Profesioniştii nu pot evita munca în timpul vacanţei

Cine se furişează în spatele casei de vacanţă pentru o şedinţă secretă cu un blackberry? Peste două cincimi dintre angajaţii români (45%) nu se vor relaxa cum se cuvine în această vacanţă de vară, încercând să strecoare până la trei ore de muncă pe zi, în loc să se relaxeze la piscină sau să petreacă timp cu familia şi prietenii. Printre aceşti profesionişti perseverenţi care nu ştiu să se deconecteze se află o minoritate puternică de dependenţi de muncă. Unul din zece (13%) va lucra peste trei ore în fiecare zi de vacanţă, neglijându-i pe cei dragi pentru a-şi “hrăni” dependenţa de muncă. Acestea reprezintă câteva dintre rezultatele îngrijorătoare ale celui mai recent sondaj Regus, care examinează peste 16.000 de respondenţi din mai mult de 80 de ţări.

Angajaţii români îşi vor lua proiectele de la serviciu cu ei în vacanță, iar mulţi dintre aceştia vor fi lipiţi de smartphone-urile şi netbook-urile lor; 35% dintre ei declară că vor lucra în continuare cu o mică reducere faţă de situaţia normală, de pe şezlonguri. Aşa că, în loc să se bucure de timp liber alături de cei apropiaţi şi de cei dragi, vor încerca să “jongleze” cu tot stresul muncii pe lângă nemulţumirea partenerilor şi dezamăgirea copiilor.

A-ţi lua o vacanţă nu este doar esenţial pentru consolidarea legăturilor şi relaxare, dar poate, de asemenea, să reprezenta diferenţa dintre un angajat sănătos şi un angajat epuizat. Studiile indică faptul că o minte stresată este terenul perfect pentru anxietate,[1]de aceea este important ca profesioniştii să se relaxeze din când în când şi să se rupă cu adevărat de birou.

Ramona Iacob, Market Team Leader comentează: „Dezvoltarea tehnologiei înseamnă că angajaţii sunt mereu conectaţi şi că este uşor de cedat tentaţiei de a verifica e-mailul şi de a finaliza sarcinile care decurg din acele e-mailuri. Cu smartphone-uri, netbook-uri şi conexiune la internet pretutindeni, a devenit foarte greu să ne deconectăm cu adevărat, dar acordarea unei pauze şi dedicarea timpului celorlalţi, familiei şi prietenilor, este vitală pentru a rămâne sănătoşi”. „Pierderea nopţilor într-o încercare de obicei eşuată de a lucra şi de a lua parte în mod activ la vacanţa în familie nu poate decât să aducă angajaţii cu un pas mai aproape de epuizare şi să strice distracţia tuturor.

Companiile trebuie să îşi îndrepte urgent atenţia către modalităţile de a creşte eficienţa şi productivitatea pentru a-i scuti pe angajaţi să îşi aducă activităţile de serviciu în timpul lor personal dacă doresc să se asigure că personalul se menţine fericit, sănătos şi productiv. Introducând mai multă flexibilitate şi permiţând angajaţilor să reducă timpul de navetă neproductiv, lucrând mai aproape de casă, companiile pot deveni mai eficiente permiţând angajaţilor să se deconecteze cu adevărat atunci când se află în vacanţă.”

Regus este lider pe piața globală a furnizorilor de soluții inovative pentru spațiile de lucru, cu o gamă variată de produse, de la birouri echipate complet la săli de întâlniri profesionale, spații de tip lounge și cea mai extinsă rețea de studiouri de comunicații video din lume. Regus oferă un nou mod de a munci, fie de acasă, pe drum sau într-un birou. Clienți precum Google, GlaxoSmithKline și Nokia s-au alăturat miilor de companii mici și mijlocii, aflate în dezvoltare, care beneficiază din externalizarea nevoilor legate de birou și spațiu către Regus, fapt ce le permite să se concentreze pe esența afacerii lor. Peste 1 000.000 de clienți beneficiază zilnic de facilitățile Regus, disponibile la nivel global în 1.200 de locații, în 550 de orașe din 95 de țări, facilități ce oferă persoanelor și companiilor posibilitatea de a lucra oriunde, oricum și oricând doresc. Compania Regus a fost fondată în 1989 în Bruxelles, Belgia, are sediul central în Luxemburg și este listată la Bursa de Valori din Londra.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.