Tinerii care duc România în peisajul turistic mondial

Georgiana Anicăi și Vlad Andrei Blaj au creat în 2018 Romanian Thrills, o companie de turism sustenabil prin care oferă tururi private pentru turiștii care vor să descopere România. În urma pandemiei de COVID-19, conceptul de călătorie a fost adaptat de cei doi tineri, online, și a fost recunoscut de The Guardian ca fiind în Top 10 cele mai bune experiențe de călătorie virtuală pentru 2021.

Tururile lor sunt personalizate și sunt recunoscute pentru atenția  pe care o acorda  celor mai mici detalii. Interacțiunea cu localnicii și explorarea zonelor mai puțin cunoscute determină grupurile mici de turiști să se bucure de experiențe memorabile și să își dorească revenirea în România, ori de câte ori va fi posibil. Nu lipsesc nici recomandările, și astfel, Romanian Thrills a dobândit doar recenzii de 5 steluțe de la oaspețîi care „le-au trecut pragul”.

Ne dorim să veniți ca turiști și să plecați ca prieteni

«Suntem conștienți de faptul că majoritatea oamenilor știu prea puțin despre această țară uimi-toare, așa că vrem să planificăm totul pentru clienții noștri, de la sosire până la plecare, astfel încât să se relaxeze și să nu se îngrijoreze că ar putea rata ceva important », concluzionează Vlad Blaj.

De mic, Vlad a dezvoltat curiozitatea de a descoperi lucruri noi, iar aceasta nu l-a părăsit nici mai târziu, când a ales să studieze turismul în facultate, deși, pentru o perioadă de câțiva ani, a lucrat și în vânzări.

La rândul sau, Georgianei îi place să se ocupe de partea creativă. Deși, a studiat marketing și a lucrat câțiva ani în companii mari, dorința de a ieși din zona de confort  a determinat-o să își schimbe traiectoria.

În aceeași perioadă, l-a cunoscut pe Vlad și ambii au demisionat de la vechile locuri de muncă pentru a-și crea o altă cale în industria ospitalitații. Împreună, au plecat în străinătate unde au lucrat câțiva ani, iar contactul cu oamenii din acele locuri le-au întărit convingerea că România nu este cunoscută așa cum merită. Cunoștințele lor despre țara noastră se opreau la vampiri, Dracula și Transilvania.

Astfel, cei doi tineri au învățat din interacțiunea cu cei de peste hotare că pot realiza un concept de călătorie cu itinerarii ce oferă asistență completă (transport, cazare, ghidaj, participarea la activități autentice și orice ar fi necesar pentru ca turiștii să aibă cea mai bună experiență posibilă).

A urmat o muncă susținută de cercetare prin care au căutat locuri mai puțin turistice din România, unele chiar virgine, dar și meșteșugari care păstrează tradiția artizanală  câtși oameni ospitalieri din sate ascunse care doresc să-și promoveze locurile și obiceiurile.

Flying The Nest- minidocumentarul cu milioane de vizualizări

În primul an de Romanian Thrills, antreprenorii au realizat un minidocumentar de 5 episoade în colaborare cu vloggerii australieni de la Flying The Nest. Prin videoclipuri de călătorie, curioșii erau invitați să viziteze locurile mai puțin cunoscute din România, iar la scurt timp după lansare, această serie a înregistrat milioane de vizualizări în toată lumea.

Experiența a fost uimitoare!

Mărturiile turiștilor care «s-au lăsat pe mâna» lui Vlad și a Georgianei sunt revelatoare.

„Ce aventură! Georgiana și Vlad sunt ghizi uimitori! Ei sunt cu adevărat ceea ce face diferența și creează o experiență unică pentru a vedea atât de multe lucruri diferite. Ne-au arătat castele, trasee de drumeții, degustări de vinuri și de mâncare… uimitoare. Una dintre zilele mele preferate a fost în Viscri când am reușit să ne creăm propriul suvenir la un atelier local de fierari. În Viscri este și locul unde își petrece vacanța de vară Prințul Charles. Foarte tare! Mulțumesc mult pentru o călătorie de neuitat prin România! „, a scris Megan Rowe pe site-ul Romanian Thrills

Sau, britanicul Adrian Bane spune că :

„Experiența a fost uimitoare! Am avut un tur fantastic cu Vlad și Georgiana. Ne-au condus prin munți, locuri ascunse, sate tradiționale și orașe frumoase. Cunoștințele lor despre istorie, obiceiuri și cultură au fost remarcabile. O pot numi o experiență de învățare. Dacă intenționați să vizitați România, nu ezitați și rezervați o călătorie cu ei! ”

Marie Nguyen de origine belgiană își dorește să revină :

„Eu nu știam prea multe despre țara dumneavoastră. România și Transilvania păreau atât de departe de parcă erau teritorii ale zânelor. Vlad și Georgiana au organizat un tur mic, uimitor, cu ghid privat pentru noi, și au gestionat toate detaliile. Cazările, mâncarea și activitățile au fost uimitoare! Acum vrem să ne întoarcem în România și să vizităm și alte regiuni, mai ales, că ne-am putut bucura de fiecare zi fără a avea griji sau probleme. Întreaga experiență a fost fără efort, autentică și personală – nu am cuvinte să îi pot recomanda suficient!”

Romanian Thrills -TOP 10 dintre cele mai bune experiențe de călătorie virtuală pentru 2021 (The Guardian)

« Vara trecută, în plină pandemie, Vlad Blaj a înregistrat tururi virtuale pentru compania sa de turism. În turul intitulat „Misterele Brașovului Medieval”, participanții pot face o plimbare ghidată pentru ca apoi să ajungă în Brașov, unul dintre cele mai importante orașe ale Transilvaniei, ilustrat prin fotografii și hărți vechi. Unicitatea acestui tur constă în faptul că urmează un format interactiv care permite participanților să aleagă diferite căi în diferite puncte ale traseului, permițându-le să se concentreze, de exemplu, pe istoria Bisericii Negre din Brașov sau, alternativ, să « guste » bucate tradiționale la un stand de pe stradă », scria The Guardian pe 12 ianuarie a.c., în recomandările- 10 dintre cele mai bune experiențe de călătorie virtuală pentru 2021.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Rona Rita David 19 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Totuși,. Aruncă o privire pe acest foto…și vei observa cel puțin 8 (opt) imobile construite in vârf de munte. Automat iți pui câteva intrebări,..Cine a permis aceste construcții ?? Evident au deranjat distrus natura.Evident are nevoie de infrastructură,.. de apă, de curent de canalizare, de incălzire. Cum și unde deversează apele uzate ?/ Cine, care firmă face salubrizarea sau aprovozionarea ? Dacă are grije de natură, de ce o deranjează in acest hal ?? Asta nu se cheamă turism, ci vandalizare a naturii..

  2. Mare Urs dar mic… Toate acele probleme de la Balea Lac (asa se numeste zona pe care o vezi ca fiind varf de munte) au fost rezolvate demult… Constructiile au fost permise de Ceausescu si ulterior de proprietarul terenului. Acolo sunt 3 cabane, statia de telecabina, refugiul Salvamont, magazii. Si nu sunt in varf de munte, cum si un chior ar observa. Evident nu au distrus natura, au cladit peste stanca. Da, iarba de sub cladiri a fost distrusa. Inca nu s-au inventat constructii care sa leviteze, ce sa facem, buget mic. Evident toate au infrastructura, apa, curent, canalizare, incalzire. As adauga si Internet si climatizare. Apele uzate se deverseaza in decantoare si fose septice. Aprovizionarea si-o face fiecare entitate existenta acolo. Pe sosea sau cu telecabina. Era si un funicular, nu stiu daca mai e. Salubrizarea cred ca o face firma de salubritate din Avrig. Dar nu sunt sigur. „Dacă are grije de natură, de ce o deranjează in acest hal ?? Asta nu se cheamă turism, ci vandalizare a naturii..” Asta n-am inteles, dupa cum sunt scrise cuvintele si folosite semnele de punctuatie, am profunde indoieli asupra capacitatii mintale a autorului.
    Altceva?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.