Mediul înconjurător din Australia, în declin şocant

Un raport de mediu a constatat că mediul înconjurător din Australia se află într-un declin șocant, potrivit BBC.

Conform unui raport, mediul înconjurător din Australia se află într-o stare gravă și se confruntă cu un declin accentuat din cauza unor amenințări tot mai mari. Studiul sistemelor ecologice din Australia, realizat o dată la cinci ani, a constatat schimbări bruște generalizate.

Acestea pot fi puse pe seama schimbărilor climatice, a pierderii habitatelor, a speciilor invazive, a poluării și a mineritului, se arată în raport.

Amenințările nu sunt gestionate în mod adecvat, ceea ce înseamnă că sunt pe cale să provoace și mai multe probleme.

Ministrul Mediului, Tanya Plibersek, a declarat că documentul prezintă o realitate „șocantă” și „uneori deprimantă”, promițând să pună în aplicare noi politici și legi.

Raportul de 2.000 de pagini privind starea mediului, comandat de guvern, a constatat că 19 ecosisteme sunt în pragul colapsului și că în Australia există acum mai multe specii de plante alogene decât specii indigene. De asemenea, raportul a stabilit că Australia a pierdut mai multe specii decât orice alt continent.

Totodată, toate categoriile de mediu examinate, cu excepția uneia, s-au deteriorat din 2016, iar mai mult de jumătate dintre ele se află acum într-o stare „proastă”.

„Dacă vom continua pe traiectoria pe care ne aflăm, locurile, peisajele, animalele și plantele prețioase la care ne uităm când ne gândim la casă s-ar putea să nu mai fie aici pentru copiii și nepoții noștri”, a declarat Plibersek.

Koala și cacatua gang-gang se numără printre cele peste 200 de specii de animale și plante în pericol. Multe dintre aceste specii sunt unice.

În ultimii ani, Australia a suferit o secetă severă, incendii de vegetație uriașe, inundații record și șase evenimente de albire în masă pe Marea Barieră de Corali.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. Da si?! nu asta si au dorit prin urbanizare si poluare excesiva?!

  2. Siii…la noi ? In perioada 1990-2022 in Romania au fost defrisate 1.600.000 hectare de padure . UN MILION SASE SUTE DE MII …si ei vin cu ” înființarea de trupuri de pădure, cu suprafața minimă de 0,5 ha și perdele forestiere de protecție, cu suprafața minimă de 0,1 ha” ! HA, HA, HA ! O bataie de joc. De fapt este de plans. Sa ne plangem de mila. Ultimul studiu al ONU arata ca doar comunitatile umane, natiunile cu paduri vor supravietui. Restul parjol pana-n 2047 ! Doar padurile protejeaza cursurile de apa si aduc ploi ! Fara paduri …parjolul !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.