Record: 227 de activiști omorâți

227 de oameni au fost uciși anul trecut în timpul unor acțiuni de protejare a pădurilor, apelor și altor resurse naturale, pe fondul schimbărilor climatice, făcând din 2020 anul cu cele mai multe decese pentru activiștii de mediu, potrivit unui raport publicat luni și citat de CNN.

Organizația Global Witness a centralizat datele din 2020 din întreaga lume care implică atacuri asupra apărătorilor mediului și au descoperit că au murit în medie patru persoane pe săptămână.

Global Witness spune că majoritatea crimelor s-au petrecut în America Latină. Columbia a fost cea mai afectată țară, cu 65 de activiști uciși pentru protejarea terenurilor indigenilor sau pentru apărarea păduriloriar Mexicul, unde o treime din atacuri au fost legate de defrișări, s-a clasat pe locul al doilea, cu 30 de crime.

Filipine a fost singura țară din afara regiunii care a înregistrat mai mult de 15 decese, arată Global Witness – 29 de persoane au fost ucise în încercarea de a opri proiectele de exploatare minieră, exploatare forestieră și baraje. Împreună, peste jumătate din atacurile din 2020 au avut loc în aceste trei țări.

„2020 trebuia să fie anul în care lumea a stat pe loc, dar datele noastre arată că acest lucru nu s-a tradus în rezultate mai sigure pentru cei care apără planeta”, a declarat pentru CNN Chris Madden, unul dintre autorii raportului. „Este clar că exploatarea și lăcomia care conduc criza climatică au, de asemenea, un impact din ce în ce mai violent asupra oamenilor”, a adăugat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. E limpede pentru oricine ca , in viitor – apararea Aurului Verde = Padurii – nu se poate face cu personal uman .

    cu succes Aurul Verde trebuie aparat cu DRONE INARMATE – ghidate prin Satelit .

  2. Daca nu le-a placut munca, cine i-a pus sa puna botul la ONG-uri..Si totul pe „fundul schimbarilor climatice”,noua idee fixa a politicii europene, sa stim si noi de ce se scumpeste energia electrica produsa in centrale de mult amortizate

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.