Un admirator nebănuit al lui George Soros

Steve Bannon, fostul consilier pentru strategie al președintelui Donald Trump și una dintre eminențele cenușii ale campaniei pentru Casa Albă, nu a reușit să dea lovitura cu ”The Movement”, platforma populistă paneuropeană pe care a încercat să o creeze chiar la Bruxelles, având primă țintă alegerile europarlamentare de la finalul lunii mai.

Bannon nu renunță și își schimbă strategia. Acum se concentrează pe colaborarea începută cu cu vicepremierul italian Matteo Salvini, liderul Ligii. Se întâlnește cu el într-o veche mănăstire în apropiere de Roma. Participă la aceste întâlniri și cardinalul american Raymond Burke, care este un susținător declarat al președintelui Trump și care a atras atenția asupra pericolului reprezentat de islam în Europa. The New Yorker a realizat un interviu cu Bannon în Italia.

Bannon dorește să creeze în Italia un soi de academie care să contreze influența tinerelor elite produse de instituții precum Universitatea Central Europeană, finanțată de George Soros. Este ”un răspuns de dreapta la Fundația pentru o Societate Deschisă a lui George Soros”, scrie The New Yorker, adaugând că Bannon este un admirator al inițiativelor lui Soros.

”Soros a făcut o treabă minunată”, a spus Bannon, referindu-se la ONG-urile create de miliardarul american, la influența pe care o au în presă și în guverne. ”A creat cadre, iar acele cadre au o putere politică imensă. Din acest punct de vedere, Soros este un model pentru mine”. Fostul consilier al lui Trump încearcă acum să adune în jurul său tineri care „vor o schimbare în viață” și care să petreacă câteva săptămâni sau chiar un întreg an universitar alături de el, pentru ca apoi să înființeze fundații care să aibă influență în presă și în politică, precum rețeaua lui Soros.

”Nu avem alternative politice bine definitte în cadrul mișcării noastre populiste. Conservatorii au Fundatia Heritage sau American Entreprise Institute, însă nu se axează pe naționalismul economic. Nu se axează pe partea analitică. Trebuie să facem asta chiar acum”.

The New Yorker arată că încercarea lui Bannon de a crea o platforma paneuropeană de factură populistă nu a avut succes. ”Un purtător de cuvânt al Alternativei pentru Germania a declarat recent că niște reprezentanți ai partidului s-au întâlnit cu Bannon, însă nu au fost interesați să colaboreze cu el, pentru că nu cunoaște Europa. Marine Le Pen, lidera Frontului Național din Franța, a declarat, în 2018, că Bannon nu are sprijin pentru că nu provine dintr-o țară europeană. Un oficial al Ligii din Italia a declarat pentru Politico că Bannon nu apare pe radarul formațiunii”, scrie The New Yorker.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

1 Comentariu

  1. O fi creat cadre batranul matroz american, dar in Romanica s-au deconspirat in mod rusinos, mai ales dupa balbaiala cu Lazar. Pute rau si romanul are nasul sensibil.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.