Tu ești personajul principal

Ion Iliescu

Vrei să-ţi spun cine eşti cu adevărat? Vrei să afli cine eşti cu adevărat? Ţii morţiş să înţelegi ce cauţi aici, acum, în această povestire science fiction? Îndreaptă-ţi spatele, așa, stai drept. Mulţi dintre voi îşi bagă nasu’ drept în ecranul monitorului. Ştii de ce? Nu ca să vezi mai bine. Ci pentru că în Simultaneitate frontierele realului se văluresc. Sunt văluritoare. Pentru că eşti în Simultaneitate. Vezi că-ţi sună celularul. Uuups, e celularul colegilor tăi? E celularul unui trecător? E celularul iubitei tale? E celularul unei gagici mişto care tocmai trece pe sun fereastra ta? Sau e celularul dintr-un spot publicitar? Poate fi un gingle dintr-un hit care se zbenguie pe Accuradio.

OK. Cine eşti? În mod sigur nu eşti Ion Iliescu. El nu citeşte bloguri. Poate că nu eşti nici George Bush. Nici el pare să nu citească bloguri. Cred că nu poţi fi Napoleon Bonaparte, nu? Atunci cine eşti de fapt? Şi cât de conştient eşti de faptul că exişti cu adevărat? Nu ești Klaus Iohannis, el nu se duce la inundații, n-are chef. Dar tu? Poate că în acest moment traversezi o stradă din Focșani, și, vezi, întregul Focșani arată ca Veneția. Asta e, tu ești personajul principal al vieții tale. Tu traversezi chiar acum o stradă plină ochi cu apă. Sau cine știe dacă ești real?! Poate că exişti în imaginarul cuiva! Poate că nu eşti real. Ar fi o eroare dezagreabilă. Ar fi încăpăţânata căutare a unui adevăr inexistent, nefolositor, inutil.

Eroarea o fac mulţi analişti şi formatori de opinie care se îmbulzesc pe ecranele TV zugrăvind carnavalesc o realitate care nu există. Cum de s-a întâmplat aşa, nimeni nu ştie cu exactitate. Nimeni nu ştie dacă a fost la mijloc o Strategie pusă la cale de minţi diabolice sau e pur şi simplu nebunia Ipostazelor Istorice dezlănţuite şi pe care nimeni nu le poate controla în mod logic ele fiind copilele nebune ale Procesualităţii Istorice. Luând rând pe rând faptele am putea cădea în diverse alte erori de interpretare. Un Adevăr întreg nu exista. Dar pot există câteva idei merituoase care ne-ar putea ajuta să înaintăm în experienţa noastră istorică….. A trăi istoric înseamnă a ieşi din ale tale şi de a te văluri fără vină, fără vrere, sau, dimpotrivă, scoţând din tine monştrii, idealurile, nebuniile, aspiraţiile, curajul sau inteligenţa. Înseamnă nu numai să-ţi reclădeşti corpul dar să-ţi regândeşti Trupul. Între Corp şi Trup câte diferenţe!

Trupul e animat e Viziune, Corpul e animat e Plăcere. Poţi oare să le îmbini? Dă-i încolo pe toți politicienii din țara asta. Tu ești personajul principal. Dă-i încolo pe extratereștri! Tu ești personajul principal. Păi, asta e, uite-l pe Temistocle Popa, se plimbă agale pe Calea Victoriei și râde de Iohannis, de Orban, de Ciolacu, de Firea, de Băse, de Hrebe, de Sebastian Ghiță și de Radu Mazăre, de SOV, de Predoiu și Cioloș, de Coldea, de Gâdea. Îl strigă, hei, Temistocle Popa, de ce râzi tu de toți? Și, ce crezi, Temistocle Popa se oprește, se întoarce pe jumătate și zice, râd de ei pentru că, de fapt, tu ești personajul principal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.