Pe cine speri matale să angajezi în învățământ?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Nu știu cum este în primării, că n-am intrat niciodată, ca parinte am vagi cunoștințe despre învățământ.

Te anunt ca slabi sau excelenti cam LIPSESC, exemplu in gimnaziu intr-un an CINCI profesori la Fizica, poti singur intelege cat invata copiii in scoala nu on-line daca nu au cadre stabile.
Iti dau o veste proasta daca n-ai citit-o pe NET. Din cauza Pandemiei in ultimele luni multi profesori s-au pensionat, deci daca si asa erau putini acum s-ar putea spune ca vor lipsi ca va fi jale in semestrul II.

Salariile bugetarilor, înghețate de urgență

Daca salariul este mic si mai mic pentru debutanții care nu au vechime, grad deci un plus la salariul de baza, pe cine speri matale sa angajezi in invatamant? Mai ales, in scolii din cartierele mai sarace sau in sate? Acolo poti fi agresat verbal si chiar fizic, nu-i mai simplu sa fii casier intr-un supermarket si poate la un salariu mult mai bun, fara sa-ti bati capul? Sau alte meserii bugetare unde salariul este peste 10.000 de lei, iar unii zic ca pensia poate fi mai mare decat salariul pt ca nu-i pe contributivitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

4 Comentarii

  1. Să fie clar pentru toată prostimea: cu un salariu de mizerie nu aduci absolvenți de universitate în învățământ. Adică nu aduci deloc, nici măcar dintr-ăia de au terminat cu 5 și copiind pe rupte la examene. Dacă asta vă place, atunci de ce criticați profesorii? Sunt și ei la fel de buni și de pricepuți ca și voi în ale voastre. Iar dacă școala tot nu prea mai contează – vezi exemplul retardatului ajuns prim-ministru – de ce nu vă țineți plozii acasă să-i învățați voi școala vieții?

    PS Hai să vedem dacă știți cât este salariul unui profesor debutant și la ce sumă „astronomică” ajunge acesta după 30 de ani și toate gradele didactice luate? Ascult.

  2. @ Gigi- n-ai ce aculta de la ipochimenii propagandei neomarxiste. Exista doi piloni fundamentalu ai unei societatii: dascalul si preotul. Priviți cum sunt aruncați în aer ambii si apoi mai comentați. Unde educație si dragoste nu e, nimic nu e. Restul e propagandă de cea mai joasă speță neomarxista. Azi maine o sa avem rector un porcar si decan un îngrijitor de vite bolnave de boala maxismului nebun. Si ce sa vezi? Lumea educate ii va ridica in slavi, căci ei sunt exponenții prostocratie pamantene.

  3. Pilonii astia doi de care zice Marius sunt subrezi rau. Popii sunt toti indoctrinati pe cooperativa BOR. Orice mormantare, orice botez, nunta etc banutul tata. Nu am vazut in viata mea un preot sa refuze asa ceva si asta este la fel ca orice alt act in care un ban circula ilegal, fraudă.
    La profesori, pai aici daca cauti unul cu daruire de meserie o cam iei pe aratura. Sunt foarte rari. As zice ca mai degraba invatatorii sunt mai multi, profesorii, toti care au la predare mate, romana, biologie, limbi straine sunt pe meditatii setati bine de tot. Alti bani ilegali care circula.

    Eu zic ca undeva sistemul a deraiat, mai exact incepand cu 1992-1993.
    Ar trebui din nou pus accent major pe Scolile Normale care pregateau niste invatatori de exceptie si sa nu se faca diferentiere de salarizare decat in procent de maxim 10% fata de un profesor. Un invatator are o misiune foarte grea si nu facultatea face diferenta ci daruirea si implicarea. Si aici as putea spune ca multi din vechea garda o au.
    La gimnaziu superior, profesorii, cei care termina o facultate, ulterior sa absolve o scoala de 1 an – 1 an jumatate de pedagogie gen Scoala Normala, in care sa se invete didactica, dar cel mai important, eliminatoriu proba psihologica si sociala. Ajung profesori niste martaloi, nulitati in caracter de iti pui mana in cap. Pe mana unor astfel de oameni iti dai copilul. Nu e de joaca deloc, caci distrugi caractere si viitorul tarii.

    Cat despre salarii, ce sa spun? Profesori cu gradul I si vechimea maxima in invatamant, plus dirigentie si daca mai are si gradatie de merit ala poate ajunge la 5400 de lei salar net. Asta nu e putin.
    Daca un debutant are sa zicem 2400 de lei, nu e mult intradevar insa sunt unii care muncesc fizic de cad jos pentru banii astia. Decent ar fi sa fie minim vro 2800-3000, dar e dicutabil Catzu clar zice ce ne păutem descurca si cu 1400 de lei. Va zic eu.

  4. Astia de dreapta trag pe dreapta salariile, in tara in care avem aproape cele mai mici venituri din UE. Exceptie agaricii din servicii, ministere, parlament, guvern, senat, ANRE, ANAF, tribunale, judecatorii, universitati si multi multi alti, inclusiv specialii cu pensii ce pot ajunge la 70 mii de lei.
    ma rog, cred ca sunt destui care au votat PnDL-ismul si AUR-ismul ca PSD-ismul era prea de cacat. Aia mareau Pensii, salarii, alocatii, mai dadeau si la IMM-uri si start-upuri si mai si cresteau PIB-ul si reglementau piata de energie si mai lua de la banci din marja imensa de furaciune din buzunare cu dobanzi cele mai mari din UE, dar asta nu conta, ci conta ca erau rai ca erau rosii etc etc.
    Asa ca lumea votat schimbarea si asta are. Superb.
    lasa dascale, ca daca nu deschizi ochii deschizi buzunarul
    Militeienii deja sunt revoltati, dar nu prea inteleg de ce? Studii canci, salariu decent, sporuri, pensionare devreme, haine an de an insa nu ii verifica nimeni ca ei poarta aceleasi boarfe 4-5 ani etc
    „javre ordinare” parca asa strigau 😀

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.