Între 28 noiembrie şi 10 decembrie, la Kube Musette are loc expoziţia de artă contemporană „Press Play“, o invitaţie la explorarea activă a propriilor amintiri, lansată de doi artişti conceptuali belgieni
Cei doi artişti din Bruxelles – Pierre Van Hulle şi Leascope – propun publicului bucureştean o serie de interogaţii asupra relaţiei cu propria memorie sau cu memoria colectivă: modernitate şi tradiţie, distrugere şi reconstrucţie, risipă şi reciclare. Mesajul artistic este comunicat prin instalarea evolutivă a lucrărilor: 28 – 30 noiembrie, 1 – 5 decembrie şi 6 – 10 decembrie.
Diferite tipuri de lucrare, de compoziţie picturală, sculptură şi fotografie, cu proiecţii video, instalaţii şi chiar un performance participativ (Impact) – o încercare de vindecare plastică a rănilor apărute în conştiinţa oamenilor. Acest act performativ işi are punctul de plecare într-o tragedie soldată cu pierderi de vieţi omeneşti, petrecută într-un muzeu din Bruxelles în 2014. „România ni s-a dezvăluit ca un veritabil observator al unei societăţi în plină transformare, am găsit aici un teren în care coexistă contraste diverse, ceea ce a făcut ecou cu lucrările noastre: păstrarea tradiţiilor ancestrale şi optimismul creativ al tinerei generaţii, derapajul consumului şi preocuparea pentru principiile de responsabilitate ecologică“, au declarat Pierre Van Hulle şi Léascope.
Vernisajul expoziţiei va avea loc la Kube Musette azi, începând cu ora 19.30. Pierre Van Hulle a absolvit studii de cinematografie (INSAS), dar a intrat în contact cu artele plastice prin intermediul instalațiilor video. Esența demersului său artistic se regăsește în interogația asupra materiilor și a mediilor folosite, prin gesturi repetitive. Léascope funcționează ca un laborator artistic care îmbină arta textilă și performance-ul.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.