Se schimbă ștafeta în eșaloanele secunde la Guvern

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a decis eliberarea din funcţie, la cerere, a mai multor consilieri ai premierului.

Astfel, potrivit deciziilor publicate în Monitorul Oficial, au fost eliberaţi din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului: Mara Mareş, Iulian Chifu şi Valentin-Sorin Costreie. Totodată, premierul a dispus constatarea încetării exercitării funcţiei de secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului a următorilor: Annamaria Bogya şi Mihaela-Ioana Kaitor. Decizii similiare au fost luate în cazul lui Adorjan-Mihaly Jakab şi a lui Sebastian Bodu, în cazul cărora s-a dispus încetarea de drept a exercitării funcţiei de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului.

Ciolacu a dispus și eliberarea din funcţie, la cerere, a mai multor secretari de stat şi funcţionari din aparatul central.

Astfel, au fost eliberaţi din funcţia de secretar de stat: Vass Levente (Ministerul Sănătăţii), Matuz Adrian-Zsolt (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei), Csilla Hegedus (Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene), Antal Szabolcs Barabasi (Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale), Robert-Eugen Szep şi Fulop Lorand Arpad (Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor), Gabor Sandor (Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii), Kacso-Doboly Izabella-Maria (Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse), Peter-Janos Makkai (Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale), Andras Istvan Demeter (Ministerul Culturii).

Totodată, Akos Derzsi a fost eliberat din funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Tot la cerere, Levente Porzsolt a fost eliberat din funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, la Garda Forestieră Naţională. Printr-o altă decizie, Istvan Zahoranszki a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat.

În locul celor plecați, apar nume noi.

Astfel, au fost numiţi în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului: Florin-Marian Spătaru, Ruxandra Ivan, Nicolae Comănescu, Victoria Stoiciu, Carmen Orban, Minel Ivaşcu, Andrei-Ion Ungar, Mihaiela Frăsineanu, Eugen Constantin.

Totodată, prin decizie a şefului Executivului, Gabriela-Otilia Romaşcanu a fost numită în funcţia de director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Prin alte decizii, premierul i-a numit în funcţia de consilier onorific al prim-ministrului pe Victor Negrescu şi pe Bogdan Mazuru, care va fi reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei şi combaterea antisemitismului şi a xenofobiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. ‘ Sinecuri ‘, a plecat Lucian Romașcanu de la Ministerul Culturii apare soția pe post de director de cabinet (secretar de stat) a lui Ciolacu. La timpuri noi mizerii noi !

  2. Ei, asta e o știre. Eșaloanele doi si trei au mare putere si acolo colcaie dușmanii ascunși. Promite Ciolacu, rămâne de văzyt in fapte.

  3. „…Bogdan Mazuru, care va fi reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei şi combaterea antisemitismului şi a xenofobiei.”

    E o mica eroare in text. Respectivul va fi reprezentant pentru promovarea memoriei SELECTIVE, asta stie toata lumea…

    P.S. Pacat de d-l Chifu, lumea are de pierdut odata cu plecarea unor astfel de genii neintelese ale geopoliticii. Fara analizele ascutite ale domniei sale, guvernul va fi ca un orfan lasat neluminat (sau neiluminat).

  4. Ungaria de azi, după 100 de ani de la anul 1920, de la sute de mii de români rămași în granițele sale atunci, nu mai are atâția români în țară câți maghiari sunt în guvernul României.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.