Scrisoare către preşedinta CSM

(DOCUMENT) Gabriela Baltag nu va vota Raportul IJ dacă nu sînt desecretizate cele 19 Anexe

Încă un pas, şi încă unul decisiv, pentru desecretizarea celor 19 Anexe ale Raportului Inspecţiei Judiciare a fost făcut de celebra judecătoare GABRIELA BALTAG, membră CSM, printr-o Adresă către Lia Savonea, preşedinta instituţiei, în care spune foarte clar: „Mă văd obligată să precizez că, din calitatea de membru ales, în absenţa unei desecretizări a celor 19 anexe ale Raportului IJ privind protocoalele, sunt în imposibilitatea exprimării unui vot în Plenul Consiliului!

Cuvîntul judecătoarei Gabriela Baltag a fost unul foarte puternic în rîndul magistraţilor încă din vremea cînd conducea AMR şi, cu atît mai mult acum, ca membru CSM, capătă greutate în acest demers generat de ziarul „Cotidianul”, la care au răspuns deja Lia Savonea, preşedinta CSM, precum şi alţi membri ai instituţiei: Victor Alistar şi Romeu Chelariu, reprezentanţi ai societăţii civile în consiliu (https://www.cotidianul.ro/breaking-news-sefa-csm-cere-declasificarea-anexelor/).

Vă pezentăm integral Scrisoarea Gabrielei Baltag către Lia Savonea, preşedinta CSM, care conţine şi alte aspecte ce vizează independenţa reală a Justiţiei, pe care judecătoarea le subliniază în acest text:

După cum se vede, judecătoarea Gabriela Baltag se referă, la fel ca şi colegii săi din CSM, la prevederile legale care interzic secretizarea documentelor ce conţin informaţii de interes public, a celor care vizează ascunderea unor ilegalităţi sau restrîngerea ilegală a unor drepturi.

În acelaşi timp, Gabriela Baltag explică şi faptul că, încă din anul 2016, a dezaprobat public obligaţia impusă magistraţilor de către vechiul CSM prin Hotărîrea nr. 328/24.08.2005, prin care aceştia erau obligaţi „să semneze un angajament de păstrare a secretului”.

Gabriela Baltag a refuzat să semneze acest angajament, fiind chiar reclamată de Inspecţia Judiciară la secţia de judecători a CSM! Din fericire, Hotărîrea 40/26.01.2016 i-a dat dreptate Gabrielei Baltag, aşa încît acum refuzul său de a vota un Raport ce conţine documente secretizate abuziv capătă o forţă teribilă care, mai mult ca sigur, va duce la finalizarea operaţiunii de desecretizare pe care a cerut-o oficial Lia Savonea, preşedinta CSM, în Adresa către SRI şi PÎCCJ!

Aşteptăm acum reacţia SRI şi a PÎCCJ, mai exact să desecretizeze toate documentele folosite de Inspecţia Judiciară la întocmirea Raportului ce urmează să fie discutat în Plenul CSM.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Ion Spânu 1818 Articole
Author

9 Comentarii

  1. „Gabriela Baltag a refuzat să semneze acest angajament, fiind chiar reclamată de Inspecţia Judiciară la secţia de judecători a CSM!”. ACUM AVETI UN CAZ DE ABUZ! INCEPETI SAI „TRAGETI DE MOMITE” PE JUDECATORII CE DORESC CA D-NA BALTAG SA AIBA PROBLEME PROFESIONALE. E TIMPUL SA-I SCOATETI PE CEI TIP V.DANILET AFARA DIN JUSTITIA ROMANEASCA. DIN PACATE SUNT MAI MULTE FEMEI JUDECATOARE CE AU FACUT TOT FELUL DE „NAZDRAVANII PROFESIONALE” PTR……ETC, SI CARE VOR „DA CU GURA” DACA VOR FI ELIMINte!

  2. Se separa tot mai mult apele in justitie. Adevaratii magistrati, profesionistii ramasi imuni la presiunile securistilor, condamna aspru toate manariile la care s-au pretat colegii lor impostori. Din nefericire acesti impostori ramasi iremediabil datori celor ce i-au asezat in scaune domina numeric in confruntarea cu magistratii autentici.

  3. Bravo doamna Baltag! Personajele infecte de tip Danilet sau Licu si cei 7 care care saboteaza CSM si justitia in general, NU au ce cauta in magistratura!

  4. Adevarul va iesi la suprafata ca untdelemnul! Este evident ca, justitia este folosita nu in interesul cetateanului de rand ci in interesul mafiotilor de cel mai inalt rang. Increderea in justitie tinde la zero! Succesuri!

  5. Asistam la o antepronuntare, o fi deontologic (?!), daca o facea cineva din afara CSM era in regula , doamna Baltag o putea face in cadrul plenului CSM, la inceputul sedintei .

  6. Este cerinta unui magistrat constient si meritoriu care a refuzat semnarea oricarui angajament contrariu legii si legilor magistratilor princ are solicita descretizarea listelor cu semnatarii angajamentelor prin care s-a incalcat legea, dintre care unii semnatari s-au erijat inn solutionarea cauzelor in afara codurilor lelgislative,sau,mai nou,se impotrivesc serviciului public obligatoriu in CSM, loc de munca retribuit si in care au fost alesi sau numit.Plaga protocoalelor,semnarii angajamentelor fata de impunerea unor secretizari ilegale de catre serv.de informatii ce vizeaza incalcarea normelor legale in materie astfel cum sunt reglememntate de codurile Romaniei, nu paote fi mentinuta de PICCCJ de insasi Inalta Curte de Casatie si Justitie cu toata oponenta mai ales a sefei Tarcea,a conducerii parchetului general sau a unora din CSM si mai ales presiunilor si „operei”serv de inf-SRI care au adus calamitatea ilegalitatilor infestand PUTEREA JUDECATOREASCA>Este raspunderea conducerii CSM si deopotriva a conducerii acestor institutii centrale ce poarta raspunderea ilegalitatilor, listelor si a desecritazarii lor,intrarea in legalitate a magistratilor si normalizarea statutului lor juridic si profesional.

  7. La asa celebritate,asa articol!Toata lumea a lasat-o moale cu protocoalele,doar dl Spanu,care,ca soldatul japonez,nu are nici aparat de radio!Chiar nu mai aveti subiecte??..Ocupati garile!

  8. #UN_OM Alaturi de cei mai multi dintre magistrati care sunt competenti si integri moral (personal cunosc destui!), se afla o mana de indivizi foarte slabi profesional si moral. Culmea este ca dintre cei din urma sunt alesi cei cu putere de decizie.

  9. Dar cine este persoana , institutia care hotaraste , dispune desecretizarea ? Cu nume si prenume …. si functie .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.