Puteţi viziona pe marile ecrane…

 „MEG: Confruntare în Adâncuri” domină din nou box office-ul românesc

Pentru al doilea weekend consecutiv, cel mai recent film cu Jason Statham în rol principal, îşi revendică primul loc în box office-ul românesc, unde a cumulat încasări în valoare de 530.463 lei, generaţi de cei 23.320 de spectatori care au ales să vizioneze acţiunea explozivă din MEG: Confruntare în Adâncuri.

Cu un total de 2.051.436 lei însumaţi pe marile ecrane româneşti din momentul lansării până la finalul acestui weekend de un public format din 99.782 de spectatori, MEG: Confruntare în Adâncuri este un film regizat de Jon Turteltaub, care a avut premiera în cinematografele din ţară pe 10 august.

Submarinul unei echipe de cercetatori este atacat de o creatură marină uriaşă, despre care se ştia că dispăruse, iar acum a rămas avariată pe fundul Pacificului, fără posibilitate de ieşire pentru echipaj. Cu puţin timp la dispoziţie, Jonas Taylor (Jason Statham) – scafandru profesionist expert în salvări – este recrutat pentru a conduce misiunea de salvare a cercetătorilor şi a întregului ocean de ameninţarea imparabilă a unui rechin gigant preistoric, cunoscut sub numele de Megalodon.

Ceea ce nimeni nu îşi putea imagina este faptul că Taylor a mai întâlnit monstrul în urmă cu câţiva ani, în timpul unei expediţii în adâncul oceanului. Acum, împreună cu Suyin (Li Bingbing), acesta trebuie să îşi înfrunte frica şi să-şi rişte viaţa pentru a salva situaţia, chiar cu riscul de a se lovi din nou de cel mai mare prădător din toate timpurile.

În completarea distribuţiei internaţionale a filmului, pot vi văzuţi pe marile ecrane şi Rainn Wilson (The Office, Super), Ruby Rose (xXx: Return of Xander Cage, Orange is the New Black), Winston Chao (Skiptrace, Kabali), Page Kennedy  (Rush Hour), Jessica McNamee (The Vow, Sirens), Ólafur Darri Ólafsson (The BFG, The Missing), Robert Taylor (Focus, Longmire), Sophia Shuya Cai (Somewhere Only We Know), Masi Oka (Hawaii Five-0, Heroes) şi New Zealander Cliff Curtis (The Dark Horse, Risen, Fear the Walking Dead).

Turteltaub a regizat filmul după un scenariu de Dean Georgaris, Jon Hoeber şi Erich Hoeber, inspirat de un best seller scris de Steve Alten. Lorenzo di Bonaventura (filmele Transformers), Belle Avery (Before the Devil Knows Youre Dead). Producător este Colin Wilson (Suicide Squad, Avatar), alături de Gerald R. Molen, Wei Jang, Randy Greenberg şi Barrie Osborne, care ocupă funcţia de producători executivi.

Echipa de producţie îi include şi pe directorul de imagine nominalizat la Premiul Oscar, Tom Stern (Changeling, Sully, American Sniper, The Hunger Games), scenograful câştigător al Premiului Oscar, Grant Major (The Lord of the Rings: The Return of the King, X-Men- Apocalypse), în timp ce montajul îi aparţine lui Steven Kemper (Salt, Mission: Impossible II, Face/Off) şi Kelly Matsumoto (Fast and Furious 6), iar costumele designerului Amanda Neale (Truth, Pete’s Dragon, What We Do in the Shadows). Muzica este compusă de Harry Gregson-Williams. Filmările au avut loc în locaţii din China şi Noua Zeelandă.

O producţie Warner Bros. Pictures şi Gravity Pictures, filmul MEG: Confruntare în Adâncuri poate fi vizionat pe marile ecrane în formatele: 2D, 3D, IMAX 3D şi 4DX.

 

Mila Kunis şi Kate McKinnon fac spectacol în comedia „Spionul care mi-a dat papucii”

Una dintre cele mai aşteptate comedii, Spionul care mi-a dat papucii unde va putea fi vizionată pe marile ecrane din România, în premieră, din 17 august.

Spionul care mi-a dat papucii, o comedie de actiune

Cu o distribuţie care îi aduce în rolurile principale pe: Mila Kunis, Kate McKinnon, Justin Theroux şi Sam Heughan, Spionul care mi-a dat papucii este un film regizat de Susanna Fogel.

,,Întotdeauna mi-am dorit să joc rolul unei rebele într-o comedie din care să nu lipsească  acţiunea. Scenariul acestui film este unul dintre cele mai amuzante si minunate lucruri pe care le-am citit vreodată. Putea fi cu uşurinţă vorba despre doi tipi, însă e vorba despre două tipe foarte tari. Kate McKinnnon era deja parte din proiect şi asta a contat pentru mine. Sunt o mare fană a ei. E foarte amuzantă şi incredibil de talentată”, a declarat Mila Kunis.

Audrey (Mila Kunis) şi Morgan (Kate McKinnon) sunt două prietene vechi din Los Angeles care se trezesc prinse în mijlocul unei conspirații internaționale, atunci când fostul iubit al lui Audrey apare la ușa ei cu o echipă de asasini nemiloşi pe urmele sale. Surprinse de propriile acţiuni, fetele intră fără ezitare într-o misiune care le poartă prin toată Europa, printre agenți secreți şi curse mortale, hotărâte să ducă la bun sfârşit un plan riscant de salvare a lumii. Intervenția oportună a unui agent britanic fermecător devine singurul lor atu.

Condimentată cu dialoguri hilare şi situatii neaşteptate, comedia Spionul care mi-a dat papucii este distribuit de Vertical Entertainment.

 

„Secretul Fericirii”, un film inspirat din viața reală

La fel ca oricare alt lucru frumos, care se întâmplă în viață, o relație sentimentală fericită este destul de dificil menținut. Indiferent cât de puternice sunt sentimentele, daca încalci regulile pentru a păstra aparențele unei relații împlinite, riști să pierzi dragostea vieții tale. Dacă faci partea din categoria celor care cred că știu totul despre stereotipuri, despre metafore inutile care ascund lipsa de conținut, despre întâmplări previzibile, sensul închipuit al vieții și secretul comercial/infantil al fericirii, acest film are un mesaj pentru tine.

Secretul Fericirii” atinge o problemă universal valabilă, despre resorturile fericirii și ale reversului ei, iar acțiunea se poate petrece oriunde, nu neapărat în România, deși a fost filmat la București. Există un mesaj adevărat în poveste, iar creatorii filmului își doresc ca mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni.

Într-o seară între prieteni, Tom îşi împinge soţia şi amicul în situaţii mai mult decât absurde, căutând să-i facă să dezvăluie secrete bine păzite. Astfel, cei doi prieteni descoperă că fericirea cuiva este posibilă doar dacă altcineva este nefericit. Pentru că resursele de fericire sunt limitate.

Scenariul a fost scris de Alexandru Popa, care explică ce anume l-a inspirat în crearea acestei povești: „Clarobscurul. Zona aia ambivalentă de minciună și adevăr, transparență și opacitate, implicită relațiilor dintre oameni. Nu știu cum e în alte părți, dar în lumea pe care o cunosc și cred că o înțeleg cât de cât, prietenii, familia, oamenii aflați cumva într-o relație pe termen lung sunt parcă mereu suspendați între dorința de a împărtăși și necesitatea de a ascunde. Dacă scenariul a fost inspirat din viața reală? Evident, da. Dacă redă la scară o poveste adevărată? Categoric, nu. Sigur, și eu pendulez, la fel ca personajele mele, între ficțiune și realitate”.

Autorul scenariului ne îndeamnă să mergem sa vedem acest film, pentru că „vom râde, ne vom bucura și putem să ne alegem o tabără – să fim de partea lui Toma, a Anei sau a lui David – să descoperim, din întunericul sălii, secretele unor oameni care ne-ar putea fi vecini, colegi, prieteni sau… nu”.

 

„Am ales să regizez acest scenariu pentru că, dacă ești viu, o poveste bună nu te lasă indiferent. Am citit scenariul, mi-a plăcut, am știut că trebuie să fac un film. Să spun povestea. E simplu. Când ți se întâmplă ceva puternic, important, arzi să spui, să dai mai departe. Am citit scenariul, l-am dat și altora să-l citească, am strâns o echipă de actori excepționali, am avut norocul unui producător care a crezut în proiectul asta, de la prima lectură, am făcut zeci de repetiții, poate sute, – cred că știu pe de rost peste 90% din întreg textul – și totuși nu încetez să mă mir de simplitatea, forța și adevărul «întâmplărilor» din Secretul fericirii”, mărturseşte Vlad Zamfirescu.

 

Din distribuție fac parte Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu și Theo Marton. Filmările s-au desfășurat pe durata a aproximativ trei săptămâni, în București, producătoarea filmului fiind Cristina Dobrițoiu (Movie Production).

Irina Velcescu, în Secretul fericirii

Filmul, regizat de Vlad Zamfirescu, a fost prezentat în premieră mondială la TIFF 2018 (Selecție oficială, secțiunea Zilele filmului românesc, clasat pe locul 2 în preferințele publicului, după Un pas în urma serafimilor, regizat de Daniel Sandu, 2017) și a fost declarat câștigător la mai multe festivaluri internaționale de film, după cum urmează: Los Angeles Film Awards, SUA, 2018 (Best Duo: Vlad Zamfirescu & Theo Marton; Honorable Mention: Narrative Feature), Virgin Spring Cinefest, India, 2018 (Silver Award: Best Debut: Vlad Zamfirescu), Burgas International Film Festival, Bulgaria, 2018 (Selectat în competiția oficială, cu proiecție specială pe 23.07.2018). În luna iulie Secretul Fericirii a fost selectat în Competiția de Lungmetraj a Festivalului ANONIMUL IFF 2018.

Secretul fericirii, în regia lui Vlad Zamfirescu

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Filme cu monstri si telenovele siropoase. Asta ne propui sa vizionam? Asta nu e cultura, ci kitch.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.