Twitter schimbă regulile după fenomenul #metoo

Reprezentanții Twitter au publicat recent programul pentru instituirea unor soluții și schimbări privind problemele de abuz și hărțuire, care au afectat rețeaua socială de ani de zile, scrie The Verge.

Calendarul, dezvăluit pentru prima oară la începutul acestei săptămâni prin intermediul unei scurgeri de informații din interiorul Twitter, detaliază câteva zeci de modificări punctuale, care se vor desfășura până în ianuarie 2018.

Acestea se concentrează pe o gamă largă de subiecte, de la nuditatea nonconsensuală până la imaginile nepotrivite și retorica violentă, către o mai mare transparență în ceea ce privește suspendarea contului unui anumit utilizator care a încălcat regulile.

Unele măsuri includ interzicerea proactivă a conținutului de pe platformă, care promovează  violența, în loc să atragă pur și simplu atenția asupra amenințărilor reale despre hărțuire.

Compania va suspenda, de asemenea, conturile organizațiilor care promovează violența. Reprezentanții Twitter au declarat că, pe 27 octombrie, prima schimbare va implica extinderea definiției de „nuditate nonconsensuală“, pentru a include imagini cu camera ascunsă. De asemenea, vor fi suspendate conturile care promovează aceste tipuri de materiale.

Transparență la suspendarea contului

Twitter dorește să existe mai multă transparentă în privința suspendării unor conturi, mai ales după controversele generate săptămâna trecută de actrița Rose McGo­wan, legate de abuzurile sexuale înfăptuite de producătorul de filme Harvey Weinstein.

Twitter a dezvăluit mai târziu că McGowan a încălcat o regulă în legătură cu postarea de informații personale de contact.  Unul dintre tweet-urile sale a inclus un număr de telefon. Echipa de suport dedicată Twitter a trebuit să emită o altă serie de tweet-uri care să clarifice situația.

Reprezentanții companiei au declarat că intenționează să răspundă rapid în cazul raportărilor, să furnizeze mai multe raționamente în urma aplicării regulilor și să furnizeze informații mai detaliate despre suspendarea contului, în procesul de contestare.

Eșecuri tehnice și promovarea abuzurilor

„Aceasta nu va fi o rezolvare rapidă sau ușoară, dar ne-am angajat să o facem corect. De prea multe ori, în trecut, am spus că vom îmbunătăți lucrurile și am promis mai multă transparență, dar, din păcate, eforturile nu au fost constante“, se arată în comunicatul transmis de Twitter. „Începând de acum, vă puteți aștepta la actualizări periodice, în timp real, despre progresul nostru.

Uneori, aceasta poate fi o înțelegere a problemelor dificile. Aceasta este prima dată când am împărtășit acest nivel de vizibilitate în activitatea noastră și sperăm că va ajuta la construirea încrederii pe parcurs.“

Twitter a fost luat în vizor în ultimul an, mai mult decât oricând în istoria acestuia, pentru eșecurile tehnice, structurale și culturale continue în ceea ce privește abordarea hărțuirii și abuzurilor pe platformă.

Începând cu evenimentele petrecute în timpul alegerilor prezidențiale din SUA în 2016 până la creșterea masivă a mișcărilor politice de dreapta.

Toate acecstea au devenit un focar pentru discursuri vicioase, amenințări și proliferarea rasismului, sexismului și a comportamentelor regresive.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. DE CE NU APROBATI DEZVALUIRI?
    https://vigilantcitizen.com/latestnews/ex-pussycat-doll-kaya-jones-group-prostitution-ring/
    Ex-Pussycat Doll Kaya Jones: The Group Was a “Prostitution Ring”
    „Singer Kaya Jones, an ex-member of The Pussycat Dolls, claims that members were ‘passed around’ by music industry executives.”

    „Nu am fost intr-o formatie de fete. Am fost intr-un cerc de prostitutie.
    Ah… si s-a intamplat sa cantam si sa fim cunoscute… In timp ce proprietarii nostri faceau bani…”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.