FAO: Nu există foamete în Coreea de Nord

Informaţiile privind foametea cumplită din Coreea de Nord, difuzate de unele media occidentale, ‘nu corespund realităţii’, susţine Belay Derza Gaga, şef adjunct al reprezentanţei din Phenian a Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), într-un interviu acordat marţi biroului agenţiei ruse de presă ITAR-TASS din Coreea de Nord, scrie Agerpres.

În Coreea de Nord există într-adevăr un deficit de produse alimentare, ‘dar nu există semne de foamete’, a afirmat reprezentantul FAO, în interviul menţionat.

Publicând date cu privire la foametea din Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), presa occidentală citează surse anonime, a subliniat oficialul ONU, atrăgând atenţia că ‘astfel de date nu pot fi considerate de încredere’.

Angajaţii FAO, care au călătorit în zonele rurale din RPDC, ‘nu au observat niciun semn al acestui fenomen (foametea)’, a insistat Belay Derza Gaga, care, anterior, declarase că deficitul de alimente în Coreea de Nord s-ar putea cifra la aproximativ 500.000 de tone în 2013.

Din acest volum, guvernul nord-coreean intenţionează să importe aproximativ 300.000 de tone de cereale, mizând ca restul de 200.000 de tone să vină din ajutoarele umanitare.

Declaraţiile reprezentantului FAO intervin în contextul în care unele mass-media occidentale au raportat cazuri de canibalism din cauza foametei în provincia Hwanghae, în sudul Coreei de Nord, aproape de graniţa cu Coreea de Sud.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.