Messi, ultimul omagiu pentru Beckenbauer

Starul argentinian Lionel Messi şi-a luat rămas bun de la legendarul fotbalistul şi antrenor german Franz Beckenbauer prin intermediul reţelei de socializare Instagram, în care a postat luni o imagine a ”Kaiser-ului” pe când acesta era jucător, transmite EFE.

Messi, campion mondial şi de opt ori câştigător al Balonului de Aur, i-a adus un omagiu legendarului jucător de la Bayern Munchen cu acronimul RIP (Reast In Pace) alături de o fotografie alb-negru a fundaşului care purta tricoul Germaniei şi banderola de căpitan, în memoria celui care s-a stins din viaţă la 78 de ani.

Germanul şi-a manifestat în mai multe ocazii admiraţia pentru starul argentinian, aşa cum s-a întâmplat în 2017 când îi prevedea un viitor fabulos: ”Messi este un jucător minunat, care aduce bucurie când îl priveşti cum joacă. Dacă va continua aşa, muncind şi cu aceeaşi perseverenţă, va fi unul dintre cei mai mari”.

După moartea lui Pele din 2022, Beckenbauer a spus că deşi fostul fotbalist al Barcelonei este ”azi cel mai bun din toată generaţia sa”, brazilianul a fost deasupra tuturor în istorie.

Într-o zi neagră din istoria fotbalului, atacantul de la Inter Miami a vrut să-l onoreze pe unul dintre cei mai buni jucători ai acestui sport din secolul al XX-lea.

Consacrat definitiv ca ”libero” şi căpitan al naţionalei Germaniei, „Kaiser Franz” a câştigat cu Bayern Munchen patru titluri în Bundesliga (’69, ’72, ’73 şi ’74), trei Cupe ale Campionilor Europeni (’74, ’75 şi ’76), precum şi Cupa Cupelor în 1967 şi Cupa Intercontinentală în 1976. În 1974, a contribuit decisiv la câştigarea celui de-al doilea titlu mondial al Germaniei, chiar la Munchen, în finala cu Olanda (2-1).

Germanul este unul dinte cei trei care au câştigat Cupa Mondială ca jucător şi ca antrenor (1990), alături de recent dispărutul Mario Lobo Zagallo şi Didier Deschamps. El face parte şi din clubul select de nouă jucători care au câştigat Cupa Mondială, Campionatul European şi Balonul de Aur (1972, 1976).

Ca selecţioner a mai jucat o finală a Cupei Mondiale, la ediţia 1986, pierdută contra Argentinei lui Diego Maradona.

În 1999, a fost votat al doilea, în urma lui Johan Cruyff, în ancheta pentru Jucătorul European al Secolului şi al treilea, în urma lui Pelé şi Johan Cruyff, în ancheta similară pentru Jucătorul Mondial al Secolului. A fost considerat cel mai mare fotbalist german al tuturor timpurilor, precum şi unul dintre cei mai mari fotbalişti din lume din istorie, într-un clasament general.

Federaţia germană de fotbal (DFB) a anunţat luni seară că fostul mare fotbalist şi antrenor Franz Beckenbauer a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 78 de ani. Federaţia a menţionat că tragicul anunţ a fost făcut de familia acestuia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Heintz dadea gol de la 85 de metri
    cu poarta plina de arbitrii…
    parca e Zoolander (2001) – IMDb

  2. ce mergea bine in Ceaushima?
    -folbalul,
    era si aproape gratis!
    (sau asa credeau tovarashii….)
    AM INCHEIAT DEMONSTRATIA!

  3. Tu maxtor nici nu are sens sa dai gol, fiindca tu esti marele gol si marele nonsens.

  4. Maxtor , esti un prost si un ignorant nimic nu mergea bine pe timpul ceausist, doar la creierul tau complet neted parea asa caaaaaaaaaa .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.