Iată de ce este nevoie de democrație participativă

Proiectul de lege privitor la întărirea și extinderea „competențelor” serviciilor secrete a inflamat rău acea parte a politicii, a societății „civile” și a mass-mediei care, dacă nu a fost creația lor directă, a fost cel puțin exponentul lor în societate și în viața de zi cu zi a omului de rând, pe care l-a influențat în fel și chip, dar mai ales l-a antrenat și manipulat pentru a deveni baza de selecție a idioților utili ai „elitelor” birocratice și tehnocratice, puse în slujba neo-feudalilor economiei globale și „progresiste”.
Nu sunt deloc credibili acești inflamați, dar nu despre asta vreau să vă vorbesc, ci despre acest proiect de lege care i-a stârnit (probabil pe motiv că serviciile secrete au comis „trădarea” de a nu le mai asigura împroprietărirea prin furt și ocupațiune asupra voinței populare).
În afară de vechile probleme ale serviciilor secrete, adică:
(i) bugetul anual enorm, secret,
(ii) implicarea în justiție (prin protocoale secrete sau prin acoperiți),
(iii) implicarea în economie (poate că nu știați, dar serviciile secrete pot avea, prin lege, societăți comerciale, pe care le pot deține fie direct și transparent, fie ca „firmă acoperită”),
(iv) implicarea în politică și în facerea parlamentului, a primăriilor, a consiliilor locale (STS patronează hegemonic alegerile, încă din 2019) și a guvernului sau a autorităților publice (serviciile secrete pot determina dacă cineva este sau nu demnitar/funcționar de rang înalt prin așa – numitul certificat ORNISS, precum și prin „mapa profesională”),
(v) implicarea în plandemii/politici de sănătate publică (codul QR se obține prin înscrierea în platformele digitale gestionate de STS),
(vi) colectarea datelor cu caracter personal ale cetățenilor, inclusiv stocarea și interceptarea comunicațiilor private,
(vii) prevenția spălării banilor și „siguranța” sistemului bancar,
(viii) etc.,
serviciile secrete ar urma să primească, prin acest proiect de lege, alte atribuții discreționare, plus imunitate, plus dreptul de a nu răspunde parlamentului.
De exemplu:
-dacă serviciile secrete îți vor fi cerut, vei avea obligația legală de a oferi toate informațiile, documentele și ajutorul necesar/util serviciilor secrete; deci, vrei nu vrei, devii informator al noii securității; Petrov va fi fost răzbunat, retroactiv; Himmler ar putea fi, retroactiv, din iad, invidios;
-folosirea de acoperiți în justiție, administrație, corporații, mass-media, universități, sistem sanitar etc. devine oficială și încurajată;
-folosirea de „firme sub acoperire”, inclusiv pentru alungarea unor competitori din afaceri publice sau private, va deveni oficială și chiar încurajată;
-bugetele anuale nu doar că vor fi secrete, dar guvernul nu va mai avea posibilitatea de a le redimensiona;
-răspunderea juridică a lucrătorilor va fi subordonată acceptului CSAT, care este „condus” de președintele țării – mă rog, vorba vine, că din momentul acestei legi, președintele devine prizonierul gărzii pretoriene constituită din ofițerii serviciilor;
-raportul anual în parlament nu mai este obligatoriu și nici măcar cerut.
Iată de ce trebuie să aveți încredere numai în informațiile/știrile oficiale și numai în experți/specialiști/birocrați.
Vă mai amintiți întrebările de genul: de ce un avocat se bagă în discuții despre sănătate? Sau afirmațiile de genul: „ce competențe are o curte de apel în domeniul sănătății” ori de genul: „nu mă opresc eu din cauza constituției”? Vă mai amintiți de echivalarea plandemiei cu războiul? Sau de chemarea la instituirea economiei de război?
Iată unde duce (auto)mandatarea birocraților, tehnocraților, corporatocraților și a oengeocraților cu politicile publice, în dauna politicienilor și a mandanților lor, cetățenii, și iată unde poate duce înlăturarea răspunderii acestei elite auto-mandatate pentru orice consecință negativă cauzată lumii și omului concret pe motiv că ei sunt experți care lucrează „pentru siguranța noastră”.
Iată cum democrația reprezentativă (care implică răspunderea politică și juridică a aleșilor) a devenit, treptat, nereprezentativă, urmând a fi curând înlocuită de o republică a experților, care este, de fapt, o tiranie totalitară.
Iată de ce este nevoie de inițiativă și acțiune civică, precum și de democrație participativă. De AICDP.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Gheorghe Piperea 414 Articole
Author

17 Comentarii

  1. Cerem Infiintarea obstilor si a sfaturilor muncitorilor si taranilor!In armata si in politie nici un ordin sa nu fie executat pana nu se face referendum!Toata puterea, sovietelor!Traiasca Marele Piperea ,uraa,uraa,uraa

  2. Democrația, fie ea participativă, nu este ceea ce ne-au făcut să credem. Democrația este colectivism împotriva omului, este domnia despotică a unora prin manipularea unei gloate ce, după toate cele se văd, nici măcar majoritare. A se reaminti ce-a zis Dju-gașvili!
    Dacă se propune oprirea sau tăierea pensiilor, alungarea sau omorîrea celor peste 70 de ani ce „trăiesc pe spinarea celor ce produc”? Cît de greu le va fi să obțină votul democratic al majorității pt una din soluțiile problemei bătrînilor?
    Ceor ce vâd neajunsurile periculoase ale democrației li se aruncă conducătorul mână de fier, dictatorul luminat. Altă cale spre pieire.

  3. Democratia in Romania a murit. E moarta e putrezita e la nivel de viermi care se bat pe ultimul oscior. Ce democratie sa ai cand la sectorul 1 zeci de persoane umblau noaptea dupa alegeri in sacii cu voturi si procesele verbale? Vede o tara intreaga video si nu se intampla nimic! Si procesul care are loc de trei ani in care tot nu s-au terminat de renumarat voturile (!!?) iar procurorul care ancheteaza vrea sa scape de mizeria asta si nu poate pleca. Democratie inseamna alegeri libere asta ca o prima conditie minima. Si mai inseamna multe altele, practic suntem la ani lumina de ea atat in Romania cat si in restul „democratiilor avansate”.

  4. Democratia e o dictatura socialista. Asta e si motivul pentru care SUA nu a fost creata ca o democratie ci ca o republica. Dupa ce parazitii au preluat puterea prin FED , au inceput sa foloseasca termenul democracy in asociere cu capitalismul pentru a crea confuzie si submina republica. O republica, petru a functiona, are nevoie de oameni inteligenti pe cand socialismu se bazeaza pe o turma de oi. De aia, incepand din 1930, a inceput programul de indobitocire al americanilor. prin mancare, prin presa, ‘educatie’, bigpharma, fluoridare… Putini stiu ca sistemul scolar centralizat a fost impus fortat cu armata in SUA. Pe vremea aia, americanii erau suficient de inteligenti incat sa inteleaga ca nu e bine sa lasi statu sa-ti indoctrineze copiii.
    Serviciile secrete, in toata lumea, sunt subordonate parazitilor. la fel si bancile centrale.

  5. Cu legile astea si fara legile astea serviciile secrte isi vor face in continuare de cap = pe langa lege si pe langa Cosnstitutie. Cine sa ii prinda si sa ii pedepseasca?!
    O lege serioasa ar trebui sa cuprinda un control permanent si la sange al parlamentului pe baza de documente si nu de rapoarte. Cine stie cum se cheltuiesc banii firmelor sub acoperire, cine controleaza fluxul financiar al acestor bani? Cati din banii produsi de firmle sub acoperire merg in actiuni legale si cate merg in actiuni ilegale sau in buzunarul unor smecheri din servicii?
    Au serviciile firme si in afara tarii? Ce se intampla cu banii proveniti de la aceste firme?
    Aceste firme nu distorsoneaza concurenta loiala intr-o economie de piata?

    Daca NU controlom finantele serviciilor totul este apa de ploaie, ele ne vor controla pe noi si nu mereu in interesul nostru, ci al lor si a unor straini!!

    Problema noastra este infiltrarea presei!!! Ar trebui sa se dea o lege ca toti jurnalistii acoperiti sa fie retrasi, toate finantarile SRI catre presa sa fie dezvaluite, ca sa vedem si noi cat de „independenta” si cinstita cu cetateanul este presa mainstream.

    Nu vom rezolva nimic prin alegeri daca ele sunt influentate de o presa „murdarita” cu banii de la servicii sau daca votul este controlat de servicii.

    Cred ca in Romania, mai ales la alegerile prezidentiale, se potriveste perfect zicerea – nu conteaza cine voteaza ci cine numara.

    Protestam noi asupra acestei stari de lucruri? Sa fim seriosi – daca nu ne scot serviciile si ONGurile sorosiste, dar si multinationalele pentru cauze false, numai pentru a darama un guvern care nu convine celor de afara, pe bune nu stiu daca strangem 100 de romani!!

    La asa popor, asa presa, asa clasa politica, asa servicii secrte, dar mai ales asa JUSTITIE/LOTERIE

  6. Între teorie și realitate există ‘prapastia’ peste care nu se poate trece, mi s-a acrit de teoria democrației (inventată de unii pentru a profita de naivitatea maselor spre a ajunge să le conducă în propriul interes), ea este identică/similară cu totalitarismul impus ‘spre binele’ maselor de către cei care ‘au pâinea și cuțitul’. Atâta timp căt nu există soluție ‘vorbim vorbe’ și ‘discutăm discuții’.

  7. „Statul ( democratic sau nu ) are caracter de clasă ” Lenin Drci cei care au puterea economică au și conducerea politică, socială. Mai contează forma în care se realizează această conducere ?

  8. Vine cit de curind si timpul cind ne vom gindii cu nostalgie la ce era inainte de 1989.

  9. —JOS COMUNISMUL.SE STRIGA-N 89.CINE LA TRĂDAT PE-NPUȘCTU=???????????
    —*CEI CARE SUNT VIGIOLENȚI*!!!!!!!!!! VOR FI ȘI ÎN CONTINUARE.
    —UNORA,LE FACI BINE,CÂND,ÎI REFUZI.ÎN CAZUL DE FAȚĂ, AU VRUT(CINE?)SĂ-I FACĂ DE RÂS.
    —EREAU*EI*DESTUL LUAȚI PESTE PICIOR ,DAR ACUM,ÎI VULGARIZEAZĂ.NU ESTE FRUMOS.
    —RUFELE MURDARE,SE SPALĂ,*LA FAMILIGIA*NU LA RÂU,SUFLECTĂ,PÂN-LABRÂU.

  10. Pai asta-i viitorul unui stat in lumea globalista. Suveranitate zero, totalitarism, dictatura, fara opoziție, partide de fațadă.
    Globalismul este in contradicție flagranta cu suveranitatea si democrația. Cum poate sa fie globalism si suveranitate? Cum poate sa fie suveranitate fara puterea de exprimare a poporului? Daia democratia este incomparabila si cu globalismul. Nu înțeleg de ce va mirați. Nu ați înțeles nimic din guvernarea psd de 3 ani care s-a terminat cu Dragnea la pușcărie si distrugerea psd care acuma promovează asemenea legi… Gata, lumina s-a stins demult.
    Când Dragnea se lupta cu dominatia secu mulți dintre voi ați ieșit in piața Victoriei…

  11. Domnul vrea Elvetia la Caracal ! E clar ca nu avem politicieni, decat fabulisti cu doctorate.

  12. De ce am vrea Elveția „ce nu e o țară, e o cooperativă”. Mai mult „românii au dat mai multe bătălii pentru apărarea gliei strămoșești decît au dat elvețieni găuri în cașcaval”. (citate din cap după Țuțea)
    Alteceva, proprietari de case/apartamente, 2020:
    România 96,2%
    Elveția 47%

  13. nu ma mir ca ati ramas doar cu citatele unui nimeni, apartamentele vi le-a facut ceausescu si apoi vi le-a vandut roman pe nimic, proprietari pe apartamente de kkt, precum viata avuta !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.