Trump, chemat din nou în fața unui magistrat

Donald Trump, care a fost preşedinte al SUA între anii 2017-2021, este convocat joi în faţa unui magistrat din Washington D.C. pentru a i se citi capetele de acuzare după inculparea sa pentru presupusele sale încercări de a întoarce în favoarea sa rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020, transmite EFE.

Fostul preşedinte este convocat să se prezinte în faţa judecătoarei Moxila Upadhyaya la ora locală 16:00 (20:00 GMT) la tribunalul federal din Districtul Columbia.

Ca şi în celelalte două dosare penale cu care se confruntă, nu este de aşteptat ca Trump să fie reţinut şi, aşa cum a făcut şi anterior, este posibil ca acesta să pledeze nevinovat la acuzaţiile care îi sunt aduse, el considerând că procesele care sunt în curs de desfăşurare împotriva sa sunt „o vânătoare de vrăjitoare”.

La şedinţa de joi, judecătorul va asculta argumentele procurorilor şi ale apărării, iar ulterior ar putea stabili condiţiile pentru ca Trump să rămână în libertate.

Judecătoarea Upadhyaya, care a fost nominalizată pentru acest post de fostul preşedinte democrat Barack Obama (2009-2017), a judecat mai multe cazuri legate de atacul asupra Capitoliului SUA din 6 ianuarie 2021.

La astfel de înfăţişări, de regulă se iau amprentele inculpatului şi i se face o fotografie, dar este probabil ca acest ultim pas să nu se întâmple cu Trump întrucât în rechizitoriile anterioare nu s-a făcut nicio fotografie de acest tip.

În acest caz, Trump a fost acuzat de patru capete de acuzare pentru presupusa sa încercare de a întoarce în favoarea sa rezultatul alegerilor din 2020, care a culminat cu atacul asupra Capitoliului comis de susţinătorii săi: conspiraţie pentru înşelăciune, conspiraţie pentru obstrucţionarea unei proceduri oficiale, obstrucţionare sau tentativă de obstrucţionare a unei proceduri oficiale şi conspiraţie împotriva drepturilor.

Această punere sub acuzare se adaugă altor două cu care s-a confruntat fostul preşedinte în ultimele luni.

Una dintre ele s-a produs la New York, unde Trump a fost acuzat de 34 de capete de acuzare pentru că ar fi plătit-o pe actriţa de filme pentru adulţi Stormy Daniels, cu care a avut o aventură în trecut, pentru a-i cumpăra tăcerea în timpul campaniei electorale din 2016. Se aşteaptă ca procesul în acest caz să înceapă în martie 2024.

Cealaltă punere sub acuzare s-a petrecut în Florida, unde fostul preşedinte se confruntă cu 40 de capete de acuzare, între care sustragerea ilegală de documente şi păstrarea la proprietatea sa de la Mar-a-Lago a documentelor secrete cu care a plecat de la Casa Albă. În acest caz, procesul este programat să înceapă în luna mai a anului viitor.

În cea mai recentă inculpare, cea din Washington D.C., nu se ştie deocamdată când ar putea începe procesul, în ciuda faptului că procurorul special Jack Smith a anunţat marţi că doreşte ca procesul să aibă loc „rapid”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Faptele lui Trump au sfidat Constituția SUA. Atitudinea lui sfidează democrația. Cred că e logic să fie acuzat și judecat pentru ceea ce a făcut. Măcar atât.

  2. Urmeaza puscaria bine meritata. Si uite asa se va incheia aventura acestui escroc adulat de milioane de radicalizati din America. Asta e mai grav, mostenirea sa, un cult de fanatici gata sa ia cu asalt Congresul atunci cand pierd alegerile

  3. Trump e anchetat pentru incalcarea legii, cu buna stiinta stiind ca alegerile au fost corecte, a mintit, a incitat multimile sa atace Congresul, a organizat o conspiratie care sa impiedice tranzitia pasnica a puterii. Cu gura lui i-a cerut unui guvernator sa-i faca rost de 12 mii de voturi. Asta se cheama frauda electorala si se pedepseste cu puscaria.

  4. Oh,da atât de corecte au fost alegerile cum au fost și la sectorul1.Negam evidentele.

  5. Hai ca puterea câștigată a adus prosperitate și USA dar și lumii. Doamne,îndelunga TI-e răbdarea!

  6. CLONA Diana R. de la 13:30 iarasi nu poate sa-si scrie opiniile personale folosind un pseudonim propriu si trebuie sa îl fure pe al altora.

    Eu nu vreau ca Trump sa facă “pușcărie” (cum zice clona) -pt simplul motiv ca NU este MAI vinovat decât mulți alti politicieni neatinși de nici macar o ancheta.

    Redacția: Când veți implementa un sistem de corelare a numelui de utilizator cu adresa de e-mail ca sa nu mai permiteți furtul de pseudonime?

  7. Pe cand si la noi,un magistrat aduce la bara un politician,un priministru,un sef de stat,un sef de banca nationala,un avocat al poporului,o societate multinationala???

  8. Primele 4 poziții sunt măcănite de același comentaci-trolit cu un text în aceeași limbă de lemn, ternă care scoate intactă, prin gaura dorsală propaganda vomitată de alții și înghițită-n prealabil pe nemestecate de respectivul. E atât de subțirel textul încât nu cred că-i ajunge de o înghețată la cornet, adică își face treaba prost, fără argument sau frondă. Cât despre cazul în sine, indiferent, pentru pro sau contra Trump, bachiar și pentru zmuciții never-trumperi, el constituie un precedent periculos pentru că semnalează doua lucruri.Primul ar fi declinul accentuat al SUA iar celalalt, insignifianța electoratului ca actor politic.Așa cum a fost trântit azi Trump, mâine poate fi cazul oricărui american, pentru orice, indiferent daca are sau nu vreo vină și indiferent de avere.stalin scoate capul în America.Ce a fost pe vremea lui, citeste tu, trolache, să știi si tu la ce sunt buni lingăii și ce câștigă.Mulți și-au luat plata direct din gura naganului, doar pentru că erau mai slăbuți, insuficient de entuziaști iar șefii lor aveau de băgat vreo pila pe post sau aveau ordin de sus să-i sperie pe ceilalți ca să le reînoiască pornirile vitejești și moralul.Da’nu prea știi mata d-astea, doar nu ești prost să citești, nu?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.