Tratamente care au salvat pacienţi în stare critică

Şase pacienţi din Israel aflaţi în stare critică şi care se confruntau cu risc vital din cauza infectării cu noul coronavirus au fost trataţi cu un produs pe bază de celule din placentă al companiei israeliene Pluristem şi au supravieţuit, infomează cotidianul The Jerusalem Post.

Pacienţii au fost trataţi în trei unităţi medicale israeliene timp de o săptămână, în condiţiile în care aveau insuficienţă respiratorie acută şi complicaţii inflamatorii asociate bolii Covid-19. Doi dintre pacienţi aveau şi afecţiuni precedente.

„Suntem mulţumiţi de rezulatul iniţial al programului şi menţinem angajamentul de a utiliza celule PLX în beneficiul pacienţilor şi al sistemelor medicale. Pluristem se dedică utilizării avantajelor competitive în materie de fabricare a produselor la scară largă, pentru a putea oferi celule PLX unui număr mare de pacienţi care au nevoie”, a declarat Yaky Yanay, directorul şi preşedintele companiei Pluristem, cu sediul în Haifa.

Celulele PLX produse de Pluristem sunt „celule alogene mezenchimale care au proprietăţi imunomodulare”, adică induc sistemul natural de celule T şi M2 macrofage, a explicat compania israeliană. Rezultatul constă în inversarea supraactivării periculoase a sistemului imunitar, reducând simptomele letale de pneumonie şi pneumotită.

Compania Plurisistem intenţionează să iniţieze testele clinice multinaţionale pentru tratarea complicaţiilor asociate coronavirusului. Discutăm deja cu autorităţile de reglementare din SUA şi Europa pentru „a defini strategia noastră clinică anti-Covid-19″, a precizat Yanay.

Veşti bune vin şi din Italia. La Repubblica scrie despre un studiu făcut pe 36 de pacienți infectați, din care unul singur a avut nevoie de intubare. Speranța în lupta împotriva coronavirusului vine de la tratamentul cu ozon care ajută la evitarea terapiei intensive.

Practic, 200 mililitri de sânge sunt recoltați de la pacientul cu COVID-19, sângele este lăsat să interacționeze cu ozonul câteva zeci de minute, iar apoi este reinjectat. Asociat cu medicamente antivirale, inflamația încetinește, iar leziunile pulmonare se reduc.

Efectele secundare nu sunt evidențiate, subliniază cei care au experimentat protocolul.

Directorul Departamentului de anestezie și resuscitare al centrului universitar de sănătate „Central Friuli”, Amato De Monte, a spus că după numai 3 sesiuni, „au apărut îmbunătățiri”.

Protocolul a început oficial și la Policlinica „Umberto I” din Roma, potrivit profesorului Fabio Araimo Morselli: „Am fost în contact din ianuarie cu colegii chinezi care au folosit deja această tehnică, dar pentru a calma durerea în stadiul avansat al bolii. M-am gândit că ar putea fi folosit mai repede. Ozonul, de fapt, are capacitatea de a reduce inflamația pulmonară pe care această boală o provoacă. Cel mai greu lucru este să înțelegem exact locul în care să intervenim, dar lucrăm la acest aspect”.
Având în vedere datele pozitive obținute, s-a cerut Agenției Italiene pentru Droguri și Comitetului de Etică al Institutului Spallanzani din Roma aviz pentru a se face un studiu pe 200 de pacienți care suferă de coronavirus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Iar protocoale si doar protocoale, bre? Altfel nu puteti functiona?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.