România, indicații de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a făcut mai multe recomandări României pentru luarea unor măsuri economice în vederea unui răspuns coordonat la pandemia cauzată de coronavirus.

Potrivit unui comunicat al CE, Comisia a prezentat recomandări specifice fiecărei țări în care furnizează orientări de politică economică tuturor statelor membre ale UE, în contextul pandemiei cauzate de coronavirus.

„Să aplice politici fiscal-bugetare conforme cu recomandarea Consiliului din 3 aprilie 2020 și să ia totodată toate măsurile necesare pentru a combate în mod eficace pandemia, a susține economia și a sprijini redresarea viitoare. Să evite adoptarea unor măsuri permanente care ar pune în pericol sustenabilitatea finanțelor publice. Să consolideze reziliența sistemului de sănătate, inclusiv în ceea ce privește personalul medical și produsele medicale, și să îmbunătățească accesul la serviciile de sănătate”, este prima recomandare făcută pentru România.

De asemenea, CE a cerut României să extindă măsurile de protecție socială și accesul la serviciile esențiale, să atenueze impactul crizei asupra ocupării forței de muncă prin dezvoltarea unor formule flexibile de lucru și a unor măsuri de activare, să consolideze competențele și învățarea digitală și să asigure accesul egal la educație.

României i se mai recomandă să asigure sprijin sub formă de lichidități pentru economie, să avanseze finanțarea proiectelor de investiții publice și să promoveze investițiile private pentru a favoriza redresarea economică.

„Să îmbunătățească eficacitatea și calitatea administrației publice, precum și previzibilitatea procesului decizional, inclusiv printr-o implicare adecvată a partenerilor sociali”, este o altă recomandare a CE.

Potrivit comunicatului, un răspuns economic coordonat la nivel european este esențial pentru relansarea activității economice, pentru reducerea prejudiciilor și pentru diminuarea divergențelor și a dezechilibrelor.

„Impactul coronavirusului a fost similar celui al unui asteroid, lăsând un veritabil crater în economia europeană. Prezentul pachet de măsuri din cadrul semestrului de primăvară a fost reformat și simplificat astfel încât să călăuzească statele membre spre ieșirea din furtună. În clipa de față, punem accentul pe investițiile în sectorul sănătății publice și pe protejarea locurilor de muncă și a întreprinderilor. Pe măsură ce avansăm în direcția redresării, semestrul va fi esențial pentru ajungerea la o abordare coordonată care să readucă economiile noastre pe calea către o creștere durabilă și favorabilă incluziunii, fără a lăsa pe nimeni în urmă. Avem nevoie, de asemenea, de reforme care să îmbunătățească productivitatea și mediul de afaceri. Odată ce condițiile vor permite acest lucru, va trebui să găsim un echilibru între realizarea sustenabilității fiscale și stimularea investițiilor”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv pentru o economie în serviciul cetățenilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

17 Comentarii

  1. Pai e straveziu. Cum RO cumpara preponderent din UE, ne sugereaza sa luam de la gura cetateanului roman (salariile si pensiile sa le tinem cat mai jos) si sa investim… banii in firmele occidentale. Nu care cumva romanu’ sa aiba bani din care sa mai cumpere si cate ceva produs in RO. De ex vizavi de deficitul comercial al RO in relatia cu tarile occidentale nu au nicio nemultumire. Chiar ne incurajeaza sa cumparam prin imprumuturi occidentale marfuri occidentale. Sa prospere EI prin sacrificiul cetateanului roman.

  2. Guvernul asta de prosti au noroc ca UE le spune ce sa faca! Si o sa faca asa de bine ca o sa falimenteze firmele romanesti si o sa le ajuta pe cele străine!

  3. Si asta a mai fost odata, cand Ponta lua cele 10 porunci de la Barosso!

  4. După ce ne-au prostit să ne calicim economic ca să ne primească în UNiunea Europeană, strict pentru forța de muncâ calificată și necalificată, dar harnică și eficiență pe care o aveam și mai avem ceva, acum UE ne umple podul de sfaturi. Pe partidul care a fost la putere și a asigurat creștere economică a Romàniei dublu cât media europeană, 7 ani consecutivi l-a discreditat și șantajat și i-a hăituit liderii. Acum când sunt la putere favoriții, vai de capul nostru, acum ne dau indicații. Niște ticăloși.

  5. Până azi, Orban, Câțu și Violeta îi tot duceau cu zăhărelul pe pensionari:”Vom mări pensiile, dar nu știm cu cât”,
    „le vom mări cu 10%”, „A, cum să nu, le vom mări cel puțin cu valoarea ratei inflației”, mă rog, toată gama de go-
    goși. E un subiect tare interesant de urmărit, râmâne de văzut dacă Sică și miniștrii lui vor avea tupeul să sus-
    țină că vor mări pensiile. Mai ales că au fost trași de urechi de către onor Comisia Europeană…

  6. Recomandare nu inseamna ordin.
    Guvernatii Romaniei inteleg intotdeauna pe dos.
    Cred ca la Comisie sunt considerati drept cele mai respingatoare specimene europene.

    • Îmi pare rău, dar nu îmi aduc aminte de câte ori PNL și Iohannis au zis „Nu”
      komisarilor de la Bruxelles.

  7. Oare , Oamenii , Trebuie sa stea si in Apa , la Mare , la o Distanta de 3 Metrii ? Daca nu mai Loc in Apa ? Decat in Larg ? Ce fac ? Fac Autostopul la Pescar !

  8. Toata smecheria e sa ,,citesti,, pe dos ,,recomandarile,, primite …pentru a intelege ce vor sa faca din tara romaneasca.Puteti incepe cu recomandare=ordin ,comanda/si veti pricepe rapid planul de distrugere.Patronii Plavanului n-au uitat nimic ,societate,economie,sistem sanitar,administratia publica,invatamantul…care trebuie ,,ajutate,,de dictactorul coloniei sa le faca praf.Asta in timp ce ne prosteste pe fata ca face toate astea pentru binele nostru..

  9. vedeti ca zis de bugetari !!!..ia auzi”„Să îmbunătățească eficacitatea și calitatea administrației publice, precum și previzibilitatea procesului decizional”…oare ce inseamna ba plosnitelor??..v-a sunat ceasul ~~!!!

  10. dupa ce au abandonat puntea ca sobolanii
    carmacii vin acum să călăuzească statele membre spre ieșirea din furtună
    se urca ciorchini pe epave
    mai au nevoie de la negustorul din deal de niste sclavi
    si altele gratis daca se poate

  11. Chiar trebuie sa vedem nuanta reala a numelui si anume „UE Comission”. Ce poti sa mai zici daca tocmai numele sediului te duce la ideea de parandarat?! Ceva imi spune ca recomandarile fac parte din interesul ‘comission’, adica „trec ca gasca prin apa si ajunge tot la ei finantele” din asa zisele recomandari! Tu-du-list doar cand se fac controale cu grebla si furca, grebla deasa e pentru natiunea si afacerile.ro, furca trece pe langa strainezi avantajandu-i!

  12. Am scapat de trepidatii(cutremure),am scapat de inundatii -avem seceta !,nu scapam de INDICATII !!.
    Am intrat intr-o GAURA NEAGRA UE !!:am ajuns sclavi pe plantatii !! ,suntem piata lor de secondhanduri!,suntem datori vanduti si nu mai avem dreptul sa ne conducem -primim indicatii :cumparati frecate de rugina !,cumparari F16 de la fiare vechi rererevopsite !,cumparati rachete de la vechituri !,ni se acorda imprumuturi doar sa-i sacapam pe ei de stocurile fara miscare -rahatul se muta in Romania pe bani grei. Nu se gasesc bani de infrastructura ,bani de modernizare si dezvoltare sistem energetic,bani de 3 spitale regionale ,bani de pensii !!,desi banii de pensii sunt banii nostri ai celor care am muncit am cotizat ,azi suntem aruncati pe drumuri din spitale azi suntem carantinati ,azi ni se pune botnita ,azi suntem intrebati subtil -de ce mai facem umbra pamintului ??. Cine-si permite sa ne faca aceste mizerii ?-
    niste jigodii semianalfabete care in voiata lor n-au miscat un pai !!.

  13. De asemenea Comisia cearta guvernul ca nu a reparat in justitie ce a stricat psd, ca marirea pensiilor va fi un dezastru pt buget, nu spuneti doar ce va convine.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.