Puțintică răbdare! Nelu Tătaru zice când o luăm la vale

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că „speră” ca din a doua jumătate a lunii octombrie România să intre pe o pantă descendentă a numărului de cazuri de COVID-19.

Însă, a zis Tătaru, pentru ca acest lucru să se întâmple, populaţia trebuie să respecte regulile de combatere şi prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19.

„Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea şcolilor, cinematografelor, sălilor de spectacole, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, campania electorală, alegerile de pe 27 septembrie. Fiecare din aceste activităţi are nişte norme de aplicare şi funcţionare în vederea bunei desfăşurări şi cu riscurile cât mai mici. Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre. Dacă menţinem, atunci putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea şi o pantă descendentă. Mergem, deocamdată, pe acel platou. Suntem pe a doua cocoaşă a primul val pandemic. Sperăm să putem gestiona cu bine şi acest început de şcoală. În măsura în care rămânem în acelaşi registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă”, a spus ministrul la Piatra-Neamţ.

Nelu Tătaru a precizat că o evaluare completă asupra efectelor redeschiderii şcolilor va fi gata la sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie.

„Deocamdată gestionăm toate cazurile şi cele care apar noi în urma testărilor. Dar reperele noastre rămân adresabilitatea la unităţile de primiri urgenţe, terapie intensivă şi numărul de decese”, a spus ministrul Sănătăţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

13 Comentarii

  1. Ba ce dashtept e Tataru asta, e un noroc pe cap de mongol cu un tatar asa dashtept.
    Treaba ce facem cu camila cu trei cocoashe.

  2. Imbecilii dreq ! Am luat-o deja si Nelutz nu are decat rolul sa tina bizonii linistiti pana dupa alegeri ! Dupa urmeaza prapadul. Sper ca bizonii sa nu ne opreasca pana nu diapare urma de PeNeLepre !….

  3. Din cauza politicienilor și serviciilor de informații trădătoare s-a ajuns la pandemie. N-am auzit de capete tăiate ale șefilor marilor servicii mondiale trădătoare gen CIA, KGB, MOSAD etc! Deep state lucrează mana in mana cu serviciile trădătoare la decimarea populației mondiale! Romanii ca brazii sunt pagube colaterale! Sa trăiască liliecii și marile licurici!

  4. dupa ce mai obtin inca o stare de alerta in 15 octombri, am invatat refrenul, apoi o vor scalda, pana spre 15 nov cand iar vor cere stare de alerta…ca sa mai ciguleasca ne-a cutare putin sentiment de divinitate ca are in mana viata a 19 milioane pe care o poate controla desi e muritor…

  5. La vale am luat-o demult. De vreo treizeci de ani tot la vale o tinem. Mai conteaza cocoasele lui Tataru ?

  6. Exista o fractura de logica in abordarea „pandemiei” de catre OMS si valetii sai. Virusul exista printre noi de mult. Daca ne izolam sau ne punem botnita, el dispare cumva? Nu, el va circula in continuare. Bine, nu va afecta, sa zicem, pe cei care se izoleaza sau poarta botnita. Dar cand vor iesi din lock-down sau vor scoate botnita, nu vor da iar nas in nas cu virusache? Mutti a scapat porumbelul la inceput, cand a declarat ca cca 70% din nemti vor lua virusul. Suedia a dovedit clar ca lock-down-ul si botnita nu fac decat sa intarzie deznodamantul. Si atunci, cui prodest toata mascarada asta mondiala?

  7. O luati voi la vale spre categoria „someri de lux” dupa votul cetatenilor din 27 septembrie! La cat de creata va este memoria si creierul fiecaruia dintre voi, nu avem de ales intre a va indeplini dorinta: la vale in groapa de gunoi a istoriei, sau, direct in groapa mizera a istoriei!

  8. Daca ne amintim de cate ori a văzut Tătaru platouri și curbe descendente,ne dăm seama că e la fel de bun prezicător pe cât e ce bun doctor. Adică Dotore. Dotore plagiatore.

  9. De pe 11 iulie, Molnar Geza ne spunea ca „Peste două săptămâni vom asista la o scădere a cazurilor de COVID-19, a declarat medicul epidemiolog Geza Molnar”.
    Nelu Tataru ne spunea la fel tot in acea perioada „doua saptamani”. Apoi, pe 5 aug la Galati „o saptamana jumatate”…..
    Am ajuns la final de septembrie. Ce nu ne-au spus si Geza dar nici Tataru este pe ce planeta sunt acele saptamani. Noi toti am crezut ca era vorba de Terra. Ei erau insa de pe alta planeta. Macar Geza a tacut si s-a retras din declaratii de vedeta. Dar Nelu Tataru nu scapam.

  10. Acest doctor de apendicite, eminenta cenusie a pandemiei, expertul din grupul de comunicare patologica, de 6 luni de zile VEDE cand cocoase, cand platouri, cand curbe descendente, dar intre timp am ajuns fruntasi in Europa la infectari si suntem permanent pe panta ascendenta.
    Nelutzu are mari probleme cu vederea.

  11. La vale am luat-o din toamna trecuta, de cand a venit ciuma galbena la guwernare, nu trebuie sa o mai spuna Nelutu. Dupa alegeri, vom cobora vertiginos in ceea ce priveste infectatii. Acum numarul este mare pentru ca e folosit ca sperietoare.

  12. ”O luam la vale”, adică intrăm în pământ..rămân covizii lor..cu mască

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.