Tăriceanu, despre documentele cerute de DNA

Într-o intervenție la B1 TV, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit despre înscrisurile Camerei superioare a Parlamentului în legătură cu solicitarea de arestare a lui Dan Şova, dar şi înscrisurile referitoare la toate solicitările DNA din 2014 şi 2015 privindu-i pe senatori.

”Nu mi se pare nimic contrar legii. Cred că pentru bunul mers al justiției, obligația noastră este să dăm acest documente, mai ales că ele sunt deja publice. Cea mai mare parte din ele cred că se găsesc deja pe site-ul Senatului. Cred că ar fi putut să fie consultate, dar dacă ni se cere ca aceste documente să fie furnizate oficial, Senatul nu are absolut nimic împotrivă. Am discutat astăzi (miercuri – n .r.) acest lucru în ședința Biroului Permanent și când formularea solicitării va fi în conformitate cu modul de comunicare instituțional, vom da curs acestei solicitări”, a spus Tăriceanu.

Întrebat ce tipuri de documente pot ajunge la DNA, președintele Senatului a răspuns: ”În esență, pornind în ordine cronologică, este solicitarea pe care am primit-o din partea ministrului Justiției, care la rândul lui a dat curs solicitării PÎCCJ, de a încuviința arestarea unui senator(…). Toate documentele sunt publice. În ceea ce privește opiniile politice, inclusiv cele afișate prin vot, ele nu pot să facă obiectul unei cercetări penale. Așa cum se știe, există o imunitate a parlamentarilor pentru opiniile și declarațiile politice. Îndată ce această solicitare, din punct de vedere formal își va fi îndeplinit condițiile, ea va fi dată Comisiei Juridice care o analizeaază și vine cu o propunere. Această propunere este supusă din nou aprobării Biroului permanent al Senatului”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.