Testări medicale gratuite în șase județe

Testări medicale gratuite în șase județe. Peste o mie de persoane din mediul rural vor beneficia de investigații medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am făcut destul”, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).

Analize de sânge (hemogramă și PSA pentru prostată), de urină (pentru cancerul renal), ecografii mamare (și trimitere la mamografii unde există suspiciuni de cancer mamar), dermatoscopii (o metodă modernă și rapidă, neinvazivă, de examinare a pielii, utilă în diagnosticul a numeroase afecțiuni dermatologice), EKG, indice de masă corporală, teste instant de glicemie și colesterol, evaluare pentru riscul de cancer pulmonar și boli cardiovasculare, teste de anticorpi COVID făcute de medici specialiști, medici rezidenți și studenți la Medicină din București și Craiova.

Caravana este la a opta ediție și anul acesta ajunge în 12 localități din 6 județe: Tulcea, Brăila, Teleorman, Călărași, Constanța și Buzău. Având în vedere situația epidemiologică generată de coronavirus, testările se fac doar pe bază de programare. Locul și orele pentru testări vor fi afișate la primărie și în alte puncte importante din fiecare sat.

Calendarul caravanei „Nu am făcut destul 2021”:

14 august – jud. Tulcea, comuna Sarichioi
15 august – jud. Tulcea, comuna Sarichioi
21 august – jud. Brăila, comuna Tufești
22 august – jud. Brăila, comuna Tufești
28 sugust – jud. Brăila, comuna Gropeni
29 august – jud. Brăila, comuna Stăncuța
4 septembrie – jud. Teleorman, comuna Islaz
5 septembrie – jud. Teleorman, comuna Islaz
11 septembrie – jud. Călărași, comuna Văsilați
12 septembrie – jud. Călărași, comuna Grădiștea
18 septembrie – jud. Constanța, comuna Grădina
19 septembrie – jud. Constanța, comuna Cuza Vodă
25 septembrie – jud. Constanța, comuna Mircea Vodă
26 septembrie – jud. Constanța, comuna Crucea
2 octombrie – jud. Buzău, comuna Berca
3 octombrie – jud. Buzău, comuna Berca

„Pentru foarte mulți locuitori din mediul rural, spitalele sunt inaccesibile din punct de vedere al distanței. Dată fiind pandemia, caravana noastră este cu atât mai utilă.” spune Cezar Irimia, președinte FABC.

Accesul în spațiul testărilor se va face numai în urma unui triaj. Toate persoanele prezente (medici, pacienți, organizatori) vor respecta măsurile de protecție: păstrarea distanței corespunzătoare, purtarea măștii și folosirea dezinfectantului pus la dispoziție de organizatori. În plus, atât și medicii, cât și organizatorii sunt fie vaccinați, fie testați Covid-19.

România este în continuare una dintre ultimele două țări din Europa care nu au program național de screening pentru cancerul mamar.

Caravana „Nu am făcut destul„ este organizată de FABC și APCR și este susținută Janssen, Pfizer, Roche, Servier, Merck, Synevo, Novartis, Bristol Myers Squibb, Sanofi, Farmaciile Alphega, AstraZeneca.

Alte detalii despre campanie și programul la zi al caravanei gățiti pe www.invingemcancerul.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. In ce capcana ii atrag pe cetatenii nestiutori si neinformati corect! Va inchipuiti in ce hal se va ajunge?! Chiar azi, fara sa vreau, am dat de 4 cetateni care s-au vaccinat si urmarile(cardio si operatii, amnezie, tulburari mintale si dureri ingrozitoare la cap plus alte efecte) doar cu prima doza si au spus ca nici nu vor sa auda de vaccinuri indiferent ce vor pati! Nu mai spun ce si cate erau la gura lor!

  2. de ce ai accepta vreodata o asemenea mizerie propagandistica de continuare a unei minciuni intru ridicarea tiraniei? chiar suntem #imbecili? pe bune?

  3. cretinii astia fac asta ca apoi sa aiba motive de blocare a economiei=binenteles prin date false ca ar iesi pozitivi

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.