Fenomen meteorologic rar: Prima zăpadă după 11 ani

Căderile de zăpadă i-au luat prin surprindere luni pe locuitorii din Johannesburg şi din alte regiuni ale Africii de Sud, un fenomen meteorologic rar în această ţară, unde autorităţile au avertizat asupra unor posibile închideri de drumuri şi a riscului de scădere a temperaturilor, informează AFP.

Locuitorii din Johannesburg s-au trezit cu o zăpadă care acoperise uşor acoperişurile şi grădinile, în timp ce frontul rece care a lovit ţara la sfârşitul săptămânii trecute s-a transformat într-un sistem meteorologic cunoscut sub numele de ciclon cu nucleu rece.

La o grădiniţă din Johannesburg, copiii se amuzau făcând bulgări de zăpadă şi încercând să prindă fulgii de zăpadă cu limba, unii dintre ei pentru prima dată în viaţă.

„Ultima dată când am avut o astfel de vreme a fost în 2012”, a declarat pentru AFP Puseletso Mofokeng de la Centrul sud-african de meteorologie (SAWS).

Potrivit lui Mofokeng, au fost înregistrate căderi de zăpadă în sudul provinciei Gauteng, unde se află Johannesburg, iar zăpada ar urma să continue să cadă pe parcursul zilei, afectând şi zonele de mare altitudine din provinciile Eastern Cape şi KwaZulu-Natal.

„Drumurile ar putea fi închise”, a adăugat el.

„Să vezi zăpadă în Johannesburg, situat la o altitudine de peste 1.700 de metri, nu este ceva nemaivăzut, dar rămâne destul de rar. Înainte de 2012, căderi intense de zăpadă au lovit oraşul în 1996”, a amintit meteorologul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. „Căderile de zăpadă i-au luat prin surprindere luni pe locuitorii din Johannesburg”

    Acolo nu este plina iarna, un fel de Januarie ? Eh, poate s-a modificat geografia si eu am lipsit de pe Pamant.

  2. ia lovit si pe astia incalzirea globala. Ei nu stiu ca e cel mai cald an ever si ca NewYorku e sub nivelu ocanului din 2000. Asa zice stiinta

  3. Cati metri inaltime are zapada in johanesburg? Poate sa schieze plavanul din Romania in aceasta vacanta de vara ‘caniculara’ de manipulare mincinosa romaneasca?

  4. Este iarna, numai ca orasul este pe paralela 26 de grade S iar tropicul Capricornului este la 23 grade si 26 de minute S, deci ar trebui sa fie clima subtropicala sau tropicala daca Tunis este la 36 grade N si nu ”vede” zapada atunci nici in Johannesburg mai aproape de tropice si implicit ecuator nu prea ar trebui sa fie conditii de ninsoare…

  5. Da, omul cat traieste invata, n-am crezut ca globul este atat de dezechilibrat. Pe viitor las crezul, mai bine cercetez.

  6. Pentru Africa de Sud, chiar dacă e iarnă, e neobişnuit să ningă. În acelaşi registru, vă mai aduceți aminte acum jumătate de an ce iarnă cruntă a fost în SUA, de exemplu?

    Putin e de vină. Că altă explicație nu poate fi, fiind încălzire globală!

    A zis şi omul ăla de la CNN că ordinul este să repete asta până când lumea va înțeleage clar că noua religie globalistă este cea a încălzirii globale. Crede, nu cerceta şi fii obedient!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.