Eroii au nevoie să nu fie uitați!

Hristos s-a Înălțat! România, azi e Ziua Eroilor!  Respect și prețuire celor care și-au dat viața pentru România noastră, scrie MApN într-un mesaj special. ZIua de astăzi este celebrată printr-o serie de evenimente în toată țara.

Programul activităților din București

Ora 12.00, ceremonie de depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut (din Parcul Carol I).

În cadrul ceremoniei, se vor rosti nume ale eroilor români, iar militarii Brigăzii 30 Gardă vor executa exerciții de tip drill-team.

Între orele 13.00 și 15.00, la același monument, persoanele care își vor exprima dorința de a-i omagia pe eroi o vor putea face în cadrul „Rostirii solemne a numelor eroilor români căzuți la datorie”.

Seara, pe esplanada Palatului Cercului Miltar NAțional

?￯ᄌマconcert de muzică patriotică susținut de Muzica reprezentativă a MApN și corul „Tronos”( ora 20.30,)

?￯ᄌマproiecție video mapping 3D cu imagini din cel de-Al Doilea Război Mondial (21.00)

?￯ᄌマ retragerea cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național –Bulevardul Eroilor– Palatul Cotroceni – sediul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”. (Începând cu ora 21.15).

?￯ᄌマ Cercurile și bibliotecile militare organizează manifestări evocatoare dedicate „Zilei Eroilor”, simpozioane, întâlniri cu istorici sau cu veterani de război, vizite la muzee și monumente comemorative și expoziții de carte.

***

România a participat, începând cu anul 1877, la confruntări militare majore, desfășurate pe teritoriul național și în afara acestuia – Războiul de Independență, Al Doilea Război Balcanic, Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial și, după 1990, la misiunile din teatrele de operații din Balcanii de Vest, Afganistan și Irak.

Lista eroilor căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României poate fi consultată pe pagina de internet a MApN: https://bit.ly/2T6VsgG.

 

Mesajul premierului

Fost militar, premierul a ținut să transmită un mesaj de Ziua Eroilor.

Tradiția de peste un secol a manifestărilor comemorative dedicate eroilor neamului în chiar ziua sfântă a Înălțării Domnului, o zi-simbol a speranței creștine, ne dă certitudinea că jertfele celor care au luptat pentru țară vor rămâne mereu în memoria colectivă, întărindu-ne încrederea că exemplul lor va motiva multe alte generații să creadă în viitor.

Trafic restricționat de Ziua Eroilor

Eroii pe care îi omagiem astăzi, cunoscuți sau nu, trăiesc prin România pe care ne-au lăsat-o. Avem datoria să menținem țara pe drumul ales prin voința cetățenilor: drumul democrației, al respectului față de lege, față de libertățile și drepturile fundamentale.
Îi omagiem astăzi și pe eroii căzuți la datorie în misiuni desfășurate sub auspiciile organizațiilor internaționale sau ca parte a angajamentelor României alături de state aliate și partenere, în apărarea păcii și a democrației în lume.
Respectul pentru toți acești eroi este măsura respectului față de însăși România și față de viitorul nostru.
Un omagiu pios și recunoștință veșnică!
Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toți eroii României!“ 
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

2 Comentarii

  1. Unul care n-a vrut sa lucreze ca-chelner la studii in Germania, ca era sub demnitatea lui si s-a angajat in slujba platita a unui serviciu secret dusman Romaniei se socoteste EROU sau TRADATOR ? Domnul director il apreciaza si la interviuri.

  2. E Ispasul, Paștele Cailor, a 40 zi după Paști, nu mai veniți cu încercări neomarxiste.
    Azi caii sînt lăsați să pască slobod. Azi e singura dată cînd se satură dar numai un ceas, se culcă de amiază.
    E zi de soroace. Pănă azi trebuie să-ți plătești datoriile. De aici vorba „la Paștele Cailor”.
    Azi e Înălțarea, plecatul lui Isus din lumea noastră. Tot la 40 de zile se ține părăstasul; sufletul celui mort pleacă din lumea noastră.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.