Medicii de familie îl avertizează pe Rafila

Medicii de familie îl avertizează pe Rafila: Aglomerarea intempestivă generată de anunțul său imperativ le poate perturba grav activitatea.

Având în vedere anunțul făcut de ministrul Sănătății în legătură cu prezentarea imediată la medicul de familie pentru obținerea rețetei de iodură de potasiu, Patronatul Medicilor de Familie Mureș precizează următoarele:

– persoanele eligibile pentru această prescripție sunt cele cu vârsta de până la 40 de ani;

– în orice cabinet medical, au prioritate urgențele medico-chirurgicale;

– timpul de așteptare pentru probleme curente, inclusiv pentru prescrierea iodurii de potasiu, poate fi prelungit având în vedere situația dată;

– prescripțiile pentru iodură de potasiu nu se pot trimite pe whatsapp sau pe email, obținerea lor necesită prezența fizică la cabinetul medical;

Nu în ultimul rând semnalăm faptul că astăzi 08.08.2022, programul informatic al CNAS funcționează cu foarte multe întreruperi neanunțate, care generează întârzieri nedorite și care sunt imprevizibile în viitorul imediat. Aglomerarea intempestivă generată de anunțul imperativ al ministrului sănătății poate perturba grav activitatea noastră, cu rezultate imprevizibile (…)”, arată într-un comunicat de presă Patronatul Medicilor de Familie Mureș și Asociația Medicilor de Familie Mureș citat de Mediafax.

Apelul lui Rafila referitor la pastilele de iod

Românii de până la 40 de ani au fost îndemnați de către ministrul Sănătății Alexandru Rafila să ridice prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu cât mai repede.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

14 Comentarii

  1. Au iesit buruienile la arerisire. Gem unii si altii ca nu au timp si chef pentru programul propriu.

  2. Vand buline cu iod ,,donald trump” ramase dupa untold. Doar celor sub 40 de ani. Prescripțiile pentru iodura se pot trimite doar pe whatsapp

  3. În 5 mai 1986, TVR a dat un anunț privind explozia de la Cernobîl și a îndemnat populația să-și cumpere imediat iodură de potasiu !
    În întreaga țară, sute de mii de oameni , poate mai mult de un milion , s-au adunat în jurul puținelor farmacii care existau atunci !
    Norocul a fost că Depozitele Oficiilor Farmaceutice aveau din întâmplare stocuri supranormative !
    Iodura era ambalată în pachete de 1000 de tablete, la preț de 9 lei pachetul !
    Farmaciile au divizat stocul în punguțe de 30 tb ,la prețul de 0,27 lei ( 27 de bani ! )
    Ați citit bine !)
    Mii de oameni stăteau la coadă la ușa unei farmacii ! Au fost scene apocaliptice ! Miliția nu a intervenit ! La Cluj, unii locuitori , coborâți din blocuri în izmene și șlapi, au ocupat farmaciile ,căutând un plus de Iodură !!
    Asta se urmărește acum ??

  4. :)))))))))))))))) apocalipsa fugiți NOE :))))))) luați IOD :)) cu ce se ocupă instituțiile publice :)))))) sunt la fel se utili ca medicii in Pandemie :)))) sau ca Președintele in Timpul Pandemiei ” Spălați-va pe mâini” probabil facea parte din programul România Educată ….la anul o să vina caria Ucigașă Spalaaati-vaaaaa pe dintzi ……acum sau vom avea înmormântări :))))))) doamne … decât să transmiteți asemenea aberații mai bine îi cântați ode Ravasitoarei …este mult mai demn pe cuvântul meu … să fiu ziarist cu astfel de știri ?????? Vai mama voastră

  5. Sistemul e atât de bine pus la punct încât dacă azi aflăm că peste România trece acum un nor radioactiv vor trece 6 luni până când toți cetățenii sub 40 de ani vor primi pastilele. Puțin cam târziu totuși! E fenomenală și reacția medicilor de familie, „nu avem timp”! Dar pentru cancerele tinerilor veți avea timp? Voi nu aveți timp nici măcar să dați un tub de pastile, cum veți avea timp pentru bolile ce vor urma unei radiații nucleare? Din punctul meu de vedere sistemul medic de familie nu merge! Eu n-am mai fost la medicul meu de familie de peste un deceniu, dacă te duci pentru o hârtie ești lăsat la urmă, nu-mi permit să pierd zile întregi de muncă pentru o hârtie! Desființați prostia asta cu „medici de familie”, e o inutilitate crasă, bani pierduți! Mai bine investiți în policlinici de cartier unde toți medicii generaliști să primească pacienții așa cum vin și au nevoie. Istoricul pacienților există deja informațional, nu e nevoie de „medic de familie”!

  6. Mari puturoși sunt medicii de familie! Cei mai mulți dintre ei nici nu se ridică de pe scaun. Dau trimiteri și rescriu rețete, atât și totuși se plâng ori de câte ori li se cere ceva. Singurii care au dreptul să se plângă de sarcini în plus sunt pediatrii. Restul sunt și slab pregătiți și leneși.

  7. Mai noi avem un bai care în cazul pastilelor e in felul următor:Când nu erau nicăieri căutăm pastile,acum când sunt pentru toți nu ne mai trebuie.La început era vorba că pastilele sa fie împărțite prin medicii de familie gratuit, și a ieșit scandal.Era foarte simplu ,venea omul la cabinet s-ii dădeai cutia cu pastile.Acum trebuie să facă rețeta că farmacistu nu știe la cine a dat și la cine nu și nici așa nu-i bine.

  8. Domnule ministru Rafila se pare că nu sunteți înscris sau nu ați frecventat un medic de famile. Programul zilnic o zic 9-13, următoare zi 16 20. începe Luni la ora 16 și se încheie vineri la ora 13. De vineri ora 13 până luni ora 16 la Spital la Urgență. Două treimi din activitate este alocat asistentei care este deosebită. Totuși când ați anunțat domnule ministru că vaccinul anticovid în continuare la medicul de familie am întrebat de doza 4. Persoane amabile de obicei pe un ton răstit mi-a răspuns: Noi aici nu facem vaccinuri. Este a doua oră când medicii de familie refuză o dispoziție a ministrului sănătății legată pastila de Iod. Medicii de familie există numai pe ce și cât vor ei, adică pe ce se iau bani de la casă. În rest din când în când anuță că sunt atât de dedicați misiunii că trebuie să aducă bani de acasă ca să țină cabinetul! Sunt medici de familie care în perioada pandemiei au consultat telefonic și ridicai trimiterile de la asisyentă.

  9. Mare deosebire intre administrarea iodurii de potasiu si frecția la piciorul de lemn nu este.
    Norul radioactiv de la Cernobîl nu a continut doar izotopul radioactiv al potasiului, altfel cu timpul de înjumătățire scurt, de ~ 8 zile.
    Ci si izotopi cu timpi de înjumătățire mult mai lungi, precum cei de cesiu și stronțiu, pentru care nu există antidot.
    Mai bine trimiteți arme rușilor să apere centrala de ?-ul de la Kiev !?

  10. Care perturbare ? Au dat in branci de munca sau nu mai au timp de adunat spaga?

  11. se cearta mengele intre ei? intarata-i drace! intarata-i pe specialistii mortii si cioclii Romaniei si Romanilor. TREZITI-VA FRATILOR! INCA ESTE TIMP!

  12. DOMNULE RAFILA,
    DVS. STITI CA MAJORITATEA ”MEDICILOR DE FAMILIE” SE COMPORTA CA NISTE IMPOSTORI, CA MAJORITATEA NU AU CONSULTAT NICIODATA PE CEI MAI MULTI DINTRE ”PACIENTII”PENTRU CARE SINT PLATITI, CA NU AU UN STETOSCOP SAU UN TENSIOMETRU ?
    DVS. NU OBSERVATI CA ACEASTA COHORTA DE TRINTORI, CU INFIME EXCEPTII, VA SINT POTRIVNICI SI NU VOR EXECUTA VREODATA SARCINI PRECUM VACCINAREA SAU RECOMANDAREA PASTILELOR DE IOD ?!
    MEDICINA DE FAMILIE, ESTE CEVA COPIAT DIN ALTE TARI, CARE NU ESTE SPECIFIC ROMANIEI, ESTE UN CORP STRAIN.
    LA NOI SISTEMUL ERA CA SE MERGEA LA COADA LA USA MEDICULUI CUNOSCUT DIN POLICLINICA DE CARTIER, UZINA, INTREPRINDERE/INSTITUTIE SI SEASTEPT PINA CIND VENEA RINDUL.
    LA FEL DE STRAIN DE NOI ESTE SI SISTEMUL ”PROGRAMARILOR”. MERGI LA MEDIC, EL SE JOACA PE CALCULATOR SI NU TE PRIMESTE FIINDCA NU AI PROGRAMARE !!!
    SA STITI, D-LE DOCTOR, CA DACA MAI SINTETI CONCILIANT CU SISTEMUL, VA VA DISTRUGE; DEJA VA PUN IN SEAMA EXPRESII PE CARE NU LE-ATI ROSTIT !!!!!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.