Sunt și companii românești afectate de sancțiunile contrar Rusiei

Companiile româneşti care au avut relaţii comerciale cu Federaţia Rusă şi sunt afectate de sancţiunile internaţionale impuse acestei ţări ar putea beneficia de şomaj tehnic, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, ministrul Muncii, Marius Budăi.

El a precizat că instituţia pe care o conduce lucrează la un proiect de act normativ privind susţinerea acestor companii, documentul urmând a fi finalizat cel mai devreme săptămâna viitoare.
„Cei care, de exemplu, lucrează şi au contracte pe orizontală şi vor fi nevoiţi ca pentru anumită perioadă să îşi închidă producţia, ar putea primi şomaj tehnic. Trebuie să luăm măsuri pentru oamenii aceia, să îi încurajăm pe investitori să nu facă concedieri, doar să intrăm într-un şomaj tehnic, cum a fost cu pandemia, dar nu în aceleaşi condiţii. Mi-aş dori să fie plata direct către angajaţi”, a afirmat Budăi.

Ministrul a precizat că nu are „informaţii reale” cu privire la numărul de firme afectate.

„Cu siguranţă vor fi, pentru că vor fi probleme şi pe lanţul de aprovizionare cu materie primă şi trebuie să preîntâmpinăm. Când vom ajunge în situaţia aceea, eu trebuie să am actul normativ în vigoare”, a adăugat Budăi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Painea la mine in zona erea 1,5 lei.
    Acum dimineata m-am dus sa cumpar si erea 1,7 lei. A crescut gazul, a crescut faina, a crescut uleiul. O sa creasca toate. Si noi Romania cu conducere straina si minister de externe antiromanesc.

  2. Romania a fost obligata sa intre in NATO ca doar asa era admisa in UE….E drept ca si o mare parte dintre romani cred ca a procedat bine. Eu nu am crezut si acum cred si mai putin….Eu cred ca Romania, Polonia, Bulgaria…intrand in NATO au contribuit masiv la declansarea razboiului din Ucraina….si daca nu ies din NATO vor contribui masiv la declansarea Razboiului 3 mondial….Romania are antecedente proaste, a contribuit masiv si la declansarea razboiului 2 mondial….Acesta e adevarul.

  3. Razboiul 2 mondial a fost din vina lui Hitler si Stalin. Punct.
    Rusii au furat in 1812 o parte din pamantul romanilor. Punct.
    Restu e propagabda porcilor sovietici.

  4. ‘Piederi colaterale’, sunt cetăteni români, este firesc să li se asigure un venit pentru ei și familiile lor !

  5. @axon Nu aderarea Romaniei, Poloniei si Bulgariei in NATO este pb. , ci ambitiile americane de a-si intinde influenta pana la granitele Rusiei (vezi laboratoarele si alte afaceri necurate din Ucraina). Nesabuinta Romaniei de a accepta scutul pe teritoriul sau s-ar putea s-o coste, adica ii va provoca nesiguranta mai degraba, decat siguranta. Cu politicieni carpe in fata americanilor, nu ar fi nicio surpriza sa cadem noi victime duelului intre superputeri. In Ucraina este de fapt, un conflict Rusia-SUA pt. hegemonie in zona, in care victima este din pacate, Ucraina. Sa nu ajungem si noi ca ea, impinsi de americani (vezi vizita Kamalei si probabilul accept de a se trimite avioanele poloneze prin Romania ucrainenilor).Ii admir pe bulgari ca au reusit sa iasa din WW2 fara sa intre practic in razboi de partea nemtilor (decat teoretic) si castigati teritorial pe seama noastra. Acum au o politica rezervata, au refuzat scutul anti-racheta si daca lucrurile ar evolua defavorabil in zona, ar vira-o lejer spre Moscova, iesind eventual cu un nou castig teritorial pe seama noastra (ironia sortii:Dobrogea de Nord, facuta cadou noua de Rusia la 1878, din interes).Ca sa nu mai vb. de afinitatile etnolingvistice si culturale panslave. Ungaria lui Orban, la fel, dar nu din afinitati etnoculturale, ci pur pragmatice: teritoriale (le crapa buza dupa Ardeal si vor sa-l recupereze) si economice.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.