I-a „aranjat” Guvernul Orban: „Cam cu 20-25%”

Patroni de restaurante spun că business-ul va fi afectat cu până la 25%, odată cu închiderea teraselor la ora 23.00. Business-ul restaurantelor, în valoare de 15, 17 miliarde de lei pe an, s-a redus la jumătate în ultimele luni.

După pierderi de 50 % din cifra de afaceri în ultimele luni, restaurantele sunt acum obligate să închidă terasele la ora 23.00.

Prin această măsură se încearcă limitarea răspândirii noului coronavirus. Nu toate oraşele sunt afectate, dar atâta timp cât spui Bucureşti, spui o treime din piaţa restaurantelor, fără să mai iei în calcul şi celelalte judeţe vizate.

Radu Dumitrescu este de părere că afacerea restaurantelor suferă cel mai mult din cauza coronavirusului.

„Este o măsură total nepotrivită pentru că va duce la alţi oameni în şomaj tehnic, va duce la încasări mai mici. Ne afectează destul de tare, ne afectează pe noi, ca restaurant cam cu 20-25% ne va afecta. Marea majoritate a clienţilor vin pe terase undeva pe la nouă, nouă jumate seara pentru că este foarte cald afară înainte şi nu pot sta. Şi dacă vin la nouă şi jumătate, nu au timp să mănânce şi să bea o sticlă de vin să presupunem , până la ora 11”, spune Radu Dumitrescu, patron de restaurant, citat de Mediafax.

Județele în care se trag obloanele la terase

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Virusul este foarte contagios dupa ora 23 -06 dimineață după o știință doar de PNL-ISTI știută cu ajutorul prețioaselor cunoștințe de fizică a meditatorului …eu propun sa se oprească curentul electric la ora 23 -06

  2. Multi patroni vor da faliment daca nu vin cu ceva nou sa atraga clienti.Un patron destupat la minte poate sa accepte comenzi si rezervari in avans ,clientii avand totul pe masa la ora stabilita.O alta metoda e servirea la usa clientului .Daca nu poate sa vina clientii la restaurant,atunci sa vina restaurantul la clienti acasa.Numai aia care pot sa se adapteze noilor conditi vor supravetui.

  3. Sanatos este sa mananci pana la ora 20 si daca se poate mancare gatita acasa. Asa ca mai putine boli si mai putini betivi. La restaurante doar la evenimente de familie. Cei din Horeca pot practica si alte meserii.

  4. Ce tampenii scoase pe gaura gurii inclusiv ca fapte de acesti manipulatori de lux! Bai nebunilor, in tarile civilizate, au fost inchise 2-3 luni de zile, acum functioneaza in limita minima cu distantare sau comenzi online si in Romania se inchid toate?!

  5. E asta este bajeti si fete, data viitoare poate va amintintiti in cabina de vot ce si cum! Pana una alta cum era?…. M@!E cine? M@!E cum:))) M@!E au votat, m@!e au luat, si e in forma continuata:))) Hai la mai mare:)

  6. Nu va e clar! Pana nu se instaureaza foamea nu se opresc….. la nivel mondial!

  7. @un cercetator
    Bre, nu toata lumea isi conduce ca matale viata dupa regulamentele militare. Unii mananca si beau cand au chef, nu cum le dicteaza partidu’!

  8. se strange latul si va continua…dar stati linistiti la locurili voastre! aveti inca mici in farfurie si beri pe masa, nu? succesuri!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.