La așa teste, așa cazuri noi!

În România au fost înregistrate 5.158 de cazuri noi de coronavirus, din 25.788 de teste prelucrate, și 139 decese, de vineri până sâmbătă. Numărul pacienților în stare gravă la ATI a scăzut la 1.274, potrivit autorităților.

Până sâmbătă, 19 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 587.944 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

493.379 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.158 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 14.296 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 18.12.2020 (10:00) – 19.12.2020 (10:00) au fost raportate 139 decese (81 bărbați și 58 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 2 decese la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 36 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 39 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 47 decese la categoria de peste 80 de ani.

137 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, pentru 1 pacient decedat nu au fost înregistrate comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.316. Dintre acestea, 1.274 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.587.552 de teste. Dintre acestea, 25.788 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.650 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.138 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 38 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 19 decembrie.

Pe teritoriul României, 41.757 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.864 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 62.966 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 127 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.638 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.097 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 18 decembrie a.c., 6.643 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.255.330 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 3 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Deci, avem 100 de morți pe săptămână! Cu liberali „prin grofi indine” in frunte depășim cincinalu in 4 ani și jumatate! Succesuri popor român de sparanghelisti on-line!

  2. v-ati format un stereotip, nu ganditi nu verficati, ieri au fost peste 27.000 de teste azi peste 25.000, ieri procentul de teste pozitive a fost 19,43% azi procentul este 20%.
    Chiar va pare rau ca tara nu-i in dezastru? Ati vrea sa fie cat mai multi pozitivi.
    Nu vedeti ca scade numarul pozitivilor la 14 zile de la 116.000/14 zile in noiembrie acum sunt 82.000/14 zile, din care internati sunt 11.316, deci in scadere pt ca a fost un moment cand erau 13.500, dar ciudat este ca nu scad cazurile grave si decesele.
    Acolo este marea bizarerie. Eu sper ca unii din ATI sunt doar preventiv, pt o masca O2.
    Nu stiu de ce nu scrieti comentarii raportate cu alte tari in care a scazut numarul de cazuri pozitive la 1/8 din varf, unde numarul deceselor este mult mai mic decat in Romania.

  3. In Romania, „normal” mor in fiecare zi aproape 700 de oameni.
    Ca sa nu creasca populatia in 75 de ani (durata de viata…) cu conditia sa se nasca altii „in locul lor” – fireste, cand femeile renunta la crima avortarii.
    Nu sint 1/7 dintre morti „covid”-ati,
    „De foame” se pune eticheta „COVID” ca inca NU S_A IZOLAT presupusul agent Wuhan = SARS-CoV-2 dar personalul medical isi umfla buzunarele pe baza de minciuna si batjocura, devenind complice cu banda criminala a marxistilor globalisti.

  4. A recunoscut si OMS ca testele dau ceva (ce cred ei…) da rezultatul este fals.
    Adica – testati degeaba!
    Explicatia lor tine de numarul de cicluri care „inmultesc” materialul recoltat… cu cat mai ulte cicluri, cu atat mai mincinos e rezultatul.
    Care oricum nu are valoare medicala pentru diagnosticare!
    Minciuni peste miniciuni – asta este teoria frauduloasa a virusilor – „pitici” criminali care se inmultesc mai rapid decat explozia nucleara.
    In imaginatia lor idioata, manata de setea nemasurata de bani!

  5. Germania, Olanda, Austria etc. se inchid de sarbatori, numai noi vrem sa mergem inainte cu distractia. Degeaba recomandarile sa stam acasa. Observati ce a fost azi la Sinaia.Din pacate aceasta se va reflecta dupa sarbatori cand iar vom avea peste 10000 de infectari / zi si numarul aferent de decese. Dar se pare ca nu ne pasa. Legea junglei sau selectia naturala. Scapa cine poate. Asta pana nu ne loveste pe noi sau pe cineva apropiat. Atunci este prea tarziu.

  6. Linisteste-te, nimeni nu te obliga sa mergi in locuri nesigure, te plangi in locul a mii sute de mii de angajati care trebuie sa fie in ”aglomeratie” de la cel cu termometru la angajatii magazinelor, la soferii de bus, manipuleaza bani/bilete. Priveste datele oficiale din tara si din lume rata vindecarilor este 70%, iar deceselor de 2,2% deci cam aceeasi ca si pt bolile respiratorii altele decat cancerul pulmonar si TBC care au procentele lor. Nu tot ce a decedat a fost Covid ci unii s-au infectat in spital cu un microb rezistent, in aceste momente un actor care a fost internat pt Covid dupa vindecare este in stare grava din cauza unui microb, cati din cei de la ATI sunt/au fost datorita Covid si cati datorita suprainfectarii, spitalizare mai lunga poate favoriza infectarea cu nosocomiale, iar „protocolul” a fost verificarea dupa 14 zile, daca nu e negativ raman, iar ”ramanerea” poate fi fatala, sunt ”captivi” sute de persoane carora nu le-a iesit negativ, iar de acum se pot considera condamnate, unii incep sa fie tratati pt infectia din spital si unii decedeaza.
    Focare au fost in caminele de batrani si alte tipuri de persoane institutionalizate, mai vulnerabile, tragic ar fi sa fi fost vulnerabilizate de un personal medical dezumanizat.
    Pandemia a avut si o actiune cinica, criminala chiar. In lume ”democratia” a pierdut orice dram de umanitate, in Elvetia de o anumita varsta au fost sfatuite sa-si faca testamentul si sa accepte sa nu fie salvate daca ajung intr-o faza grava. Daca altii au aplicat protocolul fara consimtamant? Cate au fost ca in cazul telefonului disperat al unei bolnave despre modul tragic in care a fost lasata sa moara d-na Emilia? Cati au murit si mor in spitale pt ca de fapt sunt tratati de asa natura ca sa moara.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.