Percheziții de amploare într-un caz de fraude cu aparate de joc

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj au efectuat 96 de percheziții pe raza județelor Sălaj și Maramureș, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni informatice și economice în domeniul jocurilor de noroc.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 5.000.000 de euro. În acest caz, procurorii DIICOT au reținut 7 persoane, care vor fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2012, 13 persoane, în calitate de administratori, asociați și angajați ai SC Game Electronic SRL, SC Electro DSL SRL și SC Est Card Electronic SRL, SC Est Inter Com SRL și SC Est Credit SRL, ce au ca obiect principal ‘activități de jocuri de noroc și pariuri’, precum și alte 52 persoane în calitate de asociați sau administratori în fapt sau în drept ai mai multor societăți comerciale care dețin diferite baruri sau locații în care se află mai multe aparate de jocuri de noroc de tip slot — machine au constituit și au aderat la un grup infracțional organizat în vederea săvârșirii unor infracțiuni informatice și economice.

Astfel, o parte a membrilor grupului au accesat, fără drept, cu concursul administratorilor barurilor sau localurilor, sistemele informatice (aparate jocuri de noroc de tip slot — machine) instalate în aceste locații situate pe raza județelor Sălaj și Maramureș, prin folosirea de chei speciale care permiteau modificarea paginii principale, în funcție de care aparatul de jocuri electronice calcula algoritmul care setează procentul de câștig raportat la sumele de bani introduse în aparat și înregistrate de contorul mecanic.

Astfel, membrii grupării și-au însușit sume importante de bani, constând în aceea că aparatele de jocuri de noroc nu mai eliberau sumele de bani, conform algoritmului softului original, clienților care joacă la aceste aparate, ci membrilor grupului infracțional organizat.

De asemenea, s-a reținut faptul că membrii grupării au obținut sume mari de bani, care erau scoase din evidența contabilă prin modificarea paginii electronice și implicit a contorului mecanic care evidențiază sumele de bani intrate și ieșite din aparat.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare a fost găsită și ridicată cantitatea de 25,830 kg de aur, 2.291.489 de lei, 291.545 de euro, 3.596 de lire sterline, 415 dolari, documente contabile, 30 de calculatoare și laptopuri, 40 memory-stick-uri, precum și un seif în care se găseau alte câteva sute de mii de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.