Medvedev: până în 2017-2018, Rusia trebuie să contracareze scutul antirachetă

Armata rusă trebuie să se pregătească pentru a contracara scutul american atirachetă din Europa, chiar dacă discuţiile pe această temă continuă între Moscova şi Washington, a declarat, marţi, preşedintele Dmitri Medvedev, potrivit Assocoated Press.

Într-o întâlnire cu comandanţii armatei Federaţiei Ruse, Medvedev a declarat că Moscova „nu închide uşa dialogului”, însă trebuie să pregătească contramăsuri militare.

„Până în 2017-2018 trebuie să fim pregătiţi, complet înarmaţi”, a spus Medvedev. SUA susţin că planul apărării antirachetă din Europa urmăreşte protecţia împotriva unor lovituri iraniene sau nord-coreene, însă Moscova susţine că scutul este îndreptat împotriva rachetelor ruseşti. În proiectul scutului antirachetă al NATO, în care SUA este vioara întâi, Alianţa a încercat sa coopteze şi Rusia, însă a refuzat cererea Moscovei de a opera acest sistem împreună.

„Chiar dacă discuţiile continuă, trebuie să ne pregătim pentru o reînarmare completă a armatei, astfel încât aceasta să fie capabilă să răspundă la apărarea antirachetă din Europa”, a spus Medvedev.

Daca aceasta este poziţia lui Dmitri Medvedev, este de aşteptat ca tensiunile să devină şi mai mari după preluarea preşedinţiei de către Vladimir Putin, în luna mai. Putin nu a anunţat încă dacă va participa la summit-ul NATO de la Chicago, pe 20 mai. El va participa, înaintea summit-ului Aliantei, la reuniunea G20 de la Camp David.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.