Greaua misiune a lui Teodorovici

Eugen Teodorovici este propus de PSD ministru al Finanțelor, după ce, în calitate de președinte al Comisiei de buget-finanțe din Senat, s-a remarcat ca unul dintre contestatarii schimbărilor fiscale. Ce urmează însă să facă în calitate de ministru?

Întrebat vineri ce măsuri dorește la Ministerul de Finanțe, Teodorovici a răspuns: „Ce măsuri se justifică. Ca să fie foarte clar, și atunci când am avut argumente la nivelul Senatului, în Comisia de buget-finanțe, am avut punctul meu de vedere. Ați văzut că de fiecare dată, în Parlament, unele decizii s-au modificat, pentru că au fost argumente. Poate că a fost acea lipsă de comunicare pe care cu toții am invocat-o, și din partea Executivului, și din partea Parlamentului și, de multe ori, din partea partidului, deci eu zic că o comunicare mai bună va duce la soluții mai bune”.

Teodorovici a precizat că nu a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre ce își propune să facă.

„Nu am discutat ce vreau eu să fac sau ce vreau eu să schimb. S-a stabilit principiul de comunicare: am o propunere, am o măsură, aduc argumentele necesare, și de o parte, și de alta, nu numai din partea mea”, a spus Eugen Teodorovici.

„N-a fost convins (Liviu Dragnea – n.r) în sensul de a discuta eu cu dânsul, nu l-am convins eu, a fost o decizie a CEx-ului, mă bucură foarte mult și mă onorează și țin foarte mult la a putea să demonstrez încă o dată că, dacă mi se acordă încrederea, pot să fac și lucruri foarte bune. Să știți că punctul de vedere nu am să mi-l schimb și, poate, unii vor fi surprinși de o schimbare de abordare, dar principiile am să mi le mențin și punctele de vedere”, a mai relatat acesta.

Fără a da detalii despre planurile sale, Eugen Teodorovici a confirmat că va exista „o prelugire de termen” în ceea ce privește depunerea Declarației 600.

„O să fie o prelugire de termen. Între timp în care găsim soluția ideală pentru ca toată lumea să fie mulțumită”, a spus Teodorovici, la iesirea din sediul PSD.

Acesta a mai spus că nu este de acord cu o OUG privind pedeapsa cu închisoarea pentru neplata contribuțiilor.

În privința impozitării globale, a precizat că va avea o discuție cu colegii săi de la Ministerul Finanțelor, pentru a vedea care a fost argumentul pentru măsurile care sunt astăzi în discuție, după care va avea un punct de vedere final.

Ce spunea Teodorovici anul trecut

„A fi critic la adresa unor măsuri sau chiar și la adresa unor colegi din Guvern nu cred că este un lucru rău. Mi se pare normal, așa e într-o democrație reală (…) Văd acum clasamente, România peste China, peste India, să nu cumva să trecem în clasamente din astea… în Univers, cu planete, cu Saturn, cu Venus, cu alții. Hai să rămânem cu picioarele pe pământ, aici, și să vedem exact ce putem face pentru ca într-adevăr să fie și sustenabilă această creștere, pentru că anii care vor urma nu vor fi ușori”, spunea Eugen Teodorovici în noiembrie 2017, după o ședință la Senat în care au fost dezbătute schimbările fiscale.

Întrebat, la sfârșitul anului trecut, ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2018 în urma modificărilor aduse Codului Fiscal, Teodorovici a precizat că, indiferent de măsuri, cineva trebuie să şi le asume. „Eu sunt convins că cineva va trebui să-şi asume. Dacă sunt părţi bune şi efecte pozitive, asta este normal să facem, pentru că asta este obligaţia unui politician. Dacă, în schimb, sunt efecte negative, ca urmare a oricăror dintre măsurile propuse prin OUG 79 şi nu numai, atunci cineva, o echipă, trebuie să şi le asume. Şi asumarea înseamnă (…) plecarea din zona în care astăzi este prezentă”, spunea acesta.

În privinţa scăderii contribuţiilor pentru angajaţii din sectorul IT, Eugen Teodorovici spunea că un amendament la Codul Fiscal în acest sens poate fi făcut foarte repede, dar numai dacă există voinţă. „Când se doreşte, aţi văzut foarte bine, se face peste noapte ceva. Dacă vrem să cumpărăm rachete Patriot sau orice altceva din această zonă, o facem peste noapte. Aşa suntem noi, primii la astfel de lucuri. Dar când este vorba despre economia ta, în principal, măcar să te agăţi de aceste subiecte importante sau megaimportante şi să aduci aceste măsuri economice în acelaşi ritm ca şi viteză de schimbare. Deci, dacă se doreşte, se face”, a mai spus senatorul PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8531 Articole
Author

5 Comentarii

  1. atentie nu directorul, respectiv ministru finantelor, conduce românia ci adunarea generală a asociatilor, repectiv parlamentul. se cam crede presedinte de CAP: care nu are pământ dar vrea să hotărască cine plăteşte şi cine împarte recolta. stalin a zis la pacea de la paris: câte divizii atâtea voturi. pe scurt: cine plăteşte acela şi comandă.

  2. Daca nu da raportul de seara in padure la Baneasa, e bine! In schimb, sa auzim de bine peste 6 luni!

  3. Da. Dupa catastrofa de Misa revine acest mare specialist care a activat numai pe la bugetari.
    Asta taie si spanzura fara sa clipeasca. Fara pic de scrupule sau bun simt.
    In general toti care erau pe margine si faceau mare galerie pro PSD, la un moment dat li se azvarle cate un ciolan.
    Nenea asta se lauda cum va reveni el si va desfiinta statutul functionarului public si multe altele.

    Ma astept la ceva si mai rau de la el decat de la Misa. Asta este tipul lingaului perfect dorit de Dragnea.
    Vezi si cazul cu madam Plumb. Fifor la fel. Fifor parca s-a mai flescait putin.

  4. Nu e in SIE, nu e adevarat!Nici el,dar ,mai ales,nici Ponta!

  5. Adica Dragnea te-a propus pentru ca-i place cum ai combatut la senat?Te tii de glume .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.