Rugăciunea șoc a unui preot

Un preot din cadrul Bisericii Episcopale a Scoției și-a îndemnat credincioșii să se roage pentru ca prințul George, în vârstă de patru ani, moștenitor al tronului britanic, să fie homosexual, cu scopul de a accelera astfel acceptarea căsătoriilor gay de către Biserica Anglicană, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Mijlocul cel mai rapid de a face Biserica Anglicană să devină mai primitoare este să ne rugăm ca prințul George să fie binecuvântat într-o bună zi cu iubirea unui frumos bărbat tânăr”, a declarat reverendul Kelvin Holdsworth, el însuși gay, într-un mesaj publicat pe contul lui de Twitter.

Biserica Anglicană, spre deosebire de ramura sa scoțiană, nu acceptă căsătoriile gay. Biserica Episcolă a Scoției a votat în luna iunie pentru eliminarea din doctrina sa a unei fraze potrivit căreia căsătoria reprezintă o uniune „între un bărbat și o femeie” și a celebrat mai multe căsătorii gay, fiind sancționată apoi de către Biserica-mamă.

Apelul lansat de rectorul catedralei St Mary din Glasgow a fost asemănat însă cu „un blestem al unei zâne rele dintr-un basm” de către fostul capelan al reginei Elisabeta a II-a, reverendul Gavin Ashenden. „Mai bine să îi dorim prințului George… să se achite de îndatorirea lui prinț, căsătorindu-se și având copii”, a declarat el vineri pentru The Times.

Chestiunea recunoașterii căsătoriilor gay și a consacrării religioase a persoanelor homosexuale macină de mai mulți ani această biserică — frecventată de peste 85 de milioane de credincioși—, opunând ramuri mai liberale ale sale, precum cele din Statele Unite și Marea Britanie, conservatorilor care sunt majoritari în țări precum Kenya și Nigeria.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Presa vanduta! Din invataturile unui preot adevarat nu ati cita vreodata. Nu vezi titluri despre ce a spus Bartolomeu Anania, Dumitru Staniloae, Constantin Galeriu, Ilie Cleopa, Arsenie Papcioc si atatia altii. Acestia sunt preoti. Bisericile protestante nu au preoti, pentru ca nu recunosc tainele bisericesti, siccesiunea apostolica, harul si preotia. Ei au predicatori sau pastori, nu preoti. Doctrinar ei cred ca oricine poate interpreta si predica Biblia dupa cum il taie capul si oricine e invitat sa vorbeasca in biserica, mai bine zis casa de rugaciune in cazul lor. Ne prezentati cu obstinatie fie fosti preoti cazuti in sminteala ca editat si exclusi, fie falsi preoti, degenerati care isi pun un guler alb la sacou negru si cheama oameni cu minte putina sa pacatuiasca chipurile binecuvantati de ei.

    • Regret ca ma vad nevoit sa va contrazic. Este adevarat ca presa face deseori mari greseli dar de aceasta data ma vad obligat sa-i iau apararea. Situatia in biserica occidentala (protestanta,reformata, anglicana,luterana si chiar catolic este dezastruoasa. Atat ea cat si francmasoneria (in totalitate) a fost invadata de cei care agita drapelul cu sase colturi. Acestia sunt la originea legalizarii avortului, a casatoriei homosexuale, lucreaza acum la legalizarea conceptiei in vitro sau inseminarea unei „mame” de imprumut. Tot ei incurajeaza migratia actuala, care este baza corcirii raselor si semitiilor. Biserica engleza ca si, in special, cea americana, sprijina fatis sau clandestin aceste actiuni.
      In toata aceasta lume nebuna, se loveste de un ciot, biserica ortodoxa.Si aceasta a fost lovita de uele manifesteri din aceasta categorie dar, cu discretie si tact, rupe gatul viperei otravite. Domnul cu voi!

  2. Coroana Angliei tace ? Sceptrul Regal e flasc ? Oricine poate scuipa in obrazul familiei Regale ? Oribil !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.