Rețele infracționale de toată frumusețea la Min. Culturii și Min. Finanțelor 

În sfârșit, o veste bună pentru editori, și nu numai, în dosarul apelat, având nr.  25979/300/2017*, pe rolul Tribunalului București, prin care Uniunea Scriitorilor din România a dat  în judecată Editura CURTEA VECHE PUBLISHING SRL.

În consecința  judecății, timbrul literar nu trebuie plătit așa-zisei autointitulata uniune  a scriitorilor din România, care nu este o instituție legal constituită, după ce, prin avocați, a hărțuit  în instanțe mai multe edituri și persoane fizice, într-o adevărată sarabandă a pretențiilor neîntemeiate.

Încă o dată, pe înțelesul tuturor, despre Uniunea Scriitorilor

Editura Curtea Veche a observat, în mod just, faptul că timbrul literar prevăzut de lege nu poate fi colectat decât de entități care administrează legal astfel de taxe, avizate în administrarea conformă a drepturilor de autor, îndeplinind condiția legalei constituiri și înființări.

Editura bucureșteană a câștigat în primă instanță și apel apărarea drepturilor sale, stopând, astfel, un abuz și o nelegalitate care funcționează de mai mulți ani, prin inducerea în eroare a terților, instituțiilor publice și  a instanțelor de judecată.

Editurile, care, și așa, fac eforturi mai mult decât eroice să supraviețuiască financiar, s-au văzut puse în fața unei situații prin care sunt  obligate să finanțeze, în fapt, un grup de persoane autointitulate uniunea scriitorilor din România și care s-a autodeclarat beneficiar al unei legi, a timbrului literar, lege care, însă, nu îi poate fi aplicabilă în condițiile normelor de drept, indiferent de eficiența inducerii  în eroare a unor instituții ale statului care au înregistrat-o pe diverse liste.

Însă, dincolo de acest aspect, implicarea MINISTERULUI CULTURII și MINISTERULUI FINANȚELOR, ca intervenienți în această cauză, obligă Parchetul la autosesizarea în ceea ce privește traficul de influență și încălcarea legilor în vigoare.

Uniunea Scriitorilor a ajuns la mare încurcătură

Aceste instituții publice, instituții cu departamente juridice plătite din bani publici, prin diverși funcționari politici sau din sfera administrativă, se dovedesc a fi implicate în schema traficului de influență, ca veritabilă  rețea  infracțională ale crimei economice organizate la nivelul statului contra intereselor private și publice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9

6 Comentarii

  1. Oare de asta era liicheanu la pro, azi dimineata? Nu am stat sa il aud, pentru mine e neintetesant.

  2. Pai, cum naiba sa plateasca celebrul TIMBRU literar cineva care nu are nici o treaba cu la fel de celebra uniune a scriitorilot, nu face parte din aceasta uniune, nu este sprijinita SUB nici o forma de aceasta uniune !!!. Nici nu-i de mirare ca, scolile din Romania, unele ba, chiar foarte multe, prea multe, nu dispun de fonduri necesare, nu au „apa curenta, wc in cladiri” respectiv, „au celñebrul wc taranesc in fundul curtii” cu la fel de celebra mizerie, bacterii si tot soiul de microbi car ar infecta si un elefant. Aceasta in timp ce la fel de celebrul parlament al Romaniei plateste din banii poporului roman, salarii de nababi, sume imense unir celebre institutii care NU FAC NIMIC in afara tocarii a milioane de lei, printre ei, la fel de celebrul fost presedinte (cel mai slab pe care l-a avut Romania dupa 1990) Constantinescu, care mai are si indemnizatia de mi de lei , alte mi de lei de la diverse universitati … etc. In concluzie, in Romania, „hotii si sarlatanii politici” gasesc, inventeaza la nevoie diverse metode de a „delapida aproape la propriu” fara nici o raspundere legala bugetul Romaniai, asta in timp ce un amarat de popor, este tinut intro saracie mizerabila intentionat, sute de mi de copii romani isi traiesc copilaria intro sdaracie lucie, o mizerie care ii va marca pe viata, un viitor popor handicapat educational, cultural … de la o varsta frageda. Celebra uniune scriitoriceasca este tot un mijloc de a „fura” fara a-si dovedi nici o utilitate reala. Daca asta-i DEMOCRATIA pentru romani, plina de hoti aliati cu infractorii intelectuali sau NU… mai bine LIPSA !!!.

  3. De Legea 8 / 2006 Membri uniuni creatori ati auzit? Creatori de care nu a auzit nimeni, mai primesc 1/2 din pensia pentru limita de vârstă. Scrie omul o prostie, si-o publica, do o ”intrare”-n uniune și gata. Bașca și scriitorii la ziarele comuniste ori la gazetele de sport sunt #Creatori! Au creat odele pt. Ceaușescu … cincinalu-n 4 și 1/2 și ”Ce șut a dat Cămataru-n vinglu”! Să nu fim răi și să nu-i uitam pe sculptori, Pictori … unii care au creat gogoașa trasă-n țeapă de la București ori mâini muncitoare și pe tovarășul & tovarășa de mână gen Mosfilm.
    Acum e clar de ce #creatorii de la gazete tac când e vorba de pensiile și indemnizațiile altora.

  4. Legea 8/2006 se referă la uniuni de creatori legal constituite de drept privat.

  5. Ministri vin si pleaca,retelele raman!Asa e peste tot in Romania

  6. Degeaba localizati retelele infractionale numai in cele doua zone. Toate ministerele si toate istitutiile sunt in stapanirea retelelor infractionale de toata frumusetea. Nu exista bănuț sa nu fie monitorizat de retelele infractionale, mai ales acolo unde exista posibilitatea sa nu se faca nimic, sau sa se faca ceva de mantuiala, inclusiv la capitolul achizitii. Concurenta se desfasoara intre aceste retele cu sustinere politica sau securistica. Pe scurt: societate cuprinsa de cancer generalizat in faza terminala.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.