S-au scos foștii șefi ai FIFA

 Fostul președinte al FIFA, Sepp Blatter, și vicepreședintele organizației Michel Platini au fost găsiți nevinovați în urma procesului de fraudă din Elveția, potrivit BBC.

Cei doi au fost judecați pentru o plată de 2 milioane de franci elvețieni făcută de Blatter către Platini în 2011.

Amândoi au negat că ar fi comis vreo infracțiune și au declarat că transferul a fost o plată întârziată pentru activitatea de consiliere a lui Platini în cadrul FIFA

„Nu sunt nevinovat în viața mea, dar în acest caz sunt nevinovat”, a declarat Blatter, vineri, la sosirea la Tribunal.

Sepp Blatter, în vârstă de 86 de ani, și fostul președinte al UEFA, Michel Platini, în vârstă de 67 de ani, au fost excluși din fotbal în 2015 și puși sub acuzare în noiembrie anul trecut.

În urma unui dosar deschis în 2015, procesul lor privind plata din 2011 a avut loc la Tribunalul Penal Federal din Bellinzona și s-a încheiat la 22 iunie.

„Am vrut să-mi exprim fericirea pentru toți cei dragi că în sfârșit s-a făcut dreptate după șapte ani de minciuni și manipulări. Adevărul a ieșit la iveală în timpul acestui proces și le mulțumesc profund judecătorilor tribunalului pentru independența deciziei lor. Am tot spus-o – lupta mea este o luptă împotriva nedreptății. Am câștigat un prim meci. În acest caz, există vinovați care nu au apărut în timpul acestui proces. Să conteze pe mine, ne vom întâlni din nou, pentru că nu voi renunța și voi merge până la capăt în căutarea adevărului”, a declarat Platini.

În mărturia sa din timpul procesului, Blatter a declarat că l-a rugat pe Platini să îi fie consilier atunci când a fost numit pentru prima dată președinte al forului mondial, în 1998.

El a explicat că fostul căpitan al echipei Franței, Platini, dorea 1 milion de franci elvețieni pe an, dar i s-a spus că FIFA nu-și poate permite acest onorariu.

În schimb, au convenit asupra sumei de 300.000 de franci elvețieni pe an, urmând ca suma totală rămasă să fie plătită la o dată ulterioară.

„Am știut când am început cu Michel Platini că nu este totalul și că ne vom uita la el mai târziu”, a declarat Blatter în timpul procesului, adăugând că și-au strâns mâna în baza „acordului de gentleman”.

Biroul procurorului general elvețian i-a acuzat pe Blatter și Platini de „fraudă, în subsidiar de deturnare de fonduri, în subsidiar de gestionare infracțională, precum și de falsificare a unui document”.

Platini a susținut că a simțit că interdicția a fost o încercare deliberată de a-l împiedica să devină președintele FIFA în 2015.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. „Platini a susținut că a simțit că interdicția a fost o încercare deliberată de a-l împiedica să devină președintele FIFA în 2015” …. cand loaza securistă Burleanu, un păduche care nu avea nici în clin nici în mânecă cu fotbalul, a fost ales şeful fotbalului romănesc, nu l-au băgat pe Popescu la puşcărie? Deci nimic nou. Aceeaşi corupţie Soros, aceleasi metode Soros.

  2. Deci și la alții (elvețieni!) durează procesele cu anii (7)! Ce le-o fi trebuit atât în speța asta?

  3. Blatter a reusit sa-l corupa pana si pe Platini. Altfel, justitie pe 11 ani pentru o poveste de adormit copiii in leagan. Nu intamplator, toate federatiile de sporturi din lume se afla la Lausanne si doar FIFA este la Nyon.

  4. Voi chiar aveti timp sa credeti ca Justitia din Elvetia nu e corupta? Naivitate Elvetia e una dintre cele mai corupte tari de pe glob,sa spuna Credit Suisse ca nu e asa,manipuleaza francul elvetian mai ceva ca o jucarie
    Ganditi-va numai la manaria cu credite in franci elvetieni, cati romani au furat-o

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.