Eveniment important. Romanul necunoscut pe care scriitorul Gabriel Garcia Marquez îl voia distrus!

Un roman nepublicat până acum de scriitorul Gabriel Garcia Marquez va ajunge miercuri în librării, parţial împotriva dorinţelor scriitorului decedat în urmă cu zece ani, transmite Reuters.

Cu prilejul unei prezentări care a avut loc marţi la Madrid, fiii scriitorului, Gonzalo şi Rodrigo Garcia Barcha, au prezentat romanul de 120 de pagini intitulat ”En agosto nos vemos”, scris în 2004 de romancierul columbian premiat cu Nobelul pentru literatură.

Versiunea în spaniolă va fi lansată miercuri, ziua în care s-a născut celebrul scriitor, urmând ca cea în engleză să fie lansată pe 12 martie, potrivit editurii Penguin Random House.

Înainte de moartea sa în 2014, la vârsta de 87 de ani, Garcia Marquez a spus că acel proiect de carte nu are valoare şi ar trebui ”distrus”, dar fiii şi agenţii autorului au revizuit diferitele manuscrise şi au considerat că acestea au o valoare literară care este posibil să nu fi fost înţeleasă de autorul aflat pe atunci în ultimii săi ani de viaţă, marcaţi de pierderi de memorie.

”Din punctul meu de vedere, înseamnă că toată creaţia lui Gabo a fost publicată, că nu mai e nimic în aşteptare şi că astfel s-a încheiat un ciclu”, a spus Gonzalo Garcia Barcha cu prilejul unei conferinţe de presă, menţionând numele sub care Garcia Marquez era alintat de admiratorii săi din America Latină.

Cea mai cunoscută operă a lui Garcia Marquez este ”Un veac de singurătate”, o saga dinastică plasată într-un cadru oniric, roman care l-a ajutat să câştige premiului Nobel pentru literatură în 1982.

Romanul ce va fi publicat postum spune povestea Anei Magdalena Bach, o femeie de vârstă mijlocie care în fiecare lună august călătoreşte cu feribotul spre insula unde se află mormântul mamei sale şi are de fiecare dată câte o aventură amoroasă.

Familia scriitorului consideră că romanul, deşi a rămas într-o formă necizelată, poartă amprenta recognoscibilă a stilului autorului şi a unei cunoaşteri în profunzime a fiinţei umane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

5 Comentarii

  1. o carte remarcabila. consider ca vointa autorului a fost incalcata de mostenitorii lacomi de bani…

  2. Nici o zi fără un fenician. Nu cred c-am citit nimic sau, dac-am citit, nu mi-a rămas nimic în minte. Poate e talentat. A nu se uita: dacă nu ești din trib, oricît de priceput sau deștept ai fi, nu ajungi cunoscut mai departe de hotarul satului.

  3. cred ca cititul este important pentru ideile cu care ramai si modul in care o carte iti deschide ochii, sufletul si mintea. am citit tot ce mi-a picat in mana pe vremea dictatorului, pentru ca in afara de citit si teatru/opera/opereta nu prea aveai ce sa faci…ah da: si minunatele „ceaiuri” cu gasca, unde ascultam si dansam pe muzica „decadenta” siiii…discutam despre carti! vorbeam „din carti” – pentru ca erau idei fabuloase cu care ramaneai… nu cred ca nu v-ati aflat, supa citirea unor carti, in situatia in care, ati fi fost in stare sa scrieti chiar dumneavoastra, schimband anumite idfei care nu v-au placut…fantezie in capul tinerilor: nu iti place finalul? modifica-l! imagineaza-ti! reecreaza! imaginatia lucra atunci in favoarea noastra, a tuturor. nu este important cat de mult citesti. nu este important nici numele autorului si nici titlul cartilor (neaparat: mai…draga…auzi? l-ai citit pe **cutarescu??), CI DESCHIDEREA MENTALA SI SPIRITUALA PE CARE O AI dupa ce ai citit. avem urme in suflet dupa citirea unor carti. dupa vizionarea unor filme. cred ca trebuie sa citesti si sa vizionezi tot (nu chiar „tot” – sunt scrieri si filme pe care nu le poti citi/viziona cu toata bunavointa din lume). numai asa vei face diferenta intre bun si rau, intre calitate si cantitate etc..

  4. e clar:
    -a fost scris de Inteligentza Artificiala;
    daca-i mai scrie 2 carti,
    Asul si Juvetele,
    cartarascu ia premiul nobel!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.