Procurori DNA, la Ministerul Educației

Procurorii DNA ridică luni documente din sediul Ministerului Educaţiei şi din birourile Unităţii de Management a Proiectelor cu Finanţare Externă şi Organismului Intermediar – Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic din Bucureşti.

Surse judiciare au declarat luni, pentru Mediafax, că procurorii ridică documente în legătură cu un proiect POSDRU derulat de Ministerul Educaţiei, calculatoarele pe care sunt documentele aferente proiectului, precum şi alte mijloace de stocare a datelor.

Potrivit surselor citate, este vorba despre derularea proiectului POSDRU „Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I. Programe integrate pentru creşterea accesului la educaţie şi a nivelului educaţional al copiilor din comunităţi defavorizate, cu precădere romi, în anul 2008 – 2009”, din cadrul Axei prioritare 2 Învăţare pe tot parcursul vieţii – Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii. Asistenţa financiară nerambursabilă a acestui proiect este de 15.929.018 lei, iar valoarea totală este de 18,5 milioane de lei.

În acest caz a fost începută urmărirea penală in rem, până în prezent nicio persoană nefiind pusă sub învinuire. Anchetatorii au indicii că nu ar exista documente justificative pentru cheltuielile efectuate în cadrul acestui proiect şi pentru cererea de rambursare depusă. Mai mult, procurorii ar avea indicii că în prezent sunt refăcute documentele aferente proiectului, susţin sursele citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.