Triunghiul de succes al lui Ioan Simion: petrol, agricultură, sănătate

Ioan Simion este antreprenorul prahovean care la 74 de ani se află într-un carusel al poveștilor de succes din lumea afacerilor.

Numele său este legat de Confind (societate înființată în 1991, la Câmpina), unul dintre cei mai mari producători  români de echipamente și servicii în domeniul petrolului și gazelor.

Dar, înainte de a atinge gloria, drumul a fost lung. Absolvent al  Facultății de Mecanică a Politehnicii București, Ioan Simion s-a angajat  la un institut de cercetare în domeniul petrolului.

De la dopuri de plastic la echipamentului petrolier de 70 de milioane de euro

După Revoluție, s-a gândit să înceapă o activitate pe cont propriu și a deschis un service auto într-o hală construită din tablă ondulată. Pe lângă repararea mașinilor, a  încercat să facă dopuri din plastic și să vândă ulei de floarea soarelui.

„Am cumpărat o hală de la o firmă care se privatizase, era o dărâmătura, bătea vântul, erau vrăbii, geamuri sparte, ploua prin acoperiş, nu avea încălzire sau instalatie sanitară. Am refăcut totul“, își amintește omul de afaceri.

Astăzi, Confind are vânzari ale echipamentului petrolier de peste 70 de milioane de euro.

Dar cum o poveste de succes antrenează după ea alte povești de succes, Ioan Simion s-a gândit că oamenii au nevoie și de altceva, în afara aurului negru, cum ar fi hrana și sănătatea.

Astfel, în 2013, omul de afaceri investește în sute de hectare de teren, înființând societatea Agroserv Confind în zona Balș, care include echipamente agricole și spații de stocare cu o capacitate de peste 8.000 de tone.

A treia investiție majoră o realizează cu mult curaj și determinare în 2015. Este vorba despre SanConfind,  un spital 100% privat, unul dintre cele mai moderne centre medicale din Prahova și țară.

 „Am investit în acest spital deoarece în toată zona asta, nu există nimic din punct de vedere al sănătăţii. Am început, acum mulţi ani, cu un cabinet stomatologic, modern, apoi a urmat spitalul. Am concesionat 3 km pătrați de subsol, după ce m-am documentat prin alte țări despre modul de utilizare al apei sărate, în tratamente și am înțeles că izvorul de la Câmpina este o adevărat comoară“, afirmă Ioan Simion.

Vizitând centrul medical de la Poiana Câmpina (investiție de 22 milioane de euro), rămâi marcat de modernitatea acestuia.  Echipamentele medicale de ultimă generație, arhitectura ultramodernă a clădirii și nu în ultimul rând resursele naturale de apă sărată (captată din izvoare) cu o concentrație apropiată celei de la Marea Moartă (321 g/l comparativ cu 400g/l- Marea Moartă), fac din SanConfind un spital comparabil cu cele occidentale.

Terenul pe care a fost ridicată clădirea, care are 11.000 metri pătraţi (suprafaţa desfăşurată),  a fost concesionat pentru 49 de ani.

Baza de tratament de la SanConfind reinventează istoria locului

Ideea s-a născut, cumva, datorită istoriei zonei. În urmă cu un secol, comuna Poiana Câmpina era o stațiune balneo-climaterică printre cele mai apreciate din țară.

Într-o vâlcea situată pe versatul unuia dintre dealurile din Măgura, existau izvoare cu apă sărată cunoscute localnicilor înainte de 1900. Apele minerale de aici erau apreciate pentru gradul înalt de mineralizare fiind clasate printre apele cloruro-sodice cele mai concentrate.

Băile au funcționat în fosta clădire a Primăriei Poiana Câmpina până în 1908 când localnicul Moise Popescu le-a amenajat pe proprietatea sa. La vremea aceea erau dotate cu un bazin special din beton. Apa sărată se aducea prin țevi, de la izvor.

Odată cu deschiderea Bazei de Tratament și Recuperare Medicală de la SanConfind, oamenii pot beneficia  de aceeaşi apă minerală terapeutică, clorurată şi hipertonă de acum 100 de ani.

Afecțiunile care pot fi tratate aici sunt spondilozele cervico-doxo-lombare, coxartrozele, boala Parkinson, traumatismele cranio-cerebrale, cu semipareze sau tetrapareze. Pe lângă apa sărată, este adus şi nămol de Techirghiol.

Centrul Medical SanConfind  oferă servicii complete: de la analize, diagnostic și intervenţii chirurgicale, până la tratament și recuperare. În afară de recuperare medicală şi imagistică, există şi un laborator de analize, cabinete în ambulatoriu de dermatologie, endocrinologie, pneumologie, pediatrie, gastroenterologie, ginecologie și secţia de maternitate.

Averile celor mai bogați prahoveni însumează peste 600 de milioane de euro, iar Ioan Simion, creditat de Forbes cu o avere de circa 23 milioane euro, este un reprezentant al milionarilor care și-a asigurat un loc principal în top.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. A furat cat a putut. S a asociat cu fostul lider de sindicat al Petrom si Petromservice Luca si cu fostul director Mihai Sorin si au furat impreuna cat au putut. Mi e scarba de lichelele astea care sunt date ca exemplu de mari antreprenori si leaderi…cand de fapt sunt niste iude

  2. Probabil te-a admonestat pentru ca nu iti faceai treaba la Petroserv si de aceea improsti cu noroi, aiurea, fara sa stii adevarul.
    Nu a lucrat la Petromservice, nu a lucrat cu mihai sorin si a fost unul dintre cei mai buni si performanti directori din lumea SNP Petrom.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.