Gabriel Oprea, despre legiea pensiilor speciale pentru parlamentari

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, că nu era momentul pentru votarea legii pensiilor speciale pentru parlamentari.

„Parlamentul este printre ultimele instituţii din România în ceea ce priveşte încrederea românilor. Din păcate, nu cred că este un moment prielnic pentru această lege (privind indemnizaţiile speciale pentru parlamentari, n.n.). (…) Dacă românii aveau mai multă încredere în Parlament, nu era nicio problemă”, a declarat Oprea, potrivit stiripesurse.ro.

Întrebat dacă parlamentarii UNPR au votat proiectul de lege, Oprea a menţionat: „Cred că v-am răspuns deja la întrebare”.

Aleșii au aprobat în plen comun , marți, proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor cu 303 voturi ”pentru”, 124 ”împotrivă” şi două abţineri

Potrivit proiectului de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari, votat zilele trecute în Parlament, un parlamentar cu un mandat în Legislativ ar urma să primească o indemnizaţie suplimentară la pensie de aproximativ 1.550 de lei. Două mandate ar urma să fie recompensate cu o pensie suplimentară de 3.100 de lei, iar aleşii cu minimum trei mandate ar urma să-şi adauge la pensie 4.600 de lei în plus, în fiecare lună.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.