Pe cine ar mulge Marcel Ciolacu: „Sunt în jur de 320”

Liderul PSD insistă cu taxa de solidaritate. Marcel Ciolacu a declarat marţi că sunt în jur de 320 de mari companii în România cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro, iar acestea plătesc în medie cam 0,8% impozit pe profit, mai puţin decât plătesc microîntreprinderile.

„Sunt în jur de 320 de mari companii cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro în România. Se plăteşte în medie cam 0,8% impozit pe profit de către aceste companii, cu alte cuvinte se plăteşte mai puţin decât la microîntreprinderi, microîntreprinderile plătind 1%. Noi am venit şi am prezentat că în acest moment în România este impozitată mult prea mult munca şi trebuie să găsim un echilibru şi cu impozitarea capitalului. (…) Cu alte cuvinte, de 30 de ani, povara impozitelor şi grosul impozitelor au rămas prin impozitarea muncii, pe cei cu venituri mici şi mijlocii, şi trebuie găsit într-un fel un echilibru. Asta nu exclude reorganizarea ANAF, a Vămii, digitalizarea, lucruri care se vor face în perioada următoare într-un mod mai alert, pentru că se impune acest lucru. (…) Filosofia a fost, e impozitarea capitalului, şi nu a muncii”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului, întrebat cui se va aplica taxa de solidaritate.

El a adăugat că un impozit pe profit de 0,8% la marile companii e prea puţin.

„Pentru prima oară, aceste sume vor avea şi o destinaţie, merg la educaţie şi sănătate. Vom vedea în coaliţie cum avem discuţia, dacă se continuă această discuţie sau găsim alte variante. Rămân consecvent şi cred că ar fi fost corect, pe o perioadă limitată de timp, până trec toate aceste crize, să venim cu o astfel de abordare de impozitare a capitalului. Ar fi fost vorba să intre în vigoare cu 1 ianuarie, anul viitor”, a menţionat liderul social-democraţilor.

Ciolacu a afirmat că sunt făcute mai multe simulări, iar în urma noii abordări pe impozitare, ar veni în plus la buget aproape 2 miliarde de euro anual, bani care s-ar duce la sănătate şi educaţie.

Acesta a mai spus că Ministerul de Finanţe trebuie să găsească alte surse pentru a acoperi deducerile care sunt acordate persoanelor cu venituri mici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

9 Comentarii

  1. Evaziunea facuta de marile intreprinderi nu se vindeca asa, doar aplicand legea: puscarie de cate 8 ani pentru directorii lor, un caz, doua, se face liniste fara evaziune !!! Tuasu Ciomlacu nu stie.

  2. Ciolacul ar mulge godacul…
    Că „dăcît” atît îl duce mintea…

  3. Colectati TVA-ul si impozitele si taxele deja existente prin lege. Cum vii si impui taxe si impozite noi daca nu esti in stare sa le colectezi pe cele deja inregistrate? Sau ecomonia este in directia faliment, sau protejatii de partide guvernamentale nu mai platesc avand imunitate politica.

  4. Bre,a mai incercat unul zis Hamsterul sa impoziteze componiele streine si a sfarsit inchis de Klausica la beciul domnesc.Ghi-ni-on.Nea CiuCiulache nu pare sa priceapa ca odata ce a refuzat inceperea procedurilor de destituire a plavanului de lux a pus cruce pe cariera politica,basca ca amu Klausica i-a pus zgarda la grumaz si il plimba cum vrea de curea.Pas cu Pas.

  5. Pun pariu că marioneta serghiciilor habar nu are ce înseamnă impozit pe profit și impozit pe venit. Forma de viață compară mere cu prune. 0,8% impozit pe profit este insignifiant față de 1% impozit pe venit (1% din cât facturează microîntreprinderea). Buba la transnaționale sunt prețurile de transfer. La importuri de supraevaluează iar la exporturi se subevaluează. Ce rămâne de impozitat este un mizilic. Mai bine statul român ar legifera impozit pe profit zero, nada. Că tot aia e, ba chiar ar face economie per total dacă optimizează numărul de angajați ANAF.

  6. Impozitele si taxele trebuiesc puse numai pe plus valoare si nu sa fie biruri pe lucruri obtinute cu bani deja impozitati cum sunt pe bunuri imobile,taxe de cumparare,sau de mostenire unde iti ia statul procent din valoarea saraciei ca a gasit fraierul cu care sa faca buget pentru puzderia de sugatori bugetari si la fel si notarul,acum imburghezo-moshierit,care vrea si el procent din valoarea imobilului de parca, functie de marimea propietatii,ar da mai mult sau mai putin cu sapa ca sa-ti puna gard la propietatea cu pricina,ca se ineaca la suma fixa doar pentru munca de intocmire a actului intr-o jumatate de ora.Astia toti la legi de jupuire a oamenilor cu biruri au lucrat ei de 30 de ani,ca la cata plusvaloare de impozat au creat ei cu politica lor de smecheri si cat au mai si sarit de la impozitere „pe cine trebe” din bruma aia de economie ar fi murit intai ei de foame daca nu ne omorau ei pe noi cu birurile pe toate cele pana la oul de sub gaina casei,atunci cand cred ei ca au fost alesi numai ca sa gandeasca mereu la „largirea bazei de impozitare” ca la alceva nu se pricep,dar vor bani cat mai multi ca sa-i duca ei acasa,bani adunati de la noi.

  7. Vaca bou Miolacu a tradat poporul cand i-a pupat dosul lui Werner si l-a asigurat ca nu-l suspenda si in schimb i-a cerut dijma. Tradatori toti.

  8. Până si de la (E+03)Academia SRI a fost dat afară.
    Si e șeful principalului partid mioritic…?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.