(VIDEO) Pe cine a pus ochii ANAF: 561.000 de persoane, de CNP-uri

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va demara din 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane, a anunţat vineri șeful instituţiei, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Începând cu 1 iulie, ANAF va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane. Este o jignire pentru oamenii cinstiţi care muncesc greu, uneori de dimineaţa până seara, să vadă că în jurul lor alţii îşi cumpără case care se învârt după soare, îşi achiziţionează maşini exorbitant de scumpe, şi ei nu au lucrat o zi în viaţa lor şi nu au plătit un impozit. Este, de asemenea, nedrept pentru agenţii economici, care majoritatea lor îşi desfăşoară business-urile corect, îşi plătesc taxele şi impozitele la timp, iar alţi patroni fac evaziune fiscală, folosesc muncă la negru, se îmbogăţesc nemeritat şi nu plătesc niciun impozit în viaţa lor. Trebuie să fim realişti şi să înţelegem că aceste mecanisme sunt dăunătoare atât bugetului de stat, dar în acelaşi timp creează şi o mare frustrare în rândul societăţii româneşti, creând chiar modele antisociale. Avem peste tot exemple de şmecheri care sfidează cu opulenţa şi luxul pe cere îl afişează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând şi care în viaţa lor nu au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au constaţi că ele sunt aproape inexistente”, a declarat Lucian Ovidiu Heiuş.

El a spus că în aceste zone se vor concentra controalele pentru a verifica dacă averile acumulate sunt în concordanţă cu veniturile obţinute.

Preşedintele ANAF a menţionat că a transmis Direcţiei Generale de Control Venituri Persoane Fizice să realizeze o analiză de risc şi s-a pornit de la 20 de milioane de CNP-uri.

„Făcându-se această analiză de risc am constatat cu stupoare şi cu revoltă, de-a dreptul, că 561.000 de persoane, de CNP-uri, au acumulat, şi am luat doar 4 ani, 2016, 2017, 2018 şi 2019, anul 2020 o să-l finalizăm la sfârşitul lunii septembrie, iar anul 2021 probabil la sfârşitul anului, atenţie, au acumulat 561.000 de persoane o diferenţă între veniturile estimate de noi şi veniturile declarate şi impozitate de 20 de miliarde de euro. Practic, cum am făcut această analiză? Am luat din bazele noastre de date, ale ANAF-ului şi din bazele de date ale altor instituţii ale statului, primării în special şi conturi bancare, şi am văzut în fiecare an ce bunuri mobile şi imobile s-au achiziţionat de fiecare persoană în parte, cum au evoluat sumele de bani în conturile bancare, cu ce sume şi-au creditat propriile societăţi, cu ce sume şi-au majorat capitalurile societăţilor pe care le au, sau ce alte cheltuieli au putut să angajeze. Sunt convins că nu am reuşit să găsim toate cheltuielile pe care le-au angajat, că nu avem bazele de date suficient de bine puse la punct, şi după aceea am luat şi am verificat pentru fiecare CNP în parte ce venituri au declarat”, a afirmat şeful ANAF.

Acesta a explicat că legea spune că dacă există o diferenţă de 10% dintre venitul estimat şi venitul declarat, dar nu mai puţin de 50.000 de lei, deja există o neconcordanţă la declarare şi există un risc în acest domeniu.

„Oameni buni: 20 de miliarde de euro, în patru ani la 560.000 de oameni. Nu se mai poate continua în acest mod. Fiscul din România trebuie să facă ceea ce face Fiscul de oriunde din lume. Trebuie să controlăm şi să verificăm veniturile şi modul de dobândire de la persoanele fizice. Această direcţie funcţionează de vreo 10 – 11 ani. S-au făcut controale, dar într-un ritm foarte timid. Undeva în 10 ani vreo 630 de decizii de impunere. Media pe fiecare decizie de impunere este undeva la 100.000 de euro, suma care se impozitează. De fapt noi ce facem? Mergem, vedem cât a declarat şi ce impozit a plătit, vedem cât acumulat, avem o discuţie contribuabilul respectiv, justifică, încearcă să spună de unde a avut bani să-şi cumpere 20 de apartamente când el de fapt a avut venituri fiscalizate doar de, nu ştiu, 10.000 de euro. Dacă nu şi le poate justifica, facem diferenţa, impozităm cu 16% şi calculăm accesoriile aferente pe fiecare an în parte. Din păcate, nu pot să merg mai mult de 5 ani de zile în urmă. Respectăm perioada de prescripţie generală în cazul creanţelor bugetare. Dar voi direcţiona mai mult de jumătate din capacitatea de control a persoanelor la persoane fizice, pentru că nu voi afecta partea de persoane juridice şi Antifraudă, care vor merge în continuare împotriva evaziunii fiscale. Dar ne vom duce spre aceşti 561.000 de oameni la care există diferenţe cumulate de 20 de miliarde de euro. Nu vom sări nimic. Vom începe de la cel mai mai mare în jos până la cel mai mic. Vor exista lună de lună cel puţin 70 de echipe de control care vor merge şi vor face aceste analize. Am susţinerea totală a întregii Coaliţii, a domnului prim-ministru Nicolae Ciucă, pentru că toţi suntem de acord că acesta este ultimul sau glonţul de argint pe care îl poate folosi Fiscul în România împotriva celor care nu înţeleg că trebuie să îşi plătească impozitele şi taxele, că nu trebuie să mai facă acţiuni care încalcă legea”, a spus Lucian Ovidiu Heiuş.

El a adăugat că în cazul în care există un grad de conformare la declarare de 95% şi de plată la 87%, înseamnă că o minoritate, nu plăteşte, iar acea minoritate se regăseşte în aceste cifre.

„Dacă în urma acestor controale vom găsi diferenţe şi cineva va mai veni să spună că în anii 1990 o cărat cu Dacia blugi din Turcia şi de atunci are un milion de dolari puşi de o parte, cineva mai poată să creadă. Nu cred că cineva în ţara asta mai poate să creadă când o să spună: „păi ştii, am banii de la bunica pentru că am săpat în grădină şi când am tras cu plugul am dat de o găleată cu aur”. Nu cred că cineva în ţara asta mai poate să creadă aşa ceva. Şi nu cred că cineva în ţara asta nu poate să fie alături de mine când spun clar că trebuie să oprim acest flagel al acestor oameni care fură, fac evaziune, nu-şi plătesc taxele, dar ne sfidează pe toţi prin opulenţa şi prin îmbogăţirea nejustificată pe care o fac. Şi ajung să fie şi nişte exemple pentru tânăra generaţie”, a afirmat Heiuş.

Potrivit acestuia, analizele de risc indică existenţa unei diferenţe de 104,2 miliarde de lei, din care în regiunea Braşov – 11,3 miliarde de lei, Bucureşti – 29,2 miliarde de lei, regiunea Cluj – 14,3 miliarde de lei, regiunea Craiova – 6,3 miliarde de lei, regiunea Galaţi – 12,4 miliarde de lei, regiunea Iaşi – 12,5 miliarde de lei, regiunea Ploieşti – 9,4 miliarde de lei şi regiunea Timişoara – 8,4 miliarde de lei.

Şeful ANAF a mai anunţat că de la 1 iulie Antifrauda va face controale la comercianţii de pe litoral.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

42 de Comentarii

  1. Buna idee, eu zic sa inceapa chiar cu lucratorii ANAF si apoi cu ceilalti bugetari si dupa aceea poate trece si la restul lumii.

    • Or sa aiba de munca baietii ! Exact asta gindeam si eu ! Sa inceapa aceste masuri cu anchetarea conducerii si membrilor ANAF, sa inceapa investigarea Judecatorilor, on primul rind a celor care au facut marele furt istoric numit Privatizarea , sa inceapa anchetarea tuturor Politicienilor , a lui Iohanis si a parazitilor din asa zisa Casa Regala…Or sa aiva de munca baietii ! Succes !

  2. iar alearga babutele cu patrunjel prin piete si se lauda ca au prins marii evazionisti. in fapt marii evazionisti sunt firmele si corporatiile straine dn Romania, imposibil de controlat pentru ca au firme straine de audit. este o mafie generalizata. nu se atinge nimeni de ei. amenintarile vin pentru a justifica distrugerea amaratilor care se chinuiesc sa supravietuiasca. pana sa ii prinda pe adevaratii miliardari evazionisti din Romania, vor alerga oamenii obisnuiti. ca de obicei.

  3. Sa se duca la Supermarket , la Bancomat , sa introduca CNP , pentru Fisc , si ai spune daca are datorii sau nu are datorii . Daca nu are datorii , Bancomatul nu accepta bani , pentru anul 2023 ! la Fisc !

  4. Păi bre,. E arhicunoscut de cine sunt marii datornici ai statului..

  5. mai e unu la Cotroceni care a si-a tras case din „meditatii”, incepem de la „cel mai mare pana la cel mai mic…” nu?

  6. este unul care pe persoana fizica are 30 000 de apartamente in Bucuresti, asa se aude!

  7. Aiurea, se merge pe sistem american, justitie total cumparata si un Fisc ce te poate urmari pana-n maruntaiele pamantului pentru 2 centi.
    Banul vorbeste si banul va conduce acest tip de societate pe care ni-l propun (impun) colonizatorii. Banul, si nu valorile morale- cu consecintele de rigoare.

  8. Incepe vanatoarea anafistilor dupa spagi. Sper sa le fi dat statul si traiste voluminoase……[Rumburak]

  9. AM VAZUT IN ACEST WEEKEND 3 SEFI AI ANAF DIN BUCURESTI CU FAMILIILE, CARE AU BEUT, PETRECUT SI MANCAT PLUS CAZARE LA MAMAIA IMPREUNA CU FAMILIILE A 2 AFACERISTI DIN BUCURESTI. AM INYRREBAT DISCRET DACS AU PLATIT HOTELUL SAU DISTRACTIA….3 ZILE SI 2 NOPTI…NU AU PLATIT AU STAT SI PETRECUT MOACA…..CU POZE CU TOT….MAI, NESIMTITILOR! ANAF OFICINA DE PLESCARI SI POMANAGII VRETI SA IESITI LA SPAGI MAI GRASE, AI?! PRIMA DATA VOI TREBUITI CONTROLATI LA SANGE…SA INCEAPA VANATOAREA CONTRA SPAGARILOR DE LA ANAF!!!

  10. Urmarea urmarii de ANAF a anumitor categorii manelistii, fotbalistii, afaceristii de dugheana o sa devina experti in folosirea paradisuri fiscale. Obiceiul stramosesc pusa mana pe o suma mare de bani urmata de achizitionarea de masini, terenuri, case de lux atrage ochii fiscului.

    Marii evazionisti (se) stiu ei prea bine unde sa ‘cotizeze’ la partid, servicii si restul organelor „competente” ale statutului mafiot. ANAF va vana pe aia mici care nu stiu sa se apere. Conform traditiei vamile printre cele mai renumite locuri de nedeclararea marfurilor si neplata de impozitelor, portul Constanta de top. In anii 90 nu aveau bani dupa ce-au facut milioane tot sar plata impozitelor. Unii au facut inaite chiar inainte de 90(sau 80) s-au ajuns in varful puterii trimit fiscul in controale inopinante.

  11. ASCUNDETI PORTOFELELE, LICHIDATI CONTURILE CA IAR VIN HOTII LA FURAT

  12. Eheee, sunt tare curios de cum încasează de la cei din palatele cu turnulețe, cu mașina cu număr străin parcate pe plăci de marmură in curte. Nu știu de au tăria de a intra in zone no-go românești. Nu știu de au aflat că există localități, care nu sunt pe hartă, locuite exclusiv de romi, care fură curentul, apa, și mai tot, inclusiv pădurea,.. Dar au sandale și pălării de sute de euro..

  13. Eheee, multi din ei iau si ajutor social! Sa vedem daca verifica cineva palatele!!!
    Problema guvernului este ca are nevoie de bani IMEDIAT de asta a acceptat tacit cresterile masive de preturi care genereaza TVA, de asta vor sa cresca si alte taxe, de asta vor impozit prgresiv, sa mai 5 la suta in plus la clasa mijlocie! Restul sunt povesti de adormit credulii!

  14. deci sa ineleg ca incep cu tziganoii si manelistii ??? evident ca nu doamne pazaeste vor cauta pe la cei care cumva au reusit sa scape de vamuiala incorecta a statului mafiot

  15. Guvernantii se plang ca nu au bani la buget dar nu fac absolut nimic pentru stoparea marii evaziuni. Scanerele performante ruginesc in punctele de frontiera si in portul Constanta pentru ca ANAF nu doreste sa faca contractele de mentenanta – pana la semnarea acestor contracte ele nu pot fi folosite pentru ca nu sunt calibrate. De fapt nu vor sa faca nimic pentru ca nu ar mai primi spaga aferenta. Unele scanere au fost avariate in mod voit pentru a le soate din uz.

  16. AVEM 500 DE MANELISTI…CATE 5000 MINIM EURO PE SAPTAMANA NEIMPOZITATI…

    • Sunt niste vile prin centrul Timisoarei de fapt cam toate ale caror propietari nu au platit un leu, leutz, ron, taxe la stat. Iar daca au „muncit” in Germania ar putea sa aduca de acolo taxele. Nu iti trebuie cine stie ce soft ca sa se uite in conturile bancare ale cetateanului obisnuit sa vezi vilele astea si masinile. Dar apropos in ce tara se mai intampla asta cu uitatul la gramada fara hotarare judecatoreasca?

  17. Eu nu inteleg de ce poporul roman trebuie sa plateasca atatia paraziti gras platiti. Ma refer la cei Livia Stanciu de la CCR. Am inteles ca ia 30.000 eur la final de mandat. Ce a facut muierea asta pentru Romania? De ce trebuie sa plateasca romanii atata aristocratie bugetara? Parca suntem in Ferma Animalelor.Adica unii sa fie dijmuiti pentru a tine in spinare o clasa de paraziti gras platiti, apoi care ies si cu pensii specciale. vreau sa vad si eu plus valoarea adusa societatii de activitatea acestio paraziti gras platiti, a acestor institutii si agentii de stat (la propriu), utilitatea lor pentru tara noastra, pentru viitorul copiilor nostri. Faceti ceva si numai cocosati poporul cu parazitii astia.

  18. Retorica e proasta rau, un discurs perfect bazat pe lupta de clasa care sa justifice actiuni abuzive ale Statului ! Asa au procedat si comunistii la inceput cand au scos oamenii din case, dupa care le-au furat-„confiscat”- averile si i-au trimis la Canal! Asa se pot face razbunari politice, cum a facut Basescu cu adversarii politici, dar Johanis si el are niste case si avere greu de justificat, iar maine-poimaine cine stie, poate il intreaba si pe el cineva de sanatate ! Ghinion !

  19. N-au inventat romanii nimic. In Grecia statul urmarea oe diverse surse de la evaluarea proprietatilor pana la imagini de pe google maps sa caute bogatii si extravagantze cum ar fi piscine. Guvernul PDL a bagat impozitul forfetar si-au ingreunat activitatea micor firme care nu aveau oameni pregqtiti si stiinta ascunderii profiturilor ca marile corporatii sau banici. La fel ridicarea masinilor primariile ridica masini intersectiile ramaneau aglomerate si blocate de masini parcate neregulametar. Sau trecerile de pietoni. Sau taxa de prima inmatruculare doar pentru ce urma sa fie inmatruculat, ce era deja inmatriculat era scutit. In aparenta ei au intentii bune, in realitate, pastrand traditiile, doar fraierii vor fi vizati.

  20. La cat a sărăcit clasa de mijloc de la începutul anului, plus cei aflați la limita sărăciei , ANAF regizează exact filmul care cred ei că mai reduc din tensiunea socială. Atacul “bogățiilor”. Sigur, e un lucru normal dar să anunți în maniera asta deja mă face să mă gândesc că e doar o chestiune de propagandă. O instituție serioasă acționa și apoi se lăuda cu rezultatele. În rest e ca și în fotbal, ANAF pornește favorită dar, dar știm cum e cu echipa favorită în România. Vă poate explica Edy. Echipa e favorită, jucătorii sunt slabi.

  21. Hahaha, asta e o glumă? O să ia la răscolit chiloţii lu’ Botezatu sau o să evalueze silicoanele Drăguşancei şi a altori putori mndene? Hai să fim serioşi! Va fi vorba doar de niscaiva răzbunări politice. Ba chiar mai mult! – COTIZEZI LA BUNĂSTAREA LUI IOHANNIS şi-a bardidului conducător, n-ai nici-o problemă. CÂRTEŞTI? PĂI ATUNCI VINE FISCUL!

  22. In ultimii 100 de ani doar Mussolini si comunistii au reusit sa puna la colt mafia(crima organizata).Oare cum vor decurge la noi verificarile din economia subterana?

  23. Eu consider că prin afirmațiile făcute în cadrul conferinței de presă șeful ANAF s-a antepronunțat. Consiliul Concurenței își bate jic de noi toți iar ăștia se pregătesc să fugărească pe străzi evazioniștii cu pătrunjelul. Între timp banii furați din marea corupție nu au fost recuperați, pensiile și salariile speciale nu că au fost șterse ci au fost și indexate plus s-au făcut angajări la bugetari! Oare de ce nu sunt bani? Gata ANAF a găsit soluția! Baba cu pătrunjelul! Să nu cumva să aflați de ce nu recuperați TVA în șara asta pentru că atunci există riscul ca să aduceți bani la buget! Așa cu acțiuni din astea mediatizate mai culegeți niște mărunțiș dar cel mai important lucru: nu veți deranja pe anumiți delicvenți. Minunată țară România, forma de guvernământ anarchie constituțională, debandadă instituționalizată pe deplin! Pfoai ce de acțiuni veți face! Direct documentate de pe f.book! Minunat, ce mai! Oare numai eu sesizez penibilitatea situației?

  24. Eu stiu ca, in conformitate cu legea , orisice castig este impozabil , indiferent ce statut ai in societate ! Dar nu , nici vorba , cei cu salarii si pensii „speciale” (na beleaua!),”amarate” sunt scutiti , deoarece asa considera CC. Pai, de ce ? Pentru ca , cei de acolo ei insisi, pusi sa judece drept (?), sunt beneficiari de salarii si pensii speciale ! Ce mai este de comentat ? Asa ca majorarile de taxe si impozite , taxe si impozite noi , vor fi („aruncate”), tot in carca amaresteanului ! Marii evazionisti sunt ocoliti si protejati de ANAF , desi legea le confera toate instrumentele pentru a executa pe acestia ? Nu se vrea si nici nu vor fi executati vreodata ! De ce ? Pai , sunt „ai nostrii”, oameni de mare calitate (sic!) , colegi de gasca , frati , cumnati , cumetrii , etc . Chestia cu „o sa facem si o sa dregem” , ramane , doar, o frectie la un picior de lemn , inca o gogoasa , bagata , cu sila, pe gat, contribuabilului de rand ! Tot ce va urma va fi impotriva cetateanului obisnuit, impotriva caruia guvernantii poarta un razboi necrutator , mai ceva ca cel din Ucraina!

  25. Coruptia este stratificata. La nivelul cel mai de jos sunt cei care fac evaziune. Urmeaza nivelul celor care dau sau iau mita, opresc o parte pentru ei si restul dau mai departe. Deasupra sunt cei care colecteaza mita. In fine, ultimul nivel este al celor care ii conduc pe toti acestia. Cei mai expusi sa dea socoteala sunt cei de la primul nivel, adica evazionistii, insa pe masura ce se urca spre nivelurile superioare riscurile devin tot mai mici.

  26. are si Romania dame de companie garla TV-ul si presa le promoveaza postarile…nu le mai trebuie matroana presa colaboreaza pe gratis pt bianca, claudia, valori ale goliciunii umane…literatura univesrala si Toulouse Lautrec le-au prezentat in detaliu…profitabilitatea si Vaticanul primea indulgente ca sa inchida ochii…

  27. astia probabil sunt oameni obisnuiti, care chiar isi pot justifica „averile. anaf se face ca lucreaza pentru a-si pastra fufele si analfabetii functionali la cmanda politica pe niste salarii NESIMTITE, in timp ce omului de rand i se impune „digitalizarea”, in acest fel neavand acces nici la informatii nici la po discutie normala fata-in-fata cu un angajat al statului PLATIT DIN BANII NOSTRI: AI CELOR CARE DECLARA! DECI ANAF VA ALERGA TOT DECLARANTII, PENTRU A-I JUPUI SI MAI MULT, intr-o Tara unde urmasii securimii umbla in bolizi de lux inregistrati „afara” DE CARE NU SE POT ATINGE – pentru ca sunt „politici”. traim intr-o tara de lumea a 4-a: corupta si haotica, unde cel mai lovit este omul care se chinuieste sa supravietuiasca. ACESTI PARAZITI IMPOTRIVA CETATENILOR – ANAF – NU URMARESC EVAZIONISTII MARI, CARE NU DECLARA NIMIC! ii urmaresc pe cei care declara. o Tara care iti arata CA CINE DECLARA SI PLATESTE ESTE UN IDIOT!

  28. Este necesara de urgenta aplicarea Legii 18 privind controlul si justificarea averilor si urgent trebuie intruduse masuri ferme de controlul si evidenta transferului de sume si valori in conturi si depozite din strainatate , aceasta trebuie sa constientizeze romanii si sa insiste continuu la Parlament si institutiile statului pentru a aplica aceasta lege si masuri NECESARE PENTRU OPRIREA JAFULUI CE SE INTAMPLA IN ROMANIA !!!

  29. Tu te-ai duce să îl controlezi pe ăla de te-a angajat?daca mai ești și membru de partid,pa!să facă publice săptămânal controalele și rezultatele lor!!!

  30. Tu te-ai duce să îl controlezi pe ăla de te-a angajat?daca mai ești și membru de partid,pa!să facă publice săptămânal controalele și rezultatele lor!!!de-aia sunt cozile alea mari la pașapoarte???

  31. Primul pas in piața de legume-fructe in care niciun vânzător nu da bon fiscal și pun preturile cat vor mușchii lor! Acolo sunt banii dumneavoastră!

  32. Furtuna intr- un pahar cu apa aceasta ,,Amenințare” care este pronunțată ca sa-i ameteasca pe romani. Exact ca si circul cu Udrea , un peste prea mic care sa poată manipula pe romani pentru a uita dezastrul din țara . Unde pui mana pute a corupție endemica osificata. Campania asta care va începe cu surle si trâmbițe va fi de fațada . Din jumătatea de milion de hoți depistați statistic de noua conducere a ANAF 80% sunt ,, clientii “ actualilor oameni de afaceri ,,curați “ ca si Rusia lui Putin in declarația lui Lvravov. Acestia vor scapa prin plasa cu ochiurile mari a ANAF . Discuțiile vor fi acestea , intre ,, barosanii “ care dețin puterea economică , aflati in spatele hoților si șeful ANAF:,, ce faci dle. , îmi arestezi omul meu ? “ Vezi ca nu sti cu cine te- ai pus.”Efectiv România de 32 de ani este ,,educata “ dupa model rusesc: crearea unor baroni miliardari corupți fara frica de Lege . Generația de ,,telectuali” ai anilor 1970-1980 , baza activa cu studii superioare este o masa de truditori care nu au avut valoare sa plece in Occident sa- si demonstreze capacitățile . Si rezultatele se văd: datoria externa explodează , învățământul, sănătatea si cultura sunt la pământ.

  33. Dacă nu ar fi fost TVA nu erau hoți, penali, neplătitori de TVA.
    Dacă nu era impozit pe venit/salar nu ar fi fost hoți/penali ce „s-au sustras de la plata…”.
    Dacă nu era nici un bir (impozit, TVA, accize, taxe…) nu era nici un ANAF, nici fisc, nu era nici un hoț/penal neplătitor de biruri.
    Scoaterea birurilor, a acestei hoții, este liberalism nu ce face penelu’. Acesta este dreptate socială nu ce face peeeseeedeee.
    Unii veți sări că vai bogați nu vor plăti, vor fi mai bogați. Greșit, bogații se-mbogățesc oriunde-n lume de la buget. Kanci buget, kanci avere nesimțită, nemuncită.
    Susțin că „apariția stateor moderne cu administrații eficiente și instituții puternice” este o formă avansată de jupuire a oamenilor de către clica trîntorilor.

  34. Peste 80% din casele si masinile noi din Romania de dupa 2007 sunt ale celor ce au plecat sa munceasca peste hotare. Care cu contract legal de munca, care la negru, fiecare pe unde a gasit.
    Pe acestia cum o sa-i impoziteze ANAF, mai ales ca nu sunt din venituri produse in tara, ca sa nu mai zic de TVA-ul platit de acesti romani unui sistem fiscal al unui stat impotent si incapabil de a asigura locuri de munca ???!!!
    Sa faci un anunt amenintator la adresa romanilor care au acumulat averi mai mari decat veniturile declarate denota lipsa de profesionalism si actiune de imagine care vrea sa indulceasca imaginea de institutie parazit ce protejeaza pe marii evazionisti.
    Actiunea pisicii cu clopoteii la gat nu este decat una menita sa protejeze marii guzgani.

  35. Nu explica nimeni pierderile de la CFR Calatori sau CFR Marfa, de la TAROM ………, unde sunt baniiiiiii ????? Furaciuni rostogolite de zeci de ani !

  36. Țin minte in copilărie venea ”nenea perceptoru”,..Și apărea un moșuleț cu o valiză, la cine lătrau cânii,. Se punea in curte pe un scaun, deschidea valiza, scotea un caiet cât un catalog și te chestiona și socotea ceva, o sumă pe care părinții semnau,. Și e gata, pleca in pace și treaba ezolvată in maxim o juma de oră.. Azi, ai in fiecare localitate PALATE ale ANAF, cu sute de angajați, care evident nu fac mai nimic..Poate doar incurcă mai rău treburile..Asta la român se numește dezvoltare democratică..Iar de-l auzi pe șeful lor de ce inepții scoate pe gură,..Oaauuuu,..clar e romania..

  37. Peste 80% din casele si masinile noi sunt ale bugetarilor de lux si ale pensionarilor speciali pensioanti la 42 de ani si care apoi se nagajeza tot la stat. Pentru acesti paraziti trebuie ANAF sa dijmuiasca scalvii romani. Pentru clasa bugetara inutile, ineficienta si neamurile lor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.