Traducător de maghiară, consul general al României la Salonic

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a semnat, joi, hotărârile de guvern prin care, după caz, sunt rechemaţi în centrala diplomatică a MAE mai mulţi consuli generali ai României, iar alţii numiţi la post.

Astfel, conform actelor oficiale, Iulian Niţu, cu gradul diplomatic de secretar I, diplomat specializat pe spaţiul ex-iugoslav, a fost numit consul general la Zajecar, Republica Serbia.

După ce a preluat oficial postul, cu mai puţin un an în urmă, Lucian Rosenfeld a fost rechemat din funcţia de consul general al României la Vancouver, Canada. Consulatul general era atunci unul dintre cele nou-înfiinţate şi s-a aflat în centrul unor controverse.

Totodată, Călin Cămărăşan a fost rechemat din funcţia de consul general al României la Gyula, Republica Ungară.

În centrala diplomatică de la Bucureşti a fost rechemat şi consulul general al României la Salonic, Republica Elenă, Dumitru Hriţuleac. Spre deosebire de celalte consulate care au rămas fără consuli generali titulari şi care vor fi conduse de geranţi interimari, la Salonic lucrurile stau altfel. În locul lui Hriţuleac a şi fost numit Martin Salamon-Paven.

Traducător autorizat de Ministerul Justiţiei pentru limba maghiară, Salamon-Paven a funcţionat pe postul de consultant la cabinetul secretarului de stat în Ministerul Comunicaţiilor, Iosif Molodvan.

De la Minister a încasat, în 2010, mai mulţi bani decât din traducerile autorizate. Astfel, din traduceri a încasat doar 2042,54 lei în timp ce de la minister a ridicat 3251 lei, oricum mai puţin decât soţia sa, Elisabeta, care a primit 62.993 lei de la Ministerul Finanţelor Publice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.