar,activitate necunoscuta lui
  3.arata si se comporta ca un telal,cu un ranjet unsuros de proprietar de casa de amanet, servil la maxim, ecler uman gata sa sarute tuhasul celebru al Gabrielei Firea si mana plina de diplome a lui Burduja,care fiecare era un concurent mai bun,ceea ce subliniază caracterul său slab si subordonat.
  In cursa electorala pentru primăria Bucuresti ,dr’Bipartizanu’ joaca rolul antagonistului,Nicusor Dan ramane protagonistul

 7. Dar portretul actualului primar, cand il faceti maestre ?
  Ar da foarte bine in holul PMB, cu titlul de „natura moarta”.

 8. Un „candidant” marca I. L. Caragiale!!
  Ce-o să mai rîdem, liderii monstruoasei coalitii NU vor să candideze la capitală, ca să nu se facă de ras!
  Nici unul dintre politerucii pe care ii vedem zi de zi pe la TV nu are curajul sa candideze DIRECT in fata bucurestenilor!
  „Candidantul” Carstoiu se va face de ras, de la prima intrebare: COLECTIV!
  La tragedia de la Colectiv, Dr Carstoiu a MINTIT public, spunand ca „AVEM DE TOATE”, ca sa-l protejeze pe Ministrul Sanatatii de la PSD, Nicolae Banicioiu, disparut din politica dupa Colectiv!
  Il vede careva in stare sa se lupte cu mafia imobiliara din Bucuresti, cu schimbarea conductelor, cu spatiile verzi, cu traficul infernal?!
  Omul asta nu are nici o realizare de exceptie in management! Nici una, nimic!
  Nu are nici o sansa, se va face de ras… Traian Basescu, vulpe batrana, l-a sfatuit sa nu candideze, sa nu cada in cursa intinsa de jigodiile de la monstruoasa coalitie PSD-PNL!

 9. La ‘diagnosticul’ pe care l-a pus Bucureștiului aspirina e ‘frecție la picior de lemn’, păcat că trece de la o meserie decentă la postura de ‘marionetă’ în mână unor ‘sforari’ cu state.

 10. Mă bucur că l-ați “citit”atît de bine pe acest ins scos din pălărie cum bine ziceți.Omul nu are nimic în afară de faptul că e finul lui Băsescu Petrov.Nici nu-i de mirare el fiind alegerea a doi nimeni politici, Ciolacu și Ciucă !

 11. Geniala portretizare !
  Vorbesc aici in calitate de mare amator de literatura !
  Si ziaristul se re-dovedeste un foarte bun observator/analist.
  Felicitari !

 12. Nu ştiu cum se face, că toți diformii, spânii şi urâtele vorbesc numai despre oameni frumoşi, când ei n-au descoperit nici măcar oglinda..

 13. Da, maestre, cel mai bun anticoncepțional este aspirina ținută strâns între genunchi.
  De unde si numărul tău mare de erecții degeaba.

 14. Dincolo de toate aceste nume ale unor oameni care vor sa fie mari, exista problema copiilor si ce s-a intamplat cu copilul din Baia Mare merita sa trezeasca niste discutii serioase.
  „I-a fost scăzută nota la purtare, i s-a administrat o mustrare scrisă și i-a fost impusă consilierea psihologică după ce a adus în școală câteva stickere pe care scria ”Eroii nu mor niciodată” și ”Basarabia e România”.”

  Trimiterea la spitalele de psihiatrie era folosita de comunisti impotriva dizidentilor. Eu sustin ca o astfel de masura ii poate afecta personalitatea pe viata. Il poate transforma in depresiv, fara vointa si de aici, tot ce vine si vedem deja.

  Radu Humor vorbea despre un candidat preocupat de copii. Mi se pare un punct extrem de important in proiectul unui primar.

 15. E trist să vezi cum unii oameni , care pot fi utili societății,. dezertează, iși greșesc cariera de succes și se apucă de zis minciuni..Probabil gîndindu-se la ciolanul personal, la care BOR nu are acces.. Inutilă zbatere, căci nu există suficient bălegar pentru soclu la statuie,.

 16. toti urmasii mengele, fac facultatea de MEDICINA la privat. operatiile facute de ei sunt dezasrul si moartea pacientilor. o prietena operata cu bani grei de un tanar, probabil fiu de „medic”, trecut pe repede-inainte printr-o scoala in care juramantul este SA NU FACI RAU! a aoperat-o cu consecinte grave, rana s-a necrozat, urina a ajuns in abdoment, pentru ca uretra a fost intepata. cand a incercat sa-i spuna a facut criza de isterie si a dat-o afara! sper sa ii faca proces ordinarului! s-a refacut operatie de catre un DOCTOR, practic i-au scos intestinele sa le curete, iar acum are un rinichi afectat grav, de la primul privat mengele…CRIMINALI HANARNISHTI! DACA AR FI RABOI CUM A FOST ULTIMUL CU „MEDICI” PE FRONT, ASTIA NE-AR UCIDE PRIMII, MAH!

 17. Cum ajung tinerii violenti intre ei sau cu ceilalti?
  Cum ajung tinerii, criminali? In ultimul timp, au fost atatea cazuri de violente extreme. Prin prisma psihologiei, cum ajung?
  Este vorba de educatia din scoala si din familie. Este vorba despre societate si despre oamenii mici care s-au vrut mari si care s-au dovedit niste hoti. Televiziunile de entertainment sunt pline de modele proaste, influencerii ce rol au? Ce spune despre noi ca fibra, succesul recent al unui show marca Guta?

 18. Un tampit cu staif, o vertebrata cu o macaroana fiarta in loc de coloana vertebrala, un fel de. Oprescu neprins, un basist reciclat , asta e. Cirstoiu!

 19. Pătimași mai e unii! Nu e asa, Nistorescule?
  PS: Nicușor e mai breaz? Sau poate că Umpflathu?

 20. Uamini buni, am o rugăminte: să nu uităm sa „udăm” trandahirii!

 21. Comanda a fost clara pentru maCiuca si ursarul de Buzau= trebuie sa iasa nicusorul sorosist al ambasadelor, primul pus pe tablete si softul dominion Si cu mana la chipiu au executat! Astfel a fost desemnat de cei doi , nasul lu Petrov , ca sa fie siguri ca acesta iese pe locul 3 Comanda primita si de mass media -vezi chilometrii de realizari ale prealesului olimpic si ciocu mic ca a fost o CATASTRIFA de primar In schimb, sho pe fiREA si pe placintar!- ca nu e buni!

 22. Citim cateodata, „sub inaltul patronaj”.
  Macar un studiu asupra cauzelor de violenta in randul tinerilor si solutii, s-a efectuat sub inaltul patronaj al unu mic ajuns cel mai mare, fost profesor cu catedra rezervata si cu mari aspiratii in afara catedrei?

 23. Tot candidati tip Ciorbea si Basel Scaraoschi viseaza don Cornel..

 24. Sunt 35 de ani de hotie,minciuna si securism suprapusi pe alti 50 de dictetura unui psihopat si teroare securista.Exista popor care sa-i reziste acestei retete catre starea de vegetare in care se vede limpede ca a ajuns poporul roman? Asta se poate numi clasa politica,vitele astea se pot numi candidati pentru alegeri (de orice fel ar fi ele)? Pina si cei de la Bruxelles in conditia lor de pramatii planetare sunt surprinsi ca sunt atii mai abitir decit ei.Am ajuns ca bolnavii psihic umblind si alegind printre gunoaie,daca ma refer la poporul roman si viitoarele alegeri din Romania.Nici macar nu cred ca m-am apropiat de realitatea actuala din Romania.

 25. „Betivanul satului” m-a impresionat comentariul tau! Da, asta este!
  Ce-i de facut? Noi cei mici si multi, identificam problema si alegem constient?

 26. „Cătălin Cîrstoiu pledează patetic pentru „centralizarea sistemului de încălzire” …”

  Lacom cu el (de dreapta), marxist cu ceilalti (control). Un individ scarbos la infatisare, o Firea la masculin.

 27. Nu au de unde , d.le Nistorescu . Nu au de unde . Cele 2 partide sunt burdusite de nicu si de ciolaci , nu functioneaza decit asa . Orice personalitate adevarata , este un dusman . De aceea dau din colt in colt , si tara se apropie de zid cu viteza .Candidatul lor este o copie palida a lui Basescu … ala cel putin avea trairi reale , bucurie , furie , sentimente , personalite proprie , umor grosier .

 28. Prosti dar multi. Asta avem in Bucuresti. Veniti din toate orasele si satele sarace ale tarii. Fara multa carte dar care vor putina munca, multa mitocanie. Pentru ei Pietzone este numaic bun de primar general. Unul carw stie administratie urbana, cu carte mai multa, care nu este mojic si nu fura nu este bun. Lor le pute stiinta, cartea si munca.

 29. Viitorul este nuclearo-electric, nu feminin ! Dar asta nu intelege un ospatar, un ortoped, un premiant olimpic sau un lucrator cu gura (Guse). Ingropati banii ca prostii, in loc sa subventionati populatia sa-si cumperea incalzitoare electrice, centrale si/sau panouri si sa puneti cateva micro-centrale nucleare. Dar v-ati invatat de la ceausescu, sa va conduca o calfa de cizmar.

 30. Nene Tomlin in miile de blocuri comuniste ca sa pui totul pe electric trebuie sa schimbi cablajul din peretii blocului si in apartamente pe sistem trifazic. Acum avem difazic si cele mai multe incendii sunt de la scurt circuite. Mai cititi inainte de a posta prostii.

 31. „În Spitalul Universitar de Urgență, Cătălin Cîrstoiu” nu poate fi mai profesionist decât se arata la TV. Omul e unul singur, nu doi.

 32. Nea Cornel tocmai face portretul unui PROFI de aceeasi teapa cu PROFI agreati care se dedau factotum ca sa nu intre in categoria PROSTOCRATILOR!!! Cum e posibil ca fiind constient, in acest caz, ca valoarea profesionala din viata civila NU POATE GARANTA in niciun caz VALOAREA POLITICA, sa vrea in fruntea Romaniei PROFI „DESTEPTOCRATI POLITIC”? Si nu-i mai amintesc trecutu Mongol al IMPRICINATULUI!!! Cum adica, un PROFI cu trecut CEAUSIST surclaseaza orice PROFI cu trecut BASOID-CEAUSIST? Ca dupa MECLA seamana
  cu vanatorii din Padurea Faget…

 33. Cat de valabil este principiul la toate nivelurile, incepand cu cel mai de sus!

  Dr. Laurence J. Peter a lansat in 1969 teoria care afirmă că membrii de succes ai unei organizații ierarhice sunt, până la urmă, promovați până la nivelul lor maxim de competență, după care, o promovare ulterioară îi ridică la un nivel pentru care nu mai sunt competenți, deci sunt total incompetenți.

 34. „in miile de blocuri comuniste ca sa pui totul pe electric trebuie sa schimbi cablajul din peretii blocului si in apartamente pe sistem trifazic”

  E greu sa schimbi un cablu pe canalul existent ? Vezi ca la trifazat ai nevoie doar de 7,5 kw la centrala. Daca nu poti, schimba 2.000 de km (Bucuresti-Viena) de conducte pe care sa platesti incalzirea pamantului. In ritmul de pana acum schimbi in 100 de ani. Mijto, sa inteleaga si Simion.

 35. dr.Oprescu recomanda aspirina tzinuta „intre genunchi”
  se referea probabil la ajutoarele sociale acordate de catre Primarie;

  altii fac altceva:
  -un anunt radio,o publicitate informa ca „au intrat banii”
  pentru dotarea cabinetelor medicale de
  >>>>>>>>>>PLANIFICARE FAMILIALA<<<<<<<<<
  CONSILIUL JUDETEAN iLFOV SI EVROPENII prin pnrr
  deschic FABRICI DE AVORT,
  aia inseamna "planificare familiala"
  -probabil TOT la ajutoarele sociale se gandesc si aia!

  (evident ca tzinta este Editat
  da' e mai mult treaba lor vacuumarea pirandelor)

 36. Ca este priceput in meserie / multi oameni zic, totusi doua „pietre de moara” il trag in jos : Basescu si Oprescu .

 37. 24 martie 1918.
  „Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărască soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna SE UNEŞTE CU MAMA SA ROMÂNIA”.
  Si, acum, in martie 2024, un tanar elev este trimis la psihiatrie daca vorbeste despre asta?

 38. 2 URATI,2 STRAMBI LA FATA SI MECLA,2 ZMECHERI AU PACALIT PCR -UTC -PIONERII 2 GOLANASI CU PARINTI MUNCITORI SI SINDICALISTI,2 MAHALAGII,CARE SE SCUIPA..SI..SI
  DOI SI ALTI DOI,IPOCHIMENI DE CARPA DE PRAF. UNDE ESTI PRIMARULE COMUNIST!!!!!

  DORESC PRIMARII DIN SOCIALISM SI COMUNISM-ingineri,muncitori,tarani,profesori

 39. Toate calitatile incesibile pe care le-ati invidiat la Fory Etterle stăteau seducătoare la Băsescu; toate rolurile teribile ale lui György Kovács i-au adus disprețuire lui Oprescu. Dar dacă construcția laconică a lui Traian Stănescu face minuni în personajul lui Cârstoiu? Probabil nu asta-i sarcina fiindcă seamană mai mult cu actorul Ion Manolescu înghesuit în constituția lui Boc, de culoarea lui Omar Hayssam și căutătura lui Geoană.
  https://www.youtube.com/watch?v=H7elHNETPZ4

 40. Nea Cornel, ti-am promis ca-ti vand pontul cu DIVERSIUNEA TERORISTA de la Moscova care s-a comis dupa sablonul care nu-ti este cunoscut pentru ca te bazezi exclusiv pe PROFI care sunt bota in chestiuni de ISTORIE si GEOPOLITICA, iar ceea ce stiu baga sub
  pres…Toate ATENTATELE TERORIST ISLAMISTE de la Moscova AU FOST COMISE EXCLUSIV in iepoca KAGHEBISTA Rasputin, fapt care spune
  aproape de la sine cam totul, cu conditia sa ai disponibilitatea analitica necesara!!!

  Dar sa o luam logic, pas cu pas…Considerand prin absurd ca GRU/KGB/Comintern a fost „surprins” in 2002 la „Opera” din Moscova
  e la mintea Cocosului ROSU care da desteptarea la Bucale, ca lua absolut toate masurile SA NU SE MAI REPETE!!! Deci, chiar si FARA ATENTIONAREA facuta de SUA, CELE MAI PUTERNICE POLITZII POLITICE din Lume care sunt cele SOVIETICE trebuiau sa IMPIEDICE acest ATENTAT CRIMINAL cu SUTE DE VICTIME CONCETATENI cu Rasputin!!! Kremlinul a fost AVERTIZAT de un ATENTAT ISLAMIC si NU DE UN ATENTAT „ucrainean” care sa indreptateasca, dupa comiterea lui, ACUZAREA STATULUI SUVERAN Ucraina!!! Daca TERORISTII se indreptau
  spre NORD ar fi fost declarati LAPONI sau poate URSI POLARI deghizati precum Marele urs siberian IREDENTIST de pe forum?

  Iti repet Nea Cornel si sper sa nu-mi fie atacat terorist comentariul, in 2002 Rasputin A FOLOSIT ATENTATUL CECEN INSCENAT pentru
  A FACE UNA CU PAMANTUL Capitala Ceceniei Groznii(nicio legatura cu TERORISTUL COMINTERNIST Piotr Groza!)

 41. Desi nu este cunoscut, desi NU ARE NICIUN PROGRAM, niciun plan pentru Bucuresti, conform sondajelor, ar avea intre 15 so 20%. (Unele il dau si la 25%).
  Deci 20% ar vota pe cineva care NU ARE NICIUN PLAN, NICIUN PROIECT pentru oras?
  Oameni, mai bine l-ati vota pe Salam sau Jador.

 42. Fiind o data istorica, se impune corectia 27 martie 1918, chiar astazi se implinesc 106 ani de la Unirea Basarabiei cu Romania.

 43. Nu pricep ca deși fac politică la nivel național,. UDMR nu are candidați peste tot, chiar și la primăria bucurești.. E o modestie care sfidează prostia,..

 44. „in 2002 Rasputin A FOLOSIT ATENTATUL CECEN INSCENAT pentru A FACE UNA CU PAMANTUL Capitala Ceceniei Groznii”

  Acum a venit randul la Kiev sau la WA-DC ? Care presedinte a stat la putere din 1999 pana in 2030 ? Nici calfa din Scornicesti, preferatul PROFI, n-a reusit atata !

 45. „Deci 20% ar vota pe cineva care NU ARE NICIUN PLAN, NICIUN PROIECT pentru oras?”

  10% ar vota un presedinte cu un program legionar, din aur !

 46. votez pentru cel care sustine LIBERTATEA si CONSTITUTIA ROMANIEI. „plaburile” si „proiectele de tara” sunt praf in ochii naivilor, promisiuni si atat, dar inseamna continuitatea afacerilor cu statul de catre sugacii bugetari si parazitii bancari. in ceea ce priveste noile „tehnologii”, ar fi culmea ca intr-o Tara BOGATA IN GAZ NATURAL, EFICIENT SI PUTERNIC, EU SA ACCEPT SPALAREA PE CREIERI A DISTRUGERII TERENURILOR SI FAUNEI PRIN PARCURI EOLIENE SI TUNURI DE CALDURA SI ALTE ABERATII, PE CARE ACTUAL INFRASTRUCTURA A ENERGIEI ORICUM NU LE POATE SUSTINE! numai tampenii scoti tomline. d-aia tre’ sa muti banii altora, ca stapanii iti dau solda mica. vai de noi cu voi…

 47. Oricare primar sustinut de oculta (mafie, masonerie, securitate, ong-uri globaliste) e un idiot util. Administratia locala se supune legilor tarii, legi elaborate de alti idioti utili. Pretentiile comunitatii locale nu au nicio relevanta cand primarul e un papagal vorbitor inchis in colivia ocultei. Cine e ales fara „binecuvantarea” clanului si viseaza la dreptate, adevar, libertate suveranista, demnitate ori alte valori individuale sau colective „depasite” e „saltat” si acuzat de fapte penale bazate pe probe inventate. Vai de cel care dezamageste ciuma globalista! Gloata alegatorilor nu ii poate veni in ajutor. E inutil sa amintesc rolul marii parti a justitiei si presei corupte. Mai e cineva care nu cunoaste astfel de exemple?

  Tragedia Romaniei e ca a aderat la un grup infractional international din care e aproape imposibil sa mai iasa in actuala conjunctura. Tradarea postdecembrista ii leaga si pe cei mai buni romani, care in cel mai fericit caz nu pot cere decat reformarea UE si NU iesirea din aceasta cloaca puturoasa.

  Dilema din care candidatii cu ceva neuroni la ei nu pot iesi este: sa fii slugarnic fata de clanul care te sustine oricat de idiot ai fi, ori sa-ti risti libertatea pentru un popor de prosti.

 48. Se mira unii ca Cirstoiu , un necunoscut practic, un anomim , are 15-20 % ! Pai bai fratilor , procentul asta este format din pensii speciale , bugetari de lux , cei care cumuleaza multe venituri , revolutionari , plus familiile lor , si neamurile lor ! Blestemate ! Toti astia voteaza PSD pt. ca le asigura aceste venituri de hoti … indiferent cine este candidatul , poate sa fie si Satana ! Este nucleul dur al PSD . Aceste venituri de hoti sunt MITA ELECTORALA , data prin legi strimbe , antinationale ! Alegerile sunt fraudate in Romania !

 49. Logică mea nu seamănă deloc cu logica lui Cornel Nistorescu și asta pentru că eu privesc totul cu detașare ,că sa ți se întâmple asta (detașarea)trebuie sa fii liber încât să îți permiți să zâmbești sincer.
  Medicul care candidează la primăria capitalei (Cristoiu daca bine zic) atunci când și-a început activitatea de medic nu era unul bun ori daca era nu știa nimeni,a devenit bun și apoi renumit cu timpul,după ce a profesat .
  Așa și ca primar , despre nici un candidat nu poți spune că o să fie un bun primar până după un timp.Logic?Logic!
  Despre exprimări trebuie să știm că medicul termina Medicina nu Limba și literatura Română și la testele medicale e important să știi unde bagi supozitorul nu daca ai scris cu i din a la mijlocul cuvântului.
  Eu cred că se v-a proceda în așa fel încât să câștige alegerile „democratic”.Daca ați observat Belferul a nechezat ,a se înțelege a zâmbit ,asta înseamnă că stie ceva ,de cate ori iese și nechează eu înțeleg că aprobă.Daca nu mă credeți va rog să verificați!
  Apoi daca nu câștigă doctorul Cristoiu pe mine nu mă „afectează”,distanta-i mare până în Codru!
  Eu sunt sigur că Tesla savantul,spre exemplu, nu ar fi fost un primar bun pentru că nu i-ar fi stat capul la primărie el s-ar fi gândit la năstrușniciile lui și ar fi uitat să de-a pe la primărie, cum face și Nicușor Dan ,care și el uită de primărie dar e un sforar excelent și dacă s-ar organiza o Olimiada a sforarilor el și Belferul ar fi cei mai buni.

 50. Chestia tristă e că in culisele și acestui ”alianța unității” stau cam aceiași borfași, mafie cu epoleți, ca și la stabilii tembeli uniți de la ora asta.. Deci devreme ce un borfaș haurit care e pe rol de pîrît maghiari, zice la altu cu care era in dispută ”iți ordon să dispari”,. totuși ce crezi cine sunt acești neciopliți care se vor in saloane rupînd tot ?? Mascarada lor este falsă.. Nu sunt decît satelitul celora de azi,.Nu ar fi putut mai nimic fără umbrela, privirea indulgentă a mafioților actuali..Vezi doar primarul de Dărmănești, sau un BOR care le ține isonul,. Nu te deștepți ?? Crezi că ei sunt altceva ???

 51. APROPOS DE PE-ZE-DE SI „MEDICUL” CIRSTOIU – meeengeeele:
  Deputatul PSD de Cluj, Patriciu Achimaș Cadariu, solicită parlamentarilor să voteze proiectul de lege privind vaccinarea populației, anunță NapocaNews.
  https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Un-deputat-PSD-ist-cere-votarea-Legii-vaccinarii-obligatorii-188375
  cata avere ati capatat mah pe autismul copiilor si mortii dupa „vaccinare” cu forta? fir-ati ai gheenei de (editat) nesatule! si voi si stapanii vostri leprelor! V-ATI IMBOGATIT PE IMBOLNAVIREA ROMANILOR, DIN 2010 DE CANF PROFESORU’ (editat) CERCIEEEL A INCEPUT AFACEREA BIGPHARMA: ADICA UN LAGAR DE CONCENTRARE „LIBER” IN ROMANIA! DE-NE-A DOARME PE BANI GREI! PENTRU CE SUNT MAH PLATITE (editat) ASTEA? SA INTOARCA PRIVIREA PRECUM NEMTII LA VAZUL FUMULUI CARE IESEA DE LA ABATORUL UMAN?

 52. Poza este extrem de grăitoare : tipul este un carierist sadea , ajuns manager și decan ca urmare a unor promovări ce n-au cu siguranță în spate ceva merite deosebite , ci vechea rețea PCR ,de pile, relații, cunoștințe, iar aburcarea lui la asemenea înălțime amețitoare ar fi catastrofală atât pentru el, cât și pentru Capitală. Dar se pare că se merită unii pe alții 😉
  Felul lui de a se manifesta în public aduce mult aminte de Oprescu, celălalt slujitor al lui Esculap care și-a abandonat nobila profesie pentru a se vârî până-n gât în tot soiul de afaceri murdare salvat mai apoi de rigorile legii de rețeaua mafiotă care guvernează nu numai România ci mai peste tot în Lume.
  Se pare că e și ăsta un ales , chiar dacă nu de alegători, ca să umfle pușculița unui anumit grup, cu asigurarea că în caz de ceava, nu va păți nimic ( vezi Oprescu, Băsescu, Berceanu, dar mai ales Roman, Frunzăverde sau Isărescu ).

 53. „Alegerile sunt fraudate in Romania !”

  Si eu as sustine asta tot timpul daca doresc descurajarea participarii la vot, sa castig prin vot nereprezentativ. De asta au unii pensii speciale, pentru ca fac ce vor cu marinicii disperati si antivaccinisti ! Doar 10% o duc foarte bine, in orice tara, saracia materiala si spirituala este uniform raspandita. De la 1stein s-a inteles asta.

 54. Sarabanda blocajelor marsave a fost reluata de MarGEALATUU sovietic al SITEI la 14:44 cu un comentariu dens si la fel repostarea
  de la 15:33 simplificata ca sa imbunez spionu sovietic infiltrat:

  Sarabanda blocajelor a fost reluata de MarGEALATU lu Rasputin al SITEI!!! SITE-le servind cernerii „prafului stelar” din care sunt pro-creati ATEII marxisti/bolsevici/nazisti ai IDEOLOGIEI GENOCIDULUI, fiind lasata sa treaca doar PULBEREA!!!

  Il abordam pe Cpt core/Core al Legiunii Arhanghelului Mihail dislocat pe forum pe chestiunea cu SCOLARU LEGIONAR care a prestat PROPAGANDA POLITICA, „patriotarda” si de orice fel, in scoali incalcand Constitutia!!! In anii 1920-1930 tot asa au procedat PARTIDELE EXTREMIST NATIONALIST-ANTISEMITE ale PROFI-lor Iorga si AC Cuza in universitati, gimnazii/licee si chiar scoli, asa aparand Garda de Fier a Capitanului Zelensky, TATUCU lu Cpt core/Core Horor si restul HAITELOR legionare ceausiste…

 55. Nea Cornel, DOTTORE ne promite aspirine, doru popescu ne promite apartamente in Florida si excursii galactice cu retur in mileniul urmator, devenind astfel MILENARI…AGENTUL SOVIETIC din 2020 la Capitala ne-a dat vaccinuri la VIRUSUL BOLSEVIC chinez ca sa-si faca mai rapid efectul, virusu, sute de mii in Romania facand de atunci excursii galactice, fara retur…
  Sper ca te-am lamurit ca PROSTOCRATI ori DESTEPTOCRATI pt. Partid si Securitate e tot una executarea ordinelor fiind prioritara
  intr-o „democratie militarizata constitutional”!!! Apropo CONSTITUTIE si Nea „marin” alias „gelu” o vrea batuta-n cuie, ca doar
  am vazut ce existenta fericita ne-a asigurat din 1991!!!

  Diferenta dintre BOLSEVISM si NEOBOLSEVISM este ca in timp ce in iepoca dejist-ceausista Partidul si Securitatea beneficia doar de CRAPELNITZA refuzata amarastenilor, locuind ca chiriasi in PALATE, VILE, CASOAIE NATIONALIZATE, dupa 1989 au fost CAPITALIZATI
  si transformati in PROPRIETARII PALATELOR, VILELOR, CASOAIELOR unde au locuit si pe care le-au RECONFISCAT proprietarilor scapati cu viatza din GLAGU MIORITIC si urmasilor lor, activitatea ramanand aceeasi, LUPTA PENTRU CAUZA MARXIST/BOLSEVICA in deghizamente „democratice”!!!

 56. decan de facultate, director de spital de urgenta, chirurg….
  cind are timp sa fie de toate…
  e facatura…nu face nimic bine inseamna….
  eu asa gindesc…si de obicei e corect…
  si ca bani…asta nu e platit la ora ??? e platit la titlu ??

 57. Charlie, si mie mi-a fost refuzat un prim raspuns si nu am inteles motivul. Asta este!
  Dupa mine, interzicerea fara motivare nu rezolva o problema.
  Astazi se implinesc 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Ma intreb ce este in mintea lui.

  Dacă Spiru Haret avea dreptate când spunea: „cum arată astăzi școala, așa va arăta mâine țara”, atunci România de mâine va fi țara oamenilor fără convingeri și idealuri naționale, fără identitate, prea slabi sau total nemotivați să și le cultive și să și le asume.

  (Gazeta de Maramures)

 58. Tot ce spune @marius este inspirat critic,la obiect si de buna calitate,felicitari!
  @Core,m-a revoltat ce a a facut conducerea colegiului impotriva elevului VLAD TARANU si masurile trebuie anulate urgent;Articolul a disparut si nu am putut urmari mai multe,ai dreptate,este strigator la cer.Soarta Basarabiei ramine pe mina lui Soros si a Maiei Sandu doi impostori neomarxisti ocupanti.
  @Dorel spune”Tragedia Romaniei e ca a aderat la un grup infractional international din care e aproape imposibil sa mai iasa in actuala conjunctura. Tradarea postdecembrista ii leaga si pe cei mai buni romani, care in cel mai fericit caz nu pot cere decat reformarea UE si NU iesirea din aceasta cloaca puturoasa.”
  Prin aducerea lui Cirstoiu in fata,sa nu ne lasam pacaliti din nou de catre aceiasi elita msonica fata de care Iohannis,Ciuca si Ciolacu au cedat rusinos.Pina si Firea a cedat, cu BUrduja recrutat demult,fac „oficiile casei”…La mine in comuna este comun nmele de Cirstoiu si am vrut sa-i vas CV-ul.Omul e Oltean,din Pitesti,membru ROtary ca si Adrian Nastase ,ca si Iohanis etc/Cititi cine sunt,o org.internationala,francamsonica interzisa,prinzind iarasi curaj in Rom dupa 89.”Non-rasismul a fost inclus în termenii constituției standard în 1922 și trebuia să fie adoptat de toate cluburile membre.
  Rotary și alte cluburi de serviciu în ultimul deceniu al secolului XX au devenit deschise membrilor gay.”Deci ei,masonii si francamasonii depun juramint pe „constitutia lor universala”.Nu vreau sa spun mai multe,cine e in spate- evreii desigur bogati si finantinad actiuni,inclusiv ei sunt finantati de Melinda si Bill Gates care are programe de depopulare ale Terrei,o pol.demografica criminala,dar face pe bunul samaritean,de fatada.
  Cirstoiu a dovedit cu Colectiv ca nu este departe de aceste”elite”ascunse in planurile lor, el si Arafat au marit nr.victimelor decedate.

 59. Am citit ca elevul fusese la comemorarea detinutilor politici, primise aceste stikere si le impartise colegilor. Astazi, ce este in mintea acelor copii?
  Cand este vorba despre copii de orice varsta, trebuie sa inteleaga pentru ca mintea lor este plina de „de ce-uri” si in lipsa unor discutii clare, ei isi construiesc propriile adevaruri. De-abia atunci, in lipsa discutiilor pot intra sub influente nepotrivite.

 60. Ileana, Presedintele Basescu isi luase cetatenie in Moldova. In acelas timp, a creat conditii pentru multi tineri moldoveni sa invete in România. Nu cred in povestile cu Soroș.

 61. Si apropo se gaseste „doua secole impreuna” autor Alexandru Soljenitin.

  Printre atatea reguli, ar fi absolut corect ca atunci cand se dau citate sa se indice volumul si pagina altfel i se pun in sarcina autorului minciuni condamnabile de catre tot felul de personaje cu intentii necurate.

 62. Aprecierea dvs. este corecta in esenta , dar cu un amendament : daca este o prezenta redusa la alegeri . Daca prezenta la vot este masiva , nucleul dur alcatuit din capusele nenorocite pomenite mai sus , nu mai are relevanta . Si cel mai bun argument este alegerea presedintelui in ultimele doua decenii in turul doi , cind mobilizarea populatiei a dat peste cap toate calculele pesedeului si satelitilor lui . Deci , iesiti la vot daca vreti sa contati !

 63. …din ciclul ..orice ai vota,orice ai alege,…tot ei castiga.Iar ca diversiunea sa fie perfecta,unii mai fac si bulau..ma refer la cei alesi,nu la cei ce au decis ca ei sa fie alesi

 64. Sosoaca ,e că o boala de

  piele care apare brusc și nu știi de unde și începi să te scarpini și timpul trece,trece și te obișnuiești cu ea și brusc dispare,dar nu-i simti lipsa.Dispare pentru că s-a enervat că nu i-ai dat importanta,ai uitat că trebuie să scarpini.Asta e Sosoaca!
  Ea nu e gravida, așa pare așa am crezut și eu ca și voi.
  Mama proștilor e mereu gravida! De aici vin cei ce o scarpină și mai sunt și profitorii de prin televiziuni care o scarpină să-i treacă pe liste.
  Sosoaca nu e Alina, nici Raluca și nici Elena ,ele au intrat în politică după ce au trecut proba saltelei care e un fel de MASTERAT ,un DA care îți permite să intri in politică și sa ai toate ușile larg deschise.
  Sosoaca a ocolit proba saltelei pentru că nu i-a cerut nimeni sa participe ,de frica.
  Aici greutatea a avantajat-o ,soțul ei Silvestru zice că are 120 de kg, Silvestru e modest are 150 în creștere .
  Ea mai are un avantaj,nu poate fi violata!
  Odată intrată (in politica)
  Sosoaca și-a găsit drumul ei „suveranist”,pe acest drum au urmat-o naivi ,profitori,prosti și gura casca,dar și miștocari, toți o urmează într-un alai ce seamănă cu un marșul LGBTQ din filmul american Porno Teroarea Mondiala.
  Sosoaca și Belferul sunt personaje total diferite,nu la sex mă refer si totusi diferite cum sunt s-au întâlnit într-un punct,ăla care e un amestec de nesimțire și de neam prost,nici nu și-au dat seama când s-au întâlnit și voi nu credeți.
  Ar fi de vorbit despre prostie , care nu are limite si e mai fascinanta decât inteligenta.
  Sosoaca dispare cum a apărut ,scarpinicii își caută alt loc de muncă!

 65. După 34 de ani de jaf și prăduirea țării de către cele două cancere politice PSD și PNL,care sau învârtit la guvernare ,ajutate și de UDMR și pe final de scârbele usr care au pus ultima lopată de pământ peste economia țării, mă rog ce-a mai rămas din ea,întreb ,chiar credeți că ,acești alogeni mai pot livra ceva bun pentru România ,doar in capul unor trotinetari Sorosisti spălați pe tărtăcuță,care vizează mini centrale nucleare ,după ce bagă la ghiozdan câteva doze de energizant ieftin și doi covrigi din faina de greier,mai visează cai verzi pe pereți,va orbit apusul pe mulți însă trebuie să știți ,că vine o nasoala globalistă mai rea de trei ori decât comunismul bolșevic ,chiar de peste ocean ,de unde ne place nouă să ne luăm lumina democrației și de la care așteptăm să fim salvați in baza unor articole

 66. tomlin spune:
  28 MART. 2024 LA 6:38

  postare fals semnatata de catre un labar bolnav la cap. Zgarcenia proprietarului Coti permite asta, iar redactia este foarte multumita.

 67. A aparut in Curentul un articol excelent cu dezvaluiri privindu-l pe doctor. Atat el cat si nevasta-sa, nu si-au terminat rzidentiatul in termenul legal, au ajuns medici primari inainte de termenul legal, au ajuns cadre universitare fara sa fie medici specialisti asa cum prevede legea, au fost examinati la diverse ocazii nu impreuna cu ceilalti candidati ci de o comisie intrunita special pentru ei doi, separat. Cazuri care arata ca este un mare corupt, ca si sotia, si sunt doi mari impostori. Evolutia lui pe la televiziuni ne arata un om de acest gen. In mod ciudat, articolul nu a fost pomenit, preluat si dezvoltat de nimeni din massmedia, fiind ignorat de televiziuni si reporteri la conferinte de presa, omul nefiind intrebat nimic pe aceste teme. Romania isi merita soarta.

 68. Aspirina ? Frecție la un picior de lemn. Dacă era „Cîrstoiu și Viagra” pentru
  mitici, sigur îl detronează pe Nicușor, cu ceaiul lui de tei timp de 4 ani.

 69. Iorga ESTE SOCOTIT, de catre noi ROMÂNII, un GENIU al NEAMULUI nostru/cel ROMÂNESC.
  Cui nu-i place asta … NU ARE DECAT sa PARASEASCA acest TARAM/ROMÂNIA, taram locuit in mod MAJORITAR (90%) de catre NEAMUL nostru/cel ROMÂNESC.

 70. NOI, OMENIREA, NU AVEM NICI O VINA daca suntem claditi din „praful stelar” a unei stele masive anterioare din Galaxia noastra Calea Lactee. Acest praf stelar care ne-a CREAT elementele materiale/CHIMICE ncesare APARITIEI, EXISTENTEI si EVOLUTIEI vietii terestre si a aparitiei omului (precum C, O, N, S, Ph, Na, K, Mg, Ca, Si, Fe). Hidrogenul fiind sintetizat ca element material/CHIMIC in primele 5 minute de evolutie a obiectului astronomic numit Universului Extragalactic.

  DEH … ATEII/cei NECREDINCIOSI in STIINTA stravechiul OM-DZEU Zamolxis/550 BC de pe acest taram stravechi GETO-DACIC (Astronomia) … tot STUPIZI RAMAN BATA’I VINA !

 71. NOI, OMENIREA (toti oamenii), NU AVEM NICI O VINA daca suntem claditi din „praful stelar” a unei stele masive anterioare din Galaxia noastra Calea Lactee. Acest praf stelar care ne-a CREAT elementele materiale/CHIMICE ncesare APARITIEI, EXISTENTEI si EVOLUTIEI vietii terestre si a aparitiei omului (precum C, O, N, S, Ph, Na, K, Mg, Ca, Si, Fe). Hidrogenul fiind sintetizat ca element material/CHIMIC in primele 5 minute de evolutie a obiectului astronomic numit Universului Extragalactic.

  DEH … ATEII/cei NECREDINCIOSI in STIINTA stravechiul OM-DZEU Zamolxis/550 BC de pe acest taram stravechi GETO-DACIC (Astronomia) … tot STUPIZI RAMAN BATA’I VINA !

 72. NOI, OMENIREA (toti oamenii) , NU AVEM NICI O VINA daca suntem claditi din „praful stelar” a unei stele masive anterioare din Galaxia noastra Calea Lactee. Acest praf stelar care ne-a CREAT elementele materiale/CHIMICE ncesare APARITIEI, EXISTENTEI si EVOLUTIEI vietii terestre si a aparitiei omului (precum C, O, N, S, Ph, Na, K, Mg, Ca, Si, Fe). Hidrogenul fiind sintetizat ca element material/CHIMIC in primele 5 minute de evolutie a obiectului astronomic numit Universului Extragalactic.

  DEH … ATEII/cei NECREDINCIOSI in STIINTA stravechiul OM-DZEU Zamolxis/550 BC de pe acest taram stravechi GETO-DACIC (Astronomia) … BATA’I VINA !

 73. Este foarte interesant cum toată presa și tv globaliste împreună cu trolii trotinetari , consumatori de energizante ieftine și viteji din spatele tastaturii , atacă curentul suveranist făcând,ui extremiști unii nici nu știu ce înseamnă aceste cuv și cum se regăsește el în sfera politicului de azi, dacă să-ți iubești țara și cetățenii ,a ajuns să fie extremis și să deranjeze,atunci sunt duși rău,se vb de divorțul lui Sosoacă pt că se vinde bine,dar de divorțul lui ciolacul fără diploma de bac,nimeni nimic ,toți tac mâlc ,se tem de-un sos cotat cu 2%in sondaje ,asta daca nu cumva procentul este unul mult mai mare ,de unde și teama și mizeriile aruncate de toate latrinele, păi Sosoacă și suveranisti au îndatorat țară și-au pus-pe butuci economia țării ,chiar ne-am tâmpit de tot și mai credem balivernele PSD și PNL,că de ong usr îmi este scârbă să tamlivb

 74. Mai clar ca niciodata, doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID ALOGEN BOLSEVIC e ticacalosu tomlin zis marius este nu numai inventatorul monstruozitatii cu „praful stelar”, ci si manuitorul SITE-i, daca poate dejecta la minut materii fec caloide
  IDENTICE fara sa fie blocat ca „a mai spus asta”, precum si alte materii in sistem „carnaciori oltenesti”!!!

  Dumnezeu A CREAT INTAI MATERIA si UNIVERSURILE, abia ULTERIOR CREAND PLANTELE, VIETZUITOARELE si pe Adam si Eva care au avut astfel asigurate toate conditiile unei evolutii civilizatoare…Aceasta este CREDINTA POPORULUI ROMAN straina NECREDINCIOSILOR/ ATEILOR FARA Dumnezeu si FARA PATRIE!!!

 75. tomlin își face harakiri in direct,el centrează ,el dă cu capul,cu cine se ceartă pe aici nărodul

 76. Credinta cea STRAVECHE a POPORULUI nostru ACTUAL cel ROMÂNESC, acelasi cu POPORUL nostru cel stravechi GETO-DACIC (dpv. genetic) este cea in ZEUL cel STRAVECHI (pre-crestin), mitologic (PIE/3000 BC, CERUL Tatal/”*Dyḗws Ph₂tḗr”), autohton (ZEUS/DZEUS/Domnul ZEU/DumneZEU), ZEUL venerat si de catre OMUL-DZEU al STIINTEI Astronomiei/Zalmoxis/550 BC cel al GETO-DACILOR. Peste aceasta credinta pre-crestina, la anul 50 AD, neamul nostru GETO-DACIC a adaugat si credinta (cea paleocrestina) in OMUL-DZEU al IUBIRII si DRAGOSTEI/Iisus.
  ASA INCAT … atunci cand vorbesti despre DumneZEU pe acest TARAM – vorbesti doar despre ZEUL cel MITOLOGIC (CERUL cel Astronomic) cel pre-crestin GETO-DACIC (acelasi NUME/DomnulDZEU si acelasi ZEU), si despre stiinta Astronomiei a OMULUI-DZEU Zamolxis.
  Aceasta este CREDINTA POPORULUI ROMÂN (credinta CERULUI la ROMÂNI) straina NECREDINCIOSILOR/ATEILOR FARA DumneZEU si FARA PATRIE!!!

 77. Daca o fiinta de tip antropomorfa ar fi creat mai intai materia si apoi universurile, insemna ca poti dovedi ca H, C, O, N, S, Ph, Na, K, Mg, Ca, Si, Fe s-au format … undeva in afara actualului Univers Extragalactic (H) si a unei stele din Galaxie (C, O, N, S, Ph, Na, K, Mg, Ca, Si, Fe).
  CEEA CE NU ESTE CONFORM DATELOR DE OBSERVATIE ASTRONOMICE.
  DEH … ATEII cei NECREDINCIOSI in DumneZEUL cel CERESC (CERUL Tatal cel MITOLOGIC) si a STIINTEI Astronomiei !

 78. RECTIFICARE … doru popescu CU PATRIE/ROMÂNIA (fiind NASCUT in orasul Craiova din ROMÂNIA, tatal meu fiind nascut tot in orasul Craiova din ROMÂNIA, bunicul meu (dinspre tata) fiind nascut tot in zona rurala (Isalnita) din jurul orasului Craiova din ROMÂNIA, iar strabunicul meu (dupa tata)/pe care l-am prins in viata, fiind nascut tot in zona rurala (Isalnita) din jurul orasului Craiova din ROMÂNIA, cel care mi-a povestit ca stra-strabunicul meu era tot român nascut tot in zona rurala (Isalnita) din jurul orasului Craiova din Tara ROMÂNEASCA/inainte de anul 1859. Iar dupa mama ma trag din orasul Iasi din ROMÂNIA, bunica mea (dinspre mama) fiind nascuta tot in orasul Iasi din ROMÂNIA, strabunica mea (dinspre mama)/pe care am prins-o in viata, fiind nascuta tot in orasul Iasi din ROMÂNIA, cea care mi-a povestit ca stra-strabunica mea era tot românca nascuta tot in orasul Iasi din Tara Moldovei/inainte de anul 1859).

  Ce sa ma fac … daca ORASUL meu de bastina si de botez (orasul CRAIOVA) face parte din zona MIRIFICA si STRAVECHE a CIVILIZATIEI Sălcuţa (cea de la intretaierea CIVILIZATIILOR autohtone neolitice Boian si Gumelniţa/6000 BC, de la care se trage POPORUL nostru dpv. genetic), din zona geto-dacica a TRIBULUI Pellilor din Pelendava/3000 BC – 300 AD), din ROMANIA (cea de nord dunareana/din 383 AD si pana astazi), din Tara ROMANEASCA (cea de sub Brazda lui Novac a lui Constantin DACUL/din 450 AD si pana in 1859), din ROMÂNIA (cea dintre 1859 si pana astazi).

 79. PS. Numele de Adam și Eva sunt folosite metaforic într-un context științific pentru a descrie cei mai recenți strămoși comuni Adam cu cromozomul Y și Eva mitocondrială. Aceștia nu au trăit în același loc din AFRICA și nu există niciun motiv pentru care să se creadă ca au trăit în aceeași perioadă, sau că s-au întâlnit și au format un cuplu. Un studiu recent a estimat faptul că Adam cu cromozomul Y a trăit în urmă cu 120 – 156 de mii de ani și Eva mitocondrială în urmă cu 99 – 148 de mii de ani.

  Asadar, povestea lui Adam și a Evei este literalism biblic, fiind în conflict cu concluziile științei moderne.

 80. Domnul doctor Cirstoiu este medic de top, manager de spital, profesor si decan. Ar fi o imbecilitate sa se bage unde nu-i fierbe oala si sa invete o meserie noua, managementul teritorial si sa abandoneze toate celelalte ocupatii profesionale care l-au facut celebru si respectabil. Daca insa vrea sa se imbogateasca nemeritat prin fraude din bani publici, atunci sa incerce si aventura asta. Poate ca si DNA asteapta ceva prada mai proaspata.

 81. ..cred ca pensionarii de la psd n o sa se deranjeje pt. al vota pe asta – nu vad cu ce i ar insufletii nea caisa asta, sa mearga la vot si sa se incurce in atatea buletine – europene si locale.. cred c o sa se duca mai degraba in parc..
  votantii pnl cred c o sa fie pe la mare, ca de’o sa fie weekend..
  ..asa ca concurenta la Nicusor, o s o faca ospataru, ca de, votantii lui oricum n au nimic de facut si o sa fie prin B ..
  Sa dea Domnu sa nu fie destui astia de a lui Piedone, ca iar va faceti de rusine si parcurgeti un capitol a la’
  halaicu-lis..

 82. De ce este asa sigur pe el si mai ales de ANI ? DE ASTA : `”Conducerea ANI și legăturile politice. Dar și cu ASF
  Din 2021, ANI este condusă de Florin Ionel Moise, președinte, și Sorin Popa, secretar general. Din decembrie 2022, agenția are și un vicepreședinte, în persoana lui Bogdan Sticlosu.

  Președintele ANI – tatăl și fratele sunt membrii PSD, soția e angajată la ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară).Vicepreședintele ANI – fost colaborator al președintelui ASF și fost consilier al lui Mihai Tudose .Secretarul general – fiu de fost parlamentar , Tatăl lui Silviu Ioan Popa este Aron Ioan Popa, fost parlamentar PDSR între 1996 – 2000 și PNL între 2004 și 2008.”Sursa: Europa Libera 4.10.2023

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.