Percheziţie la sediul Renault. Serviciul de securitate, acuzat de escrocherie

Justiţia franceză a decis efectuarea unei percheziţii la sediul Renault, în cadrul unei anchete care vizează o escrocherie pusă la care chiar de serviciul de securitate al companiei. „În cadrul anchetei demarată în martie, vizând tentativa de escrocherie a cărei victimă a fost Renault, a fost efectuată o percheziţie la sediul social al companiei, miercuri 16 noiembrie”, se arată într-un comunicat, scrie Le Figaro. Statul francez deţine 15% din acţiunile Renault.

France Soir a indicat că a avut loc şi o percheziţie la birourile lui Carlos Ghosn, braziliano-libanezul care deţine funcţia de director general al Renault.

Renault a concediat, în ianuarie 2011, trei dintre liderii companiei, acuzându-i de spionaj industrial.

Ulterior s-a demosntrat că întregul scandal a fost pus la cale de serviciul de securitate al companiei. Escrocheria a avut ca victimă principală pe Patrick Pelata, directorul operaţional al Renault. El a fost înlocuit de Carlos Tavares.

Fostul responsabil cu securitatea Renault, Dominique Gevrey, a fost anchetat pentru escrocherie în forma organizată şi apoi a fost arestat, la Paris. El a contribuit la fabricarea informaţiilor în baza cărora trei lideri ai Renault au fost acuzaţi de spionaj industrial. Ulterior, ei au fost exoneraţi. Presa internaţională a scris, în acel moment, despre implicarea Chinei în scandalul de spionaj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.