Mărțișorul polițiștilor pentru Carmen Dan

Liderul sindical Dumitru Coarnă a anunțat că polițiștii au în vedere acțiuni de protest în luna martie, nemulțumiți de prevederile salariale.

„Doamna Carmen Dan declară aceleași minciuni în formă continuată. Minte la fel de lejer ca și Olguța Vasilescu. Ea nu înțelege legea salarizării. A amestecat elemente salariale cu elemente nesalariale și a dezinformat opinia publică. Avem în vedere acțiuni de protest la nivel național, în luna martie. Nu vă pot preciza cu exactitate data. Este în funcție de răspunsurile din țară pe care aștept de la colegi”, a declarat, joi, Dumitru Coarnă, pentru Mediafax.

În legătură cu programul de lucru al polițiștilor, liderul SNPPC a explicat că intră în obligația angajatorului să asigure continuitatea serviciului.

„Continuitate nu există în lege. Este obligativitatea angajatorului, nu angajatului. Angajatorul are obligația să asigure serviciul polițienesc în formă continuă și atunci trebuie să angajeze atâția oameni cât este necesar pentru a asigura continuitatea. Ori problema de fond este la minister, pentru că deficitul de personal creează discontinuitatea serviciului polițienesc. Doamna Carmen Dan vorbește ca la Videle. În opinia ei, un polițist trebuie să vină la serviciu pe 1 ianuarie 2018 și să plece acasă pe 31 decembrie 2018. Fals”, a afirmat Coarnă.

La rândul său, liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie „Sed Lex” a spus că polițiștii din toată țara au multe nemulțumiri cu privire la salarii și la programul de lucru, și că au în vedere să refuze să mai muncească ore suplimentare.

„Am luat în calcul toate mijloacele de protest, toate solicitările oamenilor, dar mie de ce mi-e teamă este că oamenii n-o să mai lucreze decât atât cât prevede legea, 8 ore și restul n-o să mai intervină la evenimente. Dacă ni se dă dispoziție scrisă vom lucra, dacă nu, atunci nu vom mai lucra. De exemplu, Sectorul 6 are doi oameni care asigură nevoile a 400.000 de locuitori pentru disparițiile de minori. Conform legii nu pot să depășesc totalul de 170 de ore de lucru într-o lună. Noi avem calcule făcute pentru un polițist care într-o lună a avut în jur de 400 de ore suplimentare și el a fost plătit pentru 170”, a declarat Vîlnei pentru agenția de presă citată.

Și reprezentanții Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România au transmis, joi, într-un comunicat de presă, că salariile polițiștilor sunt mici și îi cer ministrului de Interne, Carmen Dan, să elimine sporul de 50% pentru lucrările de excepție, deoarece este acordat „șefilor și protejaților acestora”.

„Considerăm că salariile polițiștilor sunt modeste (ne referim la agenții de poliție și la ofițerii cu grade mici) și vor trebui găsite soluții pentru a asigura polițistului un salariu decent, motivant, astfel încât și cetățeanul să beneficieze de servicii corespunzătoare și eficiente. În ceea ce privește sporul de până la 50% pentru lucrări de excepție, vă solicităm să îl anulați întrucât din momentul în care a fost introdus și până în prezent a fost acordat șefilor și protejaților acestora”, au susținut reprezentanții SNAP.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8527 Articole
Author

11 Comentarii

  1. Ii vor oferi un martisor tip bulan-miniatura cu o felicitare de sezon „sa iti aminteti cu drag de mine”!

  2. 400 de ore suplimentare pe lună, împărţit la 12 ore, înseamnă 33,3 zile. La ele trebuie să adăugăm şi cele 21,25 zile lucrate în regim normal de lucru, adică 8 ore. Cum ar veni, la el luna are 33,3 zile şi nu doarme, nu mănâncă, numai muncă la ore suplimentare. Omul nostru e ori extraterestru, ori robocop, iar coarnă e un mare editat. Nu o plac pe carmen dan, prelungirea din mai a grenadei, dar nici aşa, cornutule…

  3. Acest COARNA minte de ingheata apele.De ce nu spune ce salarii au agentii si sefii acestora.Daca nu le place in politie unde sunt niste restrictii,de ce se inghesuie la admitere in scoli sau la incadrare directa???La continuitatea pe care o asigura de la domiciliu stateau acasa la o cafea si primeau spor la salariu pentru orele respective de 40%.E normal???

  4. Sa stai acasa si sa primesti spor de 40% la salariul lunar in timp ce alti salariati care fac ore suplimentare nu au voie sa fie platiti fiind compensati cu zile libere la sfantul asteapta nu e corect domnule Coarna. Se ajunsese in politie sa fie mai profitabil sa stai acasa si sa raspunzi la telefon primind un spor de 40% decat sa faci ore suplimentare si sa primesti zile libere. Si inca un aspect: marea majoritate a celor care beneficiau de acest spor erau sefi fiindca asigurau continuitatea conducerii de acasa.

  5. Acum 7 ani cineva se intreba daca poate fi adevarat ca un politist sa iasa la pensie cu 6.000 de lei fara sa fi fost sef ”mare”? In acelasi timp un sindicalist spunea zilele trecute ca un profesor cu greu ajunge la o pensie de 2.000 de lei si atunci nu credeti ca daca este asa de rau acolo unde lucrati nu ar fi bine sa mergeti in locurile unde puteti castiga mai bine? De ce va plangeti? Este nefiresc sa aveti o pensie mai mare decat dascalii care v-au educat in scoli si universitati. In mediul privat lucrezi si peste program fara ca sa ai vreun avantaj, iar altii tot vor sporuri peste sporuri.

  6. Lasati femeile sa va conduca pitecantropilor misogini ! …. sint mult mai destepte decit 1000 de Dragnea … Tariceanu si ceilalti lakenzoni care va conduc .

  7. Bai pitecantropi romanesti , nu mai fiti gelosi pe salariile unora care au invatat !
    De la Ceausescu 89-ncoa’ nimeni nu mai invata la Romania pe unde curge Nilul ….si voi vreti viermi de matase… hai treceti pe manele si mucles !

  8. Domnule Dumitru Coarna,
    Sunteti nemultumiti de salariile mici din Politie,dar in acelasi timp,de ce nu sunteti ingrijorat de lipsa de corectitudine a unor politisti,si de ce nu, de slaba eficienta in munca ?

  9. Cel care minte lejer, esti tu, ma Goarna, un nemernic , ca si multi politisti pe care ii reprezinti! La munca, ba, nu la cersit! Cum iti permiti tu sa soliciti 40% din salariu, pentru unul care chipurile sta acasa, devreme ce fiecare om are 1-2 telefoane mobile? Pe cine vrei sa pacalasti tu, ma „bolnavule”! Ba, azi la orice circa de politie sunt mai multe masinide politie, decit politisti inainte de 1989, iar cauzele treneaza! Stai in banca ta, gogomanule, voi vreti drepturi de militari(in fapt le aveti), dar obligatii de civili, adica lejeritatae, fratie!

  10. bai Editat tu vrei sa ne spui ca omul legi[cum iti place sa-l denumesti] a lucrat 24 de zile cite 24 de ore fara intrerupere?Mai minte omul dar nici chiar asa,tu chiar crezi ca restul poporului sint toti MILITIENI?In cele 8 ore normale de lucru sa isi faca serviciul pentru care este foarte bine platit ,nu sa toceasca canapelele circiumilor si bordelurilor,si atunci sa vEZI cum se cistiga bani Editat!!!!

  11. Continuind ideia,chiar daca nu a fost publicata,societatea civila pare ca nu exista,iar atitudini personale nu
    exista de loc,in legatura cu activitatea deficitara a Politiei,care ne afecteaza pe toti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.