Procuror cunoscut solicită pensionarea

Procurorul Constantin Sima de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), fost secretar de stat în Ministerul Justiției, a solicitat CSM eliberarea din funcție prin pensionare.

Cererea va fi analizată de Plenul CSM în ședința din 28 februarie, conform ordinii de zi care a fost publicată vineri pe site-ul instituției.

Secția pentru procurori din cadrul CSM a decis, pe 3 februarie, încetarea detașării la Ministerul Justiției a Oanei Schmidt-Hăineală și a lui Constantin Sima, în urma unei solicitări a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr a solicitat CSM încetarea detașării la Ministerul Justiției a celor doi procurori, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea legislației penale și grațierea.

Constantin Sima fusese numit secretar de stat în Ministerul Justiției pe 17 ianuarie, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu.

Printre magistrații ale căror cereri de eliberare din funcție prin pensionare vor fi discutate în ședința CSM din 28 februarie se mai numără procurorul DNA Elena Cristina Matieșescu, procurorul DIICOT Mariana Daniela Ghimbășanu, precum și judecătorii Doina Duican, Iuliana Rîciu și Octavia Spineanu Matei de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.