„Ia și cămașa de acasă – Țara Bârsei” la Muzeul de Etnografie Brașov

Cu ocazia Zilei Universale a Iei, Muzeul de Etnografie Brașov îi invită pe iubitorii de frumos să redescopere acest simbol al culturii identitare în cadrul expoziției „Ia și cămașa de acasă – Țara Bârsei”.

Expoziția oferă cadrul în care pot fi admirate ii din patrimoniul muzeului, reprezentative pentru arealul multietnic al Țării Bârsei. Vor putea fi astfel admirate cămăși din tull brodat purtate în Șcheii Brașovului, cămăși cu „fluturi” purtate la sărbători de mocancele din zona Săcele, cămăși purtate de soțiile ceangăilor și sașilor din localitățile din împrejurimile Brașovului, cât și de româncele din zona localităților bârsene, dar și cămăși reprezentative pentru zona Bran.

Tipurile de cămăși specifice fiecărei subzone a Țării Bârsei, tehnicile, decorurile, denumirile locale, simboluri și detalii legate de evoluția acestora în timp vor putea fi descoperite prin intermediul unui film documentar prezentat în cadrul expoziției.

Până la finalul lunii septembrie, de miercuri până duminică, de la 10.00 la 18.00, vă așteptăm să treceți pragul Muzeului de Etnografie purtând cu mândrie o cămașă tradițională dragă sufletului dumneavoastră, din orice zonă a țării și să ne împărtășiți din experiența și pasiunea pentru costumul popular, se arată într-un comunicat al instituției de cultură.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 24 iunie 2022, ora 17:00, la Muzeul de Etnografie Brașov, din Bdul. Eroilor nr. 21A.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. Si daca n-o iau ce se intampla ? Ia mai taci din gura ca eu n-am iie ! Mai bine ai invata sa scrii !

  2. Păi , Brașov, Bran, și mai tot ce există in zonă, evident nu sunt românești,. poate nici iia.. In mod normal tradițional, istoric locul se numește Barcaság,.și nu vezi nimic românesc acolo mai vechi de o sută de ani,, majoritatea de doar 40-50 de ani..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.